IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
    Е това е новина

Пътен инцидент между шофьори предизвика стрелба на „България” и „Гоце Делчев”..
    на един приятел му бяха отрезали пръстите с мачете при пътен инцидент в Сф

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      Баси мамата !!!
      Кво става верно с тоа народ бре !!!
      Залагам на любовна драма ! Скарали са се заради жена, единия е гръмнал другия, а после като е осъзнал какво е сторил е пробвал да се самоубие.

Коментар

Е това е новина

Баси мамата !!!
        Кво става верно с тоа народ бре !!!
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Простотията в този град се превърна в шизофрения.Човешката деградация е на максимум.На село няма задръствания.Е налага се по някога да изчакваме животните но това се търпи.По канала казаха че единия застрлял другия и после неуспешно се самоубил.Гледай за какви простотии глупака как може да си изгуби най ценното което има живота.
          Не, че не си прав за града, но и селата дават своя принос
          Процентно няма разлика
          Да не говорим, че населението в София е предимно селско.

Ето една селска история от днес:

Син смаза майка си с кол заради ракия

41-годишният Петьо Станчев от село Бацова махала преби майка си, защото му отказала ракия. 75-годишната Евдокия Станчева бере душа в реанимация, след като мъжът стоварил в главата й циментов кол. Причина за необяснимата агресия на мъжа станал нелеп повод - той поискал майка му да каже къде крие 16 литра ракия, за да почерпи приятелите си. Баба Евдокия категорично отказала да разкрие къде са дамаджаните. Сега тя лежи в кома и в безпомощно състояние в болница.
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=379096
          Last edited by melon; 22.08.2011, 17:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Простотията в този град се превърна в шизофрения.Човешката деградация е на максимум.На село няма задръствания.Е налага се по някога да изчакваме животните но това се търпи.По канала казаха че единия застрлял другия и после неуспешно се самоубил.Гледай за какви простотии глупака как може да си изгуби най ценното което има живота.
            Да, прочетох, че явно са си имали закачка, но наистина какъв требе да си, та да почнеш да пуцаш по улиците... Тоа явно си е подготвен - носи пищов, това е, както казваш простотия, умножена по комплексарщина и повдигната на степен неравенство пред закона.
            Като прочетох и за моториста, направо ми стига...
            Че и от моите са на път....
            Все пак спорна седмица и спокойствие...
            И това ще мине ...

Коментар

Е това е новина

Коментар

• Е това е новина

И това ще мине ...

Коментар

• http://varna.dir.bg/news.php?id=9282111

Ръководството на варненската топлофикация се кани да изолира тръбите на парното, минаващи през общите части на жилищните блокове в града
                  Кога ли и в София?

Коментар

• Данъкоплатците са "дарили" 281 млн. лв. за пенсии на полицаи и военни/
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Псевдонимите в интернет са вредни - псевдонимите в интернет не вредят никому. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15291920,00.html
                      Премахването на псевдонимите е желанието на политиците да наложат цензура над интернет, прикрито зад добра кауза. Използването на истински имена излага на ненужен риск обикновените потребители. Спамерите и криминалните елементи ще намерят винаги начини.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Долният текст е от блога на д-р Григор Гачев:

"Авторските права… и в България
                        June 14th, 2011

Наскоро прочетох (с огромно закъснение) нещо, което… всъщност от много време знам. Само дето досега все предполагах, че се случва предимно в чужбина. Не съм познал – у нас е същото.

Много хора биха предположили, че у нас е по-зле. Наистина е, защото има законово утвърдени монополисти в грижата за авторските права. Крайният резултат обаче е сходен с този на “просветения Запад”, колкото и да изглежда неправдоподобно. Някой път, когато имам нерви, ще опиша подробности за там.

Но сега за тук. Да преразкажа записа на nname.org:

Става дума за интервю за в-к “Стандарт”, дадено от Данчо Караджов, фронтменът на една легендарна българска рок-група – “Сигнал”. Както е с всички български музиканти, по закон авторските права на музиката им се управлява от едни специални сдружения – “Мюзикаутор” и “Профон”. Тези сдружения се грижат, често доста агресивно, да събират отчисления от всяко изпълняване на музика, и да плащат от тях сумите за авторски права на членовете си. (Какво става, когато музиката е на техни не-членове, не знам. Не ми е трудно да се сетя, като прочета разказаното от Данчо Караджов.)

Дълго време групата получавала от тези сдружения жълти стотинки за авторските си права. С обяснението, че просто музиката им не се използва кой знае колко. И накрая решили да си направят експеримент. За поредния си концерт те чинно платили исканите от сдруженията 5% за авторски права – точно 3000 лева. И специално указали, че всички текстове, музика и продуциране на изпълнените на концерта песни принадлежат на група “Сигнал”… След няколко месеца им се обадили да си вземат парите за авторски права от концерта.

Сумата за получаване възлизала на 23 лева.

Къде са отишли останалите пари може да се обсъжда, спори и изяснява до края на света. Мен лично това въобще не ме интересува. Интересува ме неоспоримият факт, че са отишли някъде далече от “Сигнал”. И как фактът се връзва с купищата приказки на въпросните агенции. Как те защитавали хляба на горките автори, които иначе бивали обирани най-безсъвестно от злите им почитатели.

И преди мислех същото, както след тази новина. Виждал съм тази тактика неведнъж в чужбина (в малко по-мек вариант). Тя не ми казва нищо ново, освен доколко скандално е положението и у нас. Допреди да я науча предполагах, че от дадени 3000 лева “Сигнал” биха получили от музикалните агенции не повече от 2500. Което пак би било жив обир, но принципно би давало на достатъчно нагъл и безсрамен лъжец възможността да твърди, че той е полезен, че без него музикантите няма да получат и толкова… Сега обаче се чувствам като плеснат с най-мокрия парцал на света. Защото усещането да си смятал себе си за черноглед, а да си се оказал оптимист-въздухар, е точно това.

Чудя се, ако “Сигнал” бяха пуснали музиката от този концерт безплатно, срещу който иска да даде нещо доброволно колкото иска, дали щяха да получат само 23 лева? Или само 230, или…? Кои крадат творците стотици пъти по-безсъвестно: злите потребители или добрите “защитници на авторски права”?

… Преди време имах дискусия с една дама от Асоциация “Българска книга”, която настояваше (и агресивно лобираше в парламента) и за литературните произведения да се създадат агенции от типа на “Мюзикаутор”. С изискването те да събират отчисления от абсолютно всички литературни произведения, и да ги разпределят между членовете си. И с проект за закон, съгласно който авторите нямат право да откажат тези агенции да събират техните авторски права, независимо дали са им членове или не, нито пък имат право да предоставят произведенията си за безплатно и свободно ползване, така че агенциите да нямат какво да съберат за тях. Още тогава ми светна лампичка… не, не лампичка. Авиационен прожектор. Дано след това описание да почнат да просветват поне светодиодчета и при други хора.

Дамата не ми каза смята ли да участва в такава агенция като издател и преводач. Или пък като собственик или част от управлението. И в момента пробвам да се сетя. Всъщност не, не пробвам – очевадно е какво ще каже. Всъщност, очевадно е и какво ще стане с нея, ако влезе в такава агенция като преводач, какво – ако влезе като собственик или управител, и какво – ако си остане обикновен издател и автор. Сигурен съм, че тя го знае далеч по-добре от мен, независимо че вероятно ще твърди съвсем различно нещо. И че го е знаела отпреди да започне да се бори за създаването на тези агенции. Пиша този запис, за да го знаят и останалите – читатели, издатели, автори.

Пробвам да се сетя и какво ще стане с българските писатели, ако се създаде литературен “Мюзикаутор”. Дали трудът им ще стане достойно платен. Дали ще могат отсега нататък спокойно да се посветят на творене, за да има повече българска култура. И най-вече дали ще им се иска да творят при такова положение. Дали няма който може от тях да избяга някъде другаде, било да пише, било да мие чинии, а останалите да спрат да пишат, или да заключат творбите си в чекмеджето, в чакане на не толкова робовладелски времена.

И се чудя – няма ли в скоро време да се появят подобни агенции и за българските художници, скулптори, кинодейци? Защото когато писателите спрат да пишат, и литературното кранче пресъхне, няма как “потребителите” му да не потърсят откъде другаде да смучат. Ако апетитът им не порасне още дълго преди това… И как творците и творчеството в България ще процъфтят с появата им. И, като резултат, какви светли позиции ще заеме българската култура в умовете на децата ни, и колко културни ще бъдат те…

… Моля всички, които четат този запис: простете ми, че ви занимавам с подобна безумна, отблъскваща, скандална, гнусна, невъзможна простотия. Простете ми, че ви съсипах деня, и може би не само един ден. Чувствам се виновен за това, кълна се. Пред тази новина разбирам по-добре отвсякога колко ценно и нужно е човек да има добро настроение и усещане, че бъдещето ще си струва. Моля ви, простете ми, че ви го съсипвам. Зная, че е грозно два метра мъж в разцвета на силите си да охленчва света по начин, който убива радостта от съществуването на околните. Съжалявам, не издържах. Преля ми. Не само заради това, което изпитвам лично – и заради Данчо Караджов, и заради всеки български творец.

Моля ви, простете ми."

Коментар

• Няма такава държава

Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                          за смъртта на българската икономика погледни на Запад през океана - Планът Ран- Ът и гибелта на българската икономика
                          Все едно кой от двата плана е.
                          Поредният БГ - "спасител" явно е част от тоя план.
                          Всеки може да е грешник; да е бил за нещо виновен,
                          но когато е на власт, започва да набеждава и рекетира около себе си.
                          Никой не е светец , но престъпници да се правят на светци е малко подличко.
                          Нещо повече - не ги е грижа как подчинените им държавни апарати издевателстват над когото си решат.
                          Истината е, че България е в състояние на разпад.
                          Доказателствата са навсякъде :
                          - за начало икономическият колапс, в който трайно сме изпаднали;
                          - минаваме през моралната и духовна деградация на нацията,
                          - отсъствие на елементарна дисциплина,
                          - липса на уважение към себеподобните,
                          - стигнем до работещите на "празен ход" държавни институции / по-точно ходът е в посока на власт-имащите и монополизацията /
                          Демографската катастрофа ще се задълбочава, а българите, останали да живеят тук (младите предвидливо се ориентират към емиграция в нормалните държави) ще бъдат пометени от потока емигранти, който ще тръгне от Азия и Африка.

От ЕС казват:

http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0...BF%D1%80-20982

А какво може да се окаже ЕС -- вижте и чуйте или прочетете:

http://www.youtube.com/watch?v=dtsh8...eature=related
                          MaShell

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                            Наскоро почина много близък за мен човек и се съсипах. Страдаше от психично заболяване. Когато изпадаше в криза смяташе, че е обект на преследвания и облъчвания. По време на пристъп сложи край на живота си.

В България НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се принуди психично болен да се лекува, дори да е в състояние на умопомрачение. Колко ли хора са си отишли по този начин и как ли страдат близките им.

Коментар

• Наскоро почина много близък за мен човек и се съсипах. Страдаше от психично заболяване. Когато изпадаше в криза смяташе, че е обект на преследвания и облъчвания. По време на пристъп сложи край на живота си.

В България НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се принуди психично болен да се лекува, дори да е в състояние на умопомрачение. Колко ли хора са си отишли по този начин и как ли страдат близките им.
                              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                                http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...collapsed&sb=5 -ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
                                за смъртта на българската икономика погледни на Запад през океана - Планът Ран- Ът и гибелта на българската икономика

Коментар

Working...
                                X