IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Батка, и ти ли стана любител на мургавите, бе То бива и може, но чак пък толкова? Вярно е, че с какъвто тръгнеш, такъв станеш, но Ако имам хлебарки в къщи, трябва ли да ги обичам и да се мъча да живея в харминия с тях, щото били живи същества То май само това е оправдание - ами живи същества били

И само в Бг може да го има този мангалски манталитет (и сред българи, и сред цигани) - ама аз за малко, ама що точно намен, ама сега за 5 кила джеледзо проблем ли ще правим, ама за 5 минути съм паркирал само и ме вдигнали, ама, ама, ама. Ами докато не се изкорени това мислене, няма да има управия - железни закони за всички!!! Щото иначе винаги ще е за малко и проблем ли ще правим
    Груйчи състави изречение и задай въпрос
    Last edited by Beti; 03.03.2013, 21:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Когато почнат да вдигат мерцедесите и бмв-тата нагло спрели на възможно най-забранените места тогава идва ред и на циганите. Ама не и преди това.
      Значи им е ред, то видно в Петрич почнаха:

http://btvnews.bg/bulgaria/desetki-r...v-petrich.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Батка, и ти ли стана любител на мургавите, бе То бива и може, но чак пък толкова? Вярно е, че с какъвто тръгнеш, такъв станеш, но Ако имам хлебарки в къщи, трябва ли да ги обичам и да се мъча да живея в харминия с тях, щото били живи същества То май само това е оправдание - ами живи същества били

И само в Бг може да го има този мангалски манталитет (и сред българи, и сред цигани) - ама аз за малко, ама що точно намен, ама сега за 5 кила джеледзо проблем ли ще правим, ама за 5 минути съм паркирал само и ме вдигнали, ама, ама, ама. Ами докато не се изкорени това мислене, няма да има управия - железни закони за всички!!! Щото иначе винаги ще е за малко и проблем ли ще правим

Груя,
        уважавам мнениятата, но тука е нужно едно много важно допълнение.
        Циганите са напаст в БГ, но не са най-голямата напаст и не са те причината България да е на това положение.
        Циганите са мноооого лесно манипулируеми. Те просто гледат баровците и мутрите какво правят и го повтарят.
        Рибата се вмирисва откъм главата а не откъм опашката. Когато почнат да вдигат мерцедесите и бмв-тата нагло спрели на възможно най-забранените места тогава идва ред и на циганите. Ама не и преди това.

Бети,

може ли да ми кажеш, ако обичаш какво си редактирала по поста ми, щото го чета и препрочитам и си мисля, че това и написах. Пък ако е това, защо има твоя подпис отдолу?
        Не е заяждане, просто ми е любопитно, но и коректност е нужна
        Last edited by luboil; 03.03.2013, 22:00.

Коментар

• http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/0...1-2-i-3.181620

Заради изключително ниския износ на електроенергия от страната, който през последните дни се движи в рамките на 160 мегавата, при капацитет на мрежата от 1 300 мегавата, както и свитото вътрешно потребление от 3 600 мегавата през деня и 3 300 мегавата през нощта, ЕСО е разпоредил спиране на блокове 3, 4 и 5 в ТЕЦ "Марица Изток 2", блок 2 в ТЕЦ "Марица Изток 1" и два от общо 4 блока в ТЕЦ "Марица Изток 3". Това съобщиха от Електроенергийния системен оператор /ЕСО/.

Защо евтината енергия от ТЕЦ "Марица изток 2" е на свободния пазар?
          Всички енергийни тарикати купуват от държавната ТЕЦ и препродават като лихвари на всички нас и в чужбина, заяви Христо Ангеличин

Той представи и данните на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за 2011 г., от които е видно, че брутното производство на електроенергия е 50 700 000 kWh, а крайното потребление е едва 29 500 000 kWh. От това потребление пък делът на най-евтината енергия от "Марица изток 2" е само 2 167 559 kWh, което е 7,35%.

"Останалите 93% са изтекли в някакви други джобове", каза Ангеличин. От представените данни е видно, че този дял от около 7% енергия за регулирания пазар от изцяло държавното предприятие е сравнително константен през последните 4 години. До 2009 г. основното количество произведена енергия от "Марица изток 2" е на регулирания пазар и е около 3 пъти повече, в сравнение със сегашното положение.

"Кой и защо през 2010 г. "изведе" на свободния пазар ТЕЦ "Марица изток 2" и защо тази тенденция се запазва и до днес? Кои са облагодетелстваните фирми, закупували електроенергия от ТЕЦ-а", питат от партията.

Според тях служебното правителство трябва да тръгне по пътя на ценообразуването и да види как се формира цената на електроенергията, какъв е енергийният микс и да се разбере защо цената електроенергията от частните "Марица изток 1" и "Марица изток 3" е три пъти по-висока от цената на електроенергията на "Марица изток 2".

"Служебният министър на енергетиката да изготви подробен анализ на ефективността на всички електроцентрали в България", поиска и Валентин Стоянов. Той посочи, че има сериозни индикации, че "Мини Марица изток" пък се водят към умишлен фалит и съответно към скрита приватизация.

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=29959
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
            Императора ето ти малко да се успокоиш
            http://www.monitor.bg/article?id=375383

Last edited by Beti; 03.03.2013, 21:40.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Какво разбирате под убийство?

В белите държави всеки влязъл в ужда собственост без разрешение се смята за заплаха и е лайъбъл да бъде убит. Това не е убийство.
              Аз ще убия всеки, който посегне на семейството ми и мен.

Коментар

• Императора ето ти малко да се успокоиш
                http://www.monitor.bg/article?id=375383

Коментар

• Чудовищната хъхряшка наглост:

Мангасарите от Бяла Слатина, които посред бял ден разграбиха последната работеща фабрика в с градът, питат: КОЙ ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ?

http://bnt.bg/bg/news/view/96159/des..._navsjakyde_au

Истината за "бедните роми" от Бяла Слатина (и от целия регион), които живеят в големи незаконни къщи, построени от бандитизъм и грабежи... и които, разбира се, не плащат нито ток, нито вода:

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=440115

Мангалски бандити в Бяла Слатина пребиват полицаи:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/..._bolnica_sled/

Случаят с фабриката - или как "лошите Българи" отнемат препитанието на мангалите, евакуирайки собствеността си.... при хъхряшкият "пуч" арестувани бандити, разбира се, няма:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=433234

Трагикомическо звучат хленчовете на свинският началник, как са се опитвали да опазят собствеността на данъкоплатците и да вразумят непослушните роми, но те не ги слушали и продължавали да грабят пред очите им.... а тия железа на дебелите ви дирници за какво са, свине?

Разбира се, днес мангалите хленчат, че "няма работа", а ние се чудим защо никой не ще да инвестира в "държавата" ни, в която полицаите гледат отстрани, дръгнейки своите ануси, как разбойническа банда разграбва частна собственост - и не смеят нито да ги озаптят, нито дори да арестуват някого ??? И нима този, все още анонимен охранител, който днес е теглил куршума на един мангалски бандит (определян от циганките като "детенце"), не заслужава да го турим министър на вътрешните работи? Със сигурност е по-решителен от Маймунякът и надали, въпреки скромната си професия, е по-ниско образован... А такива свински началници - като гореспоменатият, трябва да бъдат изправени пред съдът, за да отговарят за престъпното си бездействие - и това на своите подчинени, заради които Българските граждани и фирми и българската държава, търпят щети за милиони и милиарди. И вярваме, че това ще стане, защото в един момент хората, вече пробудили се в последният месец, ще обършат очи, за да се проясни погледът им - и ще видят ИСТИНСКИТЕ проблеми в тая държава.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И още - когато мургавите пребиха до смърт един професор в столицата, хванаха ли, осъдиха ли някого? Задавам риторични въпроси... Замълча се, всяко чудо за три дни... Ще дойде ден, когато няма повече кого да крадат и убиват.
                    "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• Някакви мангали крадяли от жп вагони, охранител стрелял и убил единия.Сега щели да изясняват ИМАТ ЛИ ПРАВО ОХРАНИТЕЛИТЕ ДА СТРЕЛЯТ ПРИ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА? Вместо да го наградят с орден, като нищо ще му облекат раираната дреха!
                      "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• Това е от фейсбука на една моя приятелка. Това, което пише е факт , а не някаква литературна измислица. Искам дебело да подчертая това!!!
                        Само с критки и негативизъм не става.

Много се гордея със своите родители. Мисля, че когато наоколо се случват пълни безумия е хубаво да се говори и за добрите примери.
                        Баща ми е от едно ловешко село-Александрово.
                        Село, което с мъка на сърцето гледа как от година на година запада. Село, което имаше някога огромна библиотека, две училища, читалище,културен дом , кино!!!! и което стигна в един момент до напълно разрушена и разграбена централна част, никакъв културен живот освен две чалга кръчми, опушени, миризливи и мръсни, които дънят „огнени ритми” току до паметника на участниците от селото във войните 1912-1918 година и двете оръдия- символ на двамата войника –жители на селото, част от контингента ни в Ирак.
                        Село, в което ромското население отдавна надхвърля 80% и „враждата” между българи и роми отдавна е далеч от разумното…
                        Баща ми се опитва как ли не, макар и с малки стъпки да поведе своята просветителска война в морето от невежество, мързел, простотия и душевен упадък. Започна полека с изграждането наново на родната му къща, прокарването на канализация, римски стени и градина в двора и т.н.. През цялото време използва за помощници местни роми, които научи- как се изгражда канализация, как се изливат основи, как се осигурява бетоновото покритие, как се градят покриви, как се градят чешми, как се слага изолация и т.н..даде им занаят в ръцете. Покрай тях намираше занимания и на децата им когато разбра, че има 15-16 годишни и още неграмотни нае учител, купи учебници, дрехи, обеща и стипендия ако се научат да четат… Тук вече не постигна много, уроците бяха бързо зарязани- новите дрехи продадени и изпити… Но не се отказа.. Реши, че все пак има как да се пробуди духовното в неговото родно село. Издири и нае от съседно населено място учител по народни танци и акордеонист, намери зала, ушиха се носии и предостави възможност за безплатни уроци по народни танци на всички деца от селото. Организира редовно мероприятия, участия в състезания, за отличниците има и други стимули. И какво да ви кажа- - ромите са открити, страстни хора, на които музиката наистина им е в кръвта , не само чалгата! В началото започнаха 4-5 деца, сега са около 35-40. И всички идват с радост и желание, надиграват се във фолклорни ритми, побеждават. А тези, които се представят добре и в училище няколко пъти годишно идват на екскурзия в София. Ето и днес поредната група деца заедно с двамата учители дойдоха насам. Баща ми им беше организирал посещение на концерт, разходки, 3-D кино. С майка ми цял ден чистим, готвим, приготвяме легла за спане на цялата група у нас, у тях, у братята ми..и цари едно такова умилително вълнение -” Децата, децата ще дойдат!”… И идват едни усмихнати, щастливи, развълнувани пчелички. Започват да се надиграват пред нашите, да покажат кой колко може, кой какво е научил, кой повече ще издържи. После по детски се хвалят кой колко шестици е получил, кой е участвал на олимпиада по история, кой е пръв по математика..и това става около отрупаната домашна софра. ...и после усмихнати и жужащи всички ще си легнат и в тъмното ще се чува развълнувано шушукане . Толкова съм щастлива! Лесно е да отделиш от времето и средствата си, но да делиш трапезата, постелята, сърцето си така..сякаш отдавна сме забравили как. Чувствам се като във възрожденски роман и е толкова хубаво. Да виждаш истински щастливи и истински вдъхновени деца. Почвата, почвата е важна..от добра почва няма как да не се роди само добро, всичко друго са оправдания!
                        Прекрасно е да има такива хора,.
                        Още по-прекрасно е, когато са ти родители!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                          Понеже нямам време и не ми се търси как се отваря нова тема:

E-pay, поради недоглеждане, вдигнаха таксите десеторно, като дори не изпратиха предупредително писмо. На всичко отгоре, новата такса за една електрика от 10 лв. е 0.05 лв., а за парно примерно от 300 лева е около 1,30 лв.?!? Може би предполагат, че плащам на стотинки, и касиерката, дето требва да ги префърли на Топломошениците, губи много време за броенето...
                          А бе стараната Идиотия!
                          Народния, евтин ток ми излезна още "по-евтин" от днес през иПей. Също толкова по-евтино ще е, ако изтегля кеш пара от кредитна карта и ги занеса до пощата.

... промяна на условията от 21.02.2013
                          Плащане на битови сметки и плащане към уеб търговци (изм. и доп. от 21 Февруари 2013г.)
                          Last edited by индианеца; 01.03.2013, 17:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            .....Данъчните им замислят ергенски данък
                            Дръгна се отляво ....И ?....Что теперь?!

ПС: Разведените също (ще) плачат ...
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• https://www.facebook.com/notes/%D0%B...41784332598812

Има ли ергени??
                              Данъчните им замислят ергенски данък

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

За 5 минути работа да вкараш абонатните номера и да ги обозначиш.
                                После и каса бира ще е, просто не разбирам ползването на друго, освен банкирането, но ако някой каже предимство - ще съм благодарен.
                                Може би не ме разбра - шише ракия са ми таксите от последното плащане, каса бира е повече. Но ако говорим да почерпя - каса бира е малко!
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X