IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става в тази държава ?Къде живеем?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не разбрах по колко плащате за всеки превод?
    Щото аз съм на разплащателна сметка в ЦКБ. По 20 ст ми е всяко плащане. Нищо работа. И въобще не се занимавам. Само на всяко първо число ми идва извлечение какво е платено. Ток, вода, мобилни телефони, Мобилнет .. всичко. Лев и нещо на месец. Вярно че разплащателната сметка е с много ниска лихва, ама там държа много малко пари. До 1500, максимум 2000, не повече.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Ами като си им клиент от началото (13 години) и таксите са били нулеви или много малки, не забелязваш. Що да си губя времето да ги сменям? Човек си сменя доставчика на услуга по две причини - ако услугата е с лошо качество или ако на пазара има друга по-евтина. Ама за мързелив човек като мене "по-евтина" значи "много по-евтина". Е, сега вече минаха прага ми на търпимост и ги смених.
      Е, имал си и през това време контакт с ПИБ-а, т.е. смяна няма.
      Абе все тая, важното е да оптимизираме. Как беше лафа за малките приходи и високите разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Учудвам се, че едва сега се открива това.
        Аз лично от ... 4 г. поне така процедирам.
        Остави такси, ама регистрации, пък второ, трето, пето...
        Банките си взимат парите за разплащателната пък, ама така поне оптимизираш разходите си, вместо допълнителни такси насам-натам. Вероятно контрагента плаща за това заплащане на дължими суми. Изипей и подобните пък дерат за офиси и заплати, докато нет банкирането поне офиси няма.
        Ами като си им клиент от началото (13 години) и таксите са били нулеви или много малки, не забелязваш. Що да си губя времето да ги сменям? Човек си сменя доставчика на услуга по две причини - ако услугата е с лошо качество или ако на пазара има друга по-евтина. Ама за мързелив човек като мене "по-евтина" значи "много по-евтина". Е, сега вече минаха прага ми на търпимост и ги смених.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Както е тръгнало май e-pay са пътници. Банките ще им изядат хляба.
          Учудвам се, че едва сега се открива това.
          Аз лично от ... 4 г. поне така процедирам.
          Остави такси, ама регистрации, пък второ, трето, пето...
          Банките си взимат парите за разплащателната пък, ама така поне оптимизираш разходите си, вместо допълнителни такси насам-натам. Вероятно контрагента плаща за това заплащане на дължими суми. Изипей и подобните пък дерат за офиси и заплати, докато нет банкирането поне офиси няма.

Коментар

+1

Е, не че не може да последва и номер от банките...
            И това ще мине ...

Коментар

Е точно през нет банкирането става въпрос.
              Битови сметки не се плащат с превод, по едно време дали само на Булсат не бяха с вътрешен превод, тогава май безплатен беше още. Иначе сега, не с директен дебит, а когато си решиш си плащаш по въведените партиди. Ако да го говорим с имена - Дирека на ДСК.

Коментар

То не става въпрос просто за електронно банкиране, щото банката си иска пари за банков превод. Аз си имам електронно банкиране от 10 години, ама никога не е било по-изгодно от e-pay, дори и сега. Далаверата е да има специализирана услуга за плащане на битови сметки и то такава, която не е автоматична, т.е. ти сам да си нареждаш плащането на висящите сметки, а не банката да ти удържа парите автоматично. Оказа се, че моята банка си има такава услуга.

Майната им на e-pay!
                Е точно през нет банкирането става въпрос.
                Битови сметки не се плащат с превод, по едно време дали само на Булсат не бяха с вътрешен превод, тогава май безплатен беше още. Иначе сега, не с директен дебит, а когато си решиш си плащаш по въведените партиди. Ако да го говорим с имена - Дирека на ДСК.
                https://dskbank.bg/help/billpayments.htm

Коментар

• Благодаря!
                  Банката, чиито карти ползвам, е нещо като ко-оператор през ЦКБ, което си е същото като ПИБ. Същите условия, но явно кучето е договорът с операторите на карти. А най-лесно е да се прехвърли на клиента, при това по тоя тъпанарски начин.
                  Криза е, а и Дянков даде пример
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                    Мрежа, ако не е тайна /майната им на опазване от реклама/ каква е услугата? Все пак да не тръгваме по гишета от миналия век. Не че не съм чакал по половин час някой път да си платя сметките
                    Но Водата и Глобул ги покриват - сега нямах такса.
                    my.fibank.bg ама трябва да си клиент на банката. Можеш да плащаш битовите сметки с която и да е от картите (кредитни и дебитни), издадени от банката или директно от някоя от банковите си сметки. Има дребни разходи по регистрацията, но после твърдят че всичко е за без пари, освен таксата на ПИБ за плащане на POS терминал (само при плащане с дебитни карти), която си я е имало винаги и при e-pay. Доскоро тази такса ми беше единствения разход пли плащане през e-pay, а после вече педалите почнаха да си слагат и техни, първоначално дребни, ипейски таксички, докато на 21.02.2013 не прекалиха.

Коментар

• Мрежа, ако не е тайна /майната им на опазване от реклама/ каква е услугата? Все пак да не тръгваме по гишета от миналия век. Не че не съм чакал по половин час някой път да си платя сметките
                      Но Водата и Глобул ги покриват - сега нямах такса.
                      И това ще мине ...

Коментар

Еми радвам се ако барем малко да съм спомогнал с мнението за банкирането.
                        Просто ми е непонятно да се ползва нещо такова, еле платено, като парите са си у сметка от заплата и само чакат да ги разпределиш по кръвопийците.
                        То не става въпрос просто за електронно банкиране, щото банката си иска пари за банков превод. Аз си имам електронно банкиране от 10 години, ама никога не е било по-изгодно от e-pay, дори и сега. Далаверата е да има специализирана услуга за плащане на битови сметки и то такава, която не е автоматична, т.е. ти сам да си нареждаш плащането на висящите сметки, а не банката да ти удържа парите автоматично. Оказа се, че моята банка си има такава услуга.

Майната им на e-pay!

Коментар

Сбогом E-PAY!

Имам чувството, че в тая фирма ги е налегнало някакво колективно малоумие! Бях им клиент от 13 години (откакто съществуват)! Днес си направих труда да се разровя и се оказа, че моята си банка отдавна предлага аналогична услуга за без пари. Половин час работа ми отне да прехвърля всичките битови сметки, а те не са малко, щото плащам и на тъщата и на родителите си ....

Ей така се губи бизнес, в който си пазарен лидер повече от 10 години!

Еми радвам се ако барем малко да съм спомогнал с мнението за банкирането.
                          Просто ми е непонятно да се ползва нещо такова, еле платено, като парите са си у сметка от заплата и само чакат да ги разпределиш по кръвопийците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                            Понеже нямам време и не ми се търси как се отваря нова тема:

E-pay, поради недоглеждане, вдигнаха таксите десеторно, като дори не изпратиха предупредително писмо. На всичко отгоре, новата такса за една електрика от 10 лв. е 0.05 лв., а за парно примерно от 300 лева е около 1,30 лв.?!? Може би предполагат, че плащам на стотинки, и касиерката, дето требва да ги префърли на Топломошениците, губи много време за броенето...
                            А бе стараната Идиотия!
                            Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                            Мойте ми обясниха, че номера произлиза от банка оператор, която иска да си събере обратно таксата за плащане от банката държач на карта, по средата И-пей, отделно договореността с Мастъркард и тем подобни врътки, които си ги разбират специалистите.
                            Направо чакам нов оператор, който ще взима наполовина, ако не и по-малко. Зорлем искат да ни върнат на опашките за кешови плащания.....
                            Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Народния, евтин ток ми излезна още "по-евтин" от днес през иПей. Също толкова по-евтино ще е, ако изтегля кеш пара от кредитна карта и ги занеса до пощата.

... промяна на условията от 21.02.2013
                            Плащане на битови сметки и плащане към уеб търговци (изм. и доп. от 21 Февруари 2013г.)
                            Сбогом E-PAY!

Имам чувството, че в тая фирма ги е налегнало някакво колективно малоумие! Бях им клиент от 13 години (откакто съществуват)! Днес си направих труда да се разровя и се оказа, че моята си банка отдавна предлага аналогична услуга за без пари. Половин час работа ми отне да прехвърля всичките битови сметки, а те не са малко, щото плащам и на тъщата и на родителите си ....

Ей така се губи бизнес, в който си пазарен лидер повече от 10 години!

Коментар

• 18-годишна майка на близнаци сложила край на живота си в нощта срещу 5 март, съобщиха от варненската полиция. Още двама души са се самоубили по същото време на територията на региона, като и тримата са прекратили земния си път, увисвайки на въже.

Младата жена била открита мъртва от съпруга си в семейната им къща в село Игнатиево. Семейството, което е от ромски произход, живеело там с двете си 3-месечни бебета.

Мъжът се натъкнал на ужасяващата гледка около 20 часа, когато се прибрал в дома си. Изпаднал в шок и започнал да хвърля и троши наоколо. Той бил откаран в болницата с наранявания, където лекарите му оказали помощ.

Няколко часа по-късно на тел.112 бил получен сигнал за обесен мъж на ул. „Антон Неделчев“. 60-годишният човек бил открит от свои близки в жилището си. Те предполагат,че е посегнал на живота си от отчаяние, тъй като страдал от тежко заболяване.

Третият случай е от днес. Отново обесен е бил открит в гаража си в Аксаково 29-годишен мъж. Предполага се, че финансови трудности са предизвикали фаталната му стъпка. И трите случая се разследват.
                              http://www.dnes.bg/crime/2013/03/05/...rnensko.181800

Има ли някъде статистика колко са самоубийствата от 90-те години насам? Аз поне не съм виждал и чувал за такава...

Коментар

• Мангало-комунистическа партия ГЕРБ дори на финала си, не спира с опитите си да налага монополи - Държавата прави опит да национализира кабелните оператори http://www.darikfinance.bg/novini/90...E0%F2%EE%F0%E8
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X