Първоначално изпратено от Jekata
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво става в тази държава ?Къде живеем?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Чета си от вчера по тая новина :
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=140324 ,
гледах и клипа по новините, чета и коментарите и се чудя наистина в каква държава живеем ? Поне от 2 г. се е разшумяло, поне 2 г. си има Бургас модерен башибозук, но същевременно никаква реакция - нито институционална, нито гражданска ?! Както се казва гледам и не вярвам на ушите си . . .
Коментар
-
http://www.dnes.bg/stranata/2009/09/...ma-dushi.77943
Асансьор се разпадна в движение, едва не уби петима души
18.09.2009 16:37
Ужасът се разиграл в блок във Варна часове след ремонта на машината
Асансьор едва не уби петима души, след като се разпадна в движение, съобщиха от МВР.
Инцидентът е станал в блок №38 на варненския квартал “Трошево”.
Балансиращата противотежест на возилото се скъсала и разбила пътническата кабина.
Заради прекъснатите електрически кабели в асаньора настъпил пълен мрак, който допълнително довел хората в него до неописуем ужас.
По това време в него се намирали 5-има души, сред които и едно дете.
За щастие жертви и пострадали няма, а пътниците се отървали само с уплаха.
Опасният инцидент се случил, когато асансьорът достигнал 6-ия етаж.
Тогава противотежестта се откъснала и се стоварила в кабината. Прорязала тавана от шперплат и се провесила на кабела за електричеството.
В полета си повлякла и гърба на кабината, който се свлякъл в шахтата.
Асансьорът бил развален и пуснат отново в експлоатация само няколко часа преди зловещия инцидент.
Няколко месеца преди това Държавната агeнция за технически надзор провела изпитания и обявила, че машината е безопасна.
Според обитателите на блока съоръженията са на близо 40-годишна възраст.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dnes.bg15-годишен тийнейджър избяга от болницата в Шумен и полицаите го издирват вече 14 часа, съобщиха от МВР.
Полицията в града била алармирана за бягството вчера към 18,30 часа.
Във вторник (15 септември) младежът се напил до безсъзнание и бил приет по спешност в болница, където му промили стомаха и го върнали в съзнание.
За всеки случай лекарите решили да го оставят под тяхно наблюдение още няколко дни.
Снощи обаче тийнейджърът избягал от стаята си в Детското отделение, като никой от персонала не иска да каже как точно е станало бягството.
От МВР съобщиха, че момчето не се е прибрало в дома си и вече е обявено за общодържавно издирване.
15-годишният любител на чашката не ходел на училище и бил регистриран в Детската педагогическа стая.
Момчето е високо около 160 см и е облечено със сини дънки с дължина под коляното.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333КОЙ Е УБИЕЦЪТ ТОГАВА И КОЙ НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА???
http://www.dnes.bg/world/2009/09/11/...e-izvini.77615
Шийлдс: Настоявам България да ми се извини!
11.09.2009 13:01
Искам да признаят, че в затвора е бил грешният човек
Помилваният английски хулиган Майкъл Шийлдс, заяви пред Liverpool echo, че иска да получи извинение от българските власти за това, че е "лежал в затвора за престъпление, което не е извършил".
Коментар
-
Да дойдат да ми платят тока:
http://www.novinar.net/?act=news&act...r=MzA0Nzs4Mg==
Спряха преминаването към едномесечно отчитане на тока
18:18 10-09-2009
Новинар
Преминаването към едномесечно отчитане на тока в Западна България е спряно с решение на Върховния административен съд (ВАС). Това заяви вчера Константин Шушулов в последния си ден като председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). По този начин магистратите са спрели изпълнението на член от закона за енергетиката, според който решенията на енергийния регулатор се изпълняват независимо от обжалването им пред ВАС или други съдебни институции, посочи Шушулов. Той обясни, че спирането е решено от 3-членен състав, като предстои по казуса да се произнесе и 5-членен състав на съда. Заседанието е насрочено за края на октомври.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
КОЙ Е УБИЕЦЪТ ТОГАВА И КОЙ НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА???
http://www.dnes.bg/world/2009/09/11/...e-izvini.77615
Шийлдс: Настоявам България да ми се извини!
11.09.2009 13:01
Искам да признаят, че в затвора е бил грешният човек
Помилваният английски хулиган Майкъл Шийлдс, заяви пред Liverpool echo, че иска да получи извинение от българските власти за това, че е "лежал в затвора за престъпление, което не е извършил".Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
http://gerdan.blog.bg/lichni-dnevnic...-doktor.393763
Леле майко, бях на доктор!...
Имам щастието личната ми лекарка да се помещава във ВМА. Имах щастието личната ми лекарка да има достатъчно направления и не щеш ли – даде ми такова за гастро - ентеролог. Аз, понеже не ходя всеки месец на лекар да ми повдига самочувствието, не знаех кой точно да избера и затова с радост приех съвета на личната. Даже сестрата веднага вдигна телефона и ми уреди час за след седмица, в 16.30. То добре, че проблемът ми не беше много обострен, както казват медиците, че тогава сериозно щях да задълбая в здравно отношение.
Та, значи, докато ми дойде редът, тя отпуската свърши и уречения ден аз дори тръгнах по-рано от работа, за да ида при въпросния Гастро. Той се оказа част от медицински център, в който работи ... понякога, иначе си е на редовна работа във ВМА. Така се случи, че като отидох, на рецепцията ми казаха, че хубаво съм отишла, но той още не е дошъл. Ама ако искам, да чакам. А кога – питам, - трябваше да е дошъл. Еми, в два (14 ч.), казаха ми. Поех си въздух, огледах се. Застанах пред вратата на очаквания доктор и видях мъдрещ се списък с имената на опечалените чакащи. Моето име беше последно, 14-то по ред. Значи, №1 трябваше да е приет в 14 ч., а аз - №14 – в 16.30. Много се озадачих от конвейерния принцип на работа и понеже вече беше 5 без петнаесе (16.45), реших да си диря гастро – щастието по другите коридори.
Няма да разводнявам описанието с подробности, но след 15 минути неуспешно издирване, се върнах пак и видях, че моя доктор е пристигнал. Аз седнах наблизо с идеята да следя и съседния кабинет, та ако там се освободят по-рано, там да вляза. Междувременно от стаята на д-р Х_ _ _ ски (примерно) взеха да излизат хора, даже по двама. Сестрата и тя излизаше, оглеждаше се бързо като катерица и току задраснеше името на вече прегледания пациент. Стана ми интересно, викам си – тоя е голямо светило. Щом толкова бързо успява да им постави диагнози, т`ва си е егати д-р Хаус и половина в български вариант.
След малко пак изскокна сестрата и почна гръмко да обявява имената от списъка и да задрасква тия, дето не се обаждат. Аз нали съм последна у списъка, успях да съобразя, че 5-6 души вече са се изпарили, та имам шанс и взех, че се обадих.
И така, чакам си аз. Ама докато си чакам, да ви кажа и за сестрата. Между 45 и 50, с очила с рогова рамка, кафява. Къса червеникава коса, прическа... даже не беше и сасон. Облечена и тя с панталон, като младите сестри. (О, само да не си помислите, че съм против възрастните жени. Нищо подобно. Има страхотни дами и на 70!) Самочувствие, личеше че има, явно като работиш със светило, нема начин и ти да не светиш ... с отразена светлина.
Ето, че идва и развръзката. При доктора влезе и предпоследната по списъка и аз се приближих до вратата, демек, да ме имат предвид. Това, обаче, незнайно защо озлоби сестрата. Не че дотогава тя пръскаше любов и лъчезарност. А и коридорът беше опустял, защото повечето докторя дръпваха кепенците и затваряха. Често чувах коментари от лутащи се сестри (обслужващия персонал си тръгва последен), към окъснели пациенти – че еди кой си доктор, за когото питат, си е тръгнал още в четири, „ами то като няма пациенти, за какво да седи”. В един такъв момент взех да си обяснявам видимата нервност на сестрата на Гастрото.
И така, значи, като влезе и предпоследната пациентка и аз останах единствена чакаща, ама дойдаха и двама души без записване, да си чакат и те късмета – и тогава сестрата се концентрира върху нас. Рече на тия другите, че нямало как да ги приемат, ей го на, те вече преглеждали за четвъртък (пък то денят си беше вторник), и въобще „на всичкото отгоре днес са ни записани 7 човека по здравна каса.” „И вие ли сте по здравна каса?” – последното, макар вече отправено лично към мен, си беше доста грубо. Отговорих утвърдително, сестрата ме изгледа още по-лошо и продължи негодуванието. Дори отиде при сестрата на рецепция да й държи сметка за записаните пациенти, при това по здравна каса, представяш ли си!?
Два пъти я попитах – И какво, аз сега да чакам ли?, но тя не ме удостои с отговор. Но пък взе списъка от вратата, смачка го гневно и го метна в коша.
И да ви кажа, това се случваше едва час след като прегледите на Хаус бяха започнали. Стана ми много болно, много гадно, защото сестрата продължаваше да мърмори, да негодува и да обижда на „пациент по здравна каса”. Станах и й казах, че си тръгвам, защото те не са козметичен салон и отношението им е обидно.
Силно се съмнявам, че съм разстроила сестрата или пък доктора, по-скоро са били щастливи, че скоро ще си тръгнат. Аз ще направя всичко възможно да анулирам това направление и се надявам повече да не ми се налага да съм пациент по здравна каса.
Не съм сигурна и в обратния вариант – пациент, който дава кеш. Защото и това съм си позволявала. Само накратко – гинеколожката от същата практика, чието име почва със С_ и завършва на _нус, ме прати на такива изследвания, че после свят ми се виеше, от цената, не от друго. Е, после питах и на друго място – от изследванията не е имало смисъл, но пък тя ме прати при свои близки в частната лаборатория, като я обяви едва ли не за единствена, където правят тези важни изследвания.
Ходих веднъж, в петък следобед, пак в частна лаборатория. Понеже беше краят на деня, а и на седмицата, в държавната поликлиника нямаше как да ми изследват кръв и затова отидох там. А тъй като личната лекарка беше заета и нямаше как да се видим преди това, аз не знаех какво точно да ми изследват и помолих да ми направят пълна кръвна картина (така съм чувала) или диференциална. Не ги разбирам аз, та те да решат. Но учудващо, там сестрата не каза нищо, а само си въвеждаше нещо в компа. После разбрах, че ме е преценила за себе си и е решила, че щом съм толкова отворена ... Да, по касовата бележка разбрах, че ще ми правят и пълна и диференциална кръвна картини. Хак да ми е! То не стига това, ами другата сладурана така ми спука вената! Чудо! Като си тръгвах, под кожата започна да се пълни с кръв, ама за секунди, колкото орех. Да не ви занимавам, но кръвоизливът се разпростря от лакътя до китката и с мазане със специално мазило, изчезна чак след месец.
Общо взето, мисля, че докторите ни са доста „огладнели”, а и то апетитът им идва с яденето. Имам още много примери, като този, че ушния лекар на майка ми й взима 20 лв за промивка на ухото, при положение, че тя е приета в неговото болнично отделение. Или това че съм купувала лекарствата и спринцовките за сина ми, който лежеше в детско отделение, а на изписването подписвах многото направени процедури и поставени лекарства.
Ей така е, супер весело и интересно е в нашите здравни заведения. То пък и как ги кръстиха – заведения! Че и здравни. На мен ми прилича на театър на ужаса. Влизаш, но не знаеш точно в какво действие ще попаднеш и не знаеш, че тук публиката влиза, ама дали ще излезе...
Извинявам се на всички умни, харизматични, толерантни и добронамерени лекари! Знам, че ви има, но още не съм ви срещала. Обещавам да напиша също толкова дълъг текст, за да изразя радостта си, веднага щом срещна някой от вас!!!Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333http://www.standartnews.com/news/details/id/43027/%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7-%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D 0%B2%D0%BA%D0%B0
"Илинден" с фалшив лиценз и без застраховка
10 години затвор за капитана Сотир, претоварването потопило лодката
понеделник, 07 септември 2009 Надя Панкова
Милена Минчева
Наши пратеници в Македония
10 години затвор грозят капитана на злополучния кораб "Илинден" Сотир Филевски. В понеделник на обед той бе обвинен от македонската прокуратура за неумишлено застрашаване на живота на пасажерите на неговия кораб. Ако бъде признат за виновен, Сотир може да лежи в затвора 10 години.
Толкова време наровете могат да търкат и всички началници в Охридската капитания. Те също могат да се сдобият с обвинения до дни, ако се докаже, че са издали разрешения на гемията за плаване, без тя да отговаря на нужните за това критерии. Сотир Филевски ще остане в ареста, докато тръгне процесът срещу него.
Цял ден днес командированите експерти от транспортното министерство проверяваха документите на "Илинден". Паралелно с тях и министърът без портфейл, отговарящ за българите в чужбина, Божидар Димитров също направил проверка. Резултатите от нея показали, че корабът изобщо няма застраховка, а лицензът му е фалшив.
Димитров обясни, че са издали сертификат, който да послужи за застраховка. Той бил издаден от "Лойд Австрия", но било само предварителна фаза. "Не е направен опит да се застрахова, тъй като не е имало шанс да получат такъв документ. "Лойд" вече не застрахова кораби на над 20 г., тъй като има изисквания за двойно дъно, а корабите на около 20 г. нямат такова. Да не говорим, че този е бил на 85 години, и както се вижда, нито едно дъно няма", обясни още Димитров. Според него сертификатът удостоверява само, че има кораб и той се намира на Охридското езеро.
"Следващата стъпка е да се направи покана за оглед на кораба, за да бъде той застрахован. Това не е направено. Може и да са направили опит, но вероятно са им казали, че са луди, ако си мислят, че "Лойд" ще го застрахова", категоричен бе министърът без портфейл.
Според него "Илинден" изобщо не е трябвало да получава разрешение за 43-ма души, когато на 35-тонни корабчета могат да се качат 14-15 човека. "Първото голямо престъпление е от собственика, второто от корабната администрация, а третото е липсата на проверка за спасителни средства. Не може един човек да седи и да пита на входа на кораба дали туристите могат да плуват, защото половината ще се откажат, тъй като допускат, че корабът може да потъне", подчерта Димитров.
Според консулството ни в Македония "Илинден" е бил пуснат по вода с разрешение на правителството още през 1986 г.
Версиите за претоварването на "Илинден" и скъсаното метално въже на руля се събраха в една. След като анализираха първите снимки от потъналата гемия, експертите установиха, че претоварването на кораба е причинило късането на въжето. От снимките се вижда още, че корабът няма пробойни, а валът е здрав от двигателя до винта, който се е въртял до съприкосновение с дъното. Това доказва и загребната следа, която е оставена в пясъка.
По време на анализа е установено още, че е скъсано дясно въже за управление на перото, което е основен елемент за управлението на кораба. Перото е отклонено на около 20 градуса наляво. Този факт обаче изглежда нелогичен за разследващите. Според тях изкривяването би отвело "Илинден" към плитчините до брега. За да се избегнат обаче разминаванията, утре ще има повторен подводен оглед
Другото са глупостите на един некомпетентен човек.
Коментар
-
http://www.standartnews.com/news/det...B2%D0%BA%D0%B0
"Илинден" с фалшив лиценз и без застраховка
10 години затвор за капитана Сотир, претоварването потопило лодката
понеделник, 07 септември 2009 Надя Панкова
Милена Минчева
Наши пратеници в Македония
10 години затвор грозят капитана на злополучния кораб "Илинден" Сотир Филевски. В понеделник на обед той бе обвинен от македонската прокуратура за неумишлено застрашаване на живота на пасажерите на неговия кораб. Ако бъде признат за виновен, Сотир може да лежи в затвора 10 години.
Толкова време наровете могат да търкат и всички началници в Охридската капитания. Те също могат да се сдобият с обвинения до дни, ако се докаже, че са издали разрешения на гемията за плаване, без тя да отговаря на нужните за това критерии. Сотир Филевски ще остане в ареста, докато тръгне процесът срещу него.
Цял ден днес командированите експерти от транспортното министерство проверяваха документите на "Илинден". Паралелно с тях и министърът без портфейл, отговарящ за българите в чужбина, Божидар Димитров също направил проверка. Резултатите от нея показали, че корабът изобщо няма застраховка, а лицензът му е фалшив.
Димитров обясни, че са издали сертификат, който да послужи за застраховка. Той бил издаден от "Лойд Австрия", но било само предварителна фаза. "Не е направен опит да се застрахова, тъй като не е имало шанс да получат такъв документ. "Лойд" вече не застрахова кораби на над 20 г., тъй като има изисквания за двойно дъно, а корабите на около 20 г. нямат такова. Да не говорим, че този е бил на 85 години, и както се вижда, нито едно дъно няма", обясни още Димитров. Според него сертификатът удостоверява само, че има кораб и той се намира на Охридското езеро.
"Следващата стъпка е да се направи покана за оглед на кораба, за да бъде той застрахован. Това не е направено. Може и да са направили опит, но вероятно са им казали, че са луди, ако си мислят, че "Лойд" ще го застрахова", категоричен бе министърът без портфейл.
Според него "Илинден" изобщо не е трябвало да получава разрешение за 43-ма души, когато на 35-тонни корабчета могат да се качат 14-15 човека. "Първото голямо престъпление е от собственика, второто от корабната администрация, а третото е липсата на проверка за спасителни средства. Не може един човек да седи и да пита на входа на кораба дали туристите могат да плуват, защото половината ще се откажат, тъй като допускат, че корабът може да потъне", подчерта Димитров.
Според консулството ни в Македония "Илинден" е бил пуснат по вода с разрешение на правителството още през 1986 г.
Версиите за претоварването на "Илинден" и скъсаното метално въже на руля се събраха в една. След като анализираха първите снимки от потъналата гемия, експертите установиха, че претоварването на кораба е причинило късането на въжето. От снимките се вижда още, че корабът няма пробойни, а валът е здрав от двигателя до винта, който се е въртял до съприкосновение с дъното. Това доказва и загребната следа, която е оставена в пясъка.
По време на анализа е установено още, че е скъсано дясно въже за управление на перото, което е основен елемент за управлението на кораба. Перото е отклонено на около 20 градуса наляво. Този факт обаче изглежда нелогичен за разследващите. Според тях изкривяването би отвело "Илинден" към плитчините до брега. За да се избегнат обаче разминаванията, утре ще има повторен подводен огледЧл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от demekПоради усвоявания , грабежи,имами и корупция в Бг няма един километър нормален път.Войната по пътищата и хилядите жертви са благодарение на безочието на червената мафия.Не лошото шофиране а липсата на магистрали и пътища са прична за десетките хилиди жертви по пътищата.Затова виновните министри и шумкари трябва да се осъдят за умишлени убийства по особено жесток начин,а именно за безхаберие,нищоправене и крадене на пари предназначени за инфраструктура.Как може Сърбите след война и бомбардировки да си стегнат магистралите на нивото на Италия и Франция,а в БГ след толкова инвестиции,фондове и др...,да няма един нормален високоскоростен път!!!!!!.Долна,крадлива и корумпирана работа!Пътят Варна-София при спазване на маркировка и знаци се взема за не по малко от 7 часа,след множество стресови ситуации,и дестки корумпирани полицаи.Срам и позор!Поначало пътищата в Бг са направени умишлено да вземат жертви.Дори и няколко километровите магистрали са направени с обратен наклон на завоите-сещате се защо!!В Европа дори и с 200 да влезеш в завои единствено ти доставя удоволствие,защото хората си мислят за народа не е както в Бг!!
http://frognews.bg/news_14708/V_Todo...roizshestviia/[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИ какво, мейси - цяло село не може да се справи с един само катун мангали? И какви са тия полицаи, дето не се научиха, че хъхрещите изроди трябва да бъдат убивани?
Имая само едно спасение - събират се хората някоя нощ, слагат белите качулки атакуват катуна и - до крак - от дъртия мангал до малкото чаве - само така трябва да се процедира - и така биха постъпили представителите на всеки един нормален народ - но ние сме мърша, а не народ !!! Ще ги изселвали... наякъде да тероризират други хора ли?
НАРОДЕ ПРОСТ, ЗАЩО НЕ ГЛАСУВА ЗА АТАКА ?!?За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИ какво, мейси - цяло село не може да се справи с един само катун мангали? И какви са тия полицаи, дето не се научиха, че хъхрещите изроди трябва да бъдат убивани??!?
Експерти: Бойни патрони може, но не за всеки, невинаги и само след промени в закона
...Представителите на неправителствения сектор заявиха, че са необходими законодателни промени, с които да се ограничат случаите и престъпленията, при които полицаите имат право да използват оръжие. В тази област законодателството не съответства на установените международни стандарти - законът за МВР не държи сметка за изискването реакцията на полицията да е пропорционална на заплахата
Експертите припомниха решения на съда по правата на човека в Страсбург, в които се заключава, че в България органите на реда прилагат несъобразена сила. Превъоръжаването с бойни патрони е страничен въпрос, по-важна е регулацията на употребата на огнестрелно оръжие, което сега се разрешава при всички случаи на задържане, независимо за какво задържане става въпрос, заяви председателят на хелзинкския комитет. Трябва по-детайлно да се дефинира какво значи "абсолютна необходимост" за използване на оръжие - сега полицаите се позовават на този текст, независимо в каква ситуация са стреляли, отбеляза Кънев. По думите му трябва да се запишат и случаите, в които употребата на пистолети е забранена, дори и с риск престъпникът да избяга.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...ki_nevinagi_i/
Алооо неправителствените организации - някой от вас знае ли въобще за какво става въпрос?! Какво ограничаване на случаите?! Ние и сега нямаме възможност практически да употребяваме оръжието си като средство за защита! И най-големия кокошкар знае, че носим това оръжие само за украса!!! Онова, което определяте като "страничен въпрос" - Стоп патрона, понеже е с изтекъл срок, от 25 метра прави дупки в мишените колкото монета от 1 лв.!!! Въобще как се произнасяте в област, в която меко казано, не сте експерти!?
Първоначално изпратено от ИмператорътИмая само едно спасение - събират се хората някоя нощ, слагат белите качулки атакуват катуна и - до крак - от дъртия мангал до малкото чаве - само така трябва да се процедира - и така биха постъпили представителите на всеки един нормален народ - но ние сме мърша, а не народ !!! Ще ги изселвали... наякъде да тероризират други хора ли?
НАРОДЕ ПРОСТ, ЗАЩО НЕ ГЛАСУВА ЗА АТАКА ?!?[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
Коментар