IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Инвестор.бг става недостъпен от БГ провайдъра Еволинк?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както казах, вече нямам проблеми,
    Първоначално изпратено от Negramoten
    Много задълбах, ако пак се случи и не е през нощта, ще тормозя ISP-то...

Благодаря на всички за помощта!
    но ми се стори, че имаш идея каква е причината и само търсиш малко подтикване, за да я кажеш, та затова изписахме още 7 мнения. Но дори и безрезултатно, то пак ти благодаря за отделеното време по моя саморазрешил се проблем.

Коментар

• Теоритично причините който са причинили този неприятен за тебе резултат може би са около милион умножени по броя на рутерите по пътят ти към сайта. Можем да филосовстваме доста време без да стигнем до изясняването на нещо съществено.
      БайДъУей... още ли имаш проблем или изясняваме нещо което се е случило и се опитваме взаимно да го изясним?

Коментар

• Първоначално изпратено от somethingbad
        Ако дефинираш това "сайта се отваряше през прокси" ще мога да предположа какво се е случило. Както знаеш една от основните функции на прокситата е да кешират (помнят) информацията и да я дават когато съвърът не е видим (за момента). Според мен си хванал момент в който е имало кратко прекъсване на уеб страницата и си минал през проксито - видял си кеширана информация и си се заблудил че от там ти зарежа а при теб не.
        При мен и сайта не се отваряше. През проксито си писах до 2 часа за демографската криза, като поне 4-5 пъти давах рефреш на инвестор.бг без прокси, но без успех.

Или да го кажа така, когато изпращах запитване към порт 80 с вдигнат фаг У, за инициализация на връзка с уеб сървъра на инвестора от моето ИП, то отговор не получавах, като в същото време през проксито сайта се отваряше, като не ми изкарваше кеширана страница, по простата причина, че водих диалог във форума.

Ще съм ти благодарен ако ми кажеш каква е причината. Аз виждам две възможни. Едната е рутинг таблицата някъде да ме праща по дяволите, а другата е някоя защитна стена да ме филтрира. За жалост поради рязане на ICMP протокола, неможах да намеря повече информация, за да може сега да послужи за отстраняване на въпросната неизправност в бъдеще.

Коментар

• Да. Вчера беше така. Но сега като гледам всичко си е ок.

Коментар

• И мене нещо от вчера ми се ебава,я отвори,я не...да не говорим че почти всички страници ги отваря по половин минута до една...
            А всички други сайтове са си ок,даже инвестора няма проблем,а само форума.

Коментар

• Ако дефинираш това "сайта се отваряше през прокси" ще мога да предположа какво се е случило. Както знаеш една от основните функции на прокситата е да кешират (помнят) информацията и да я дават когато съвърът не е видим (за момента). Според мен си хванал момент в който е имало кратко прекъсване на уеб страницата и си минал през проксито - видял си кеширана информация и си се заблудил че от там ти зарежа а при теб не.

Коментар

Това че не си могъл да направиш traceroute а си успял да отвориш сайта е нормално. Комуникацията между browser и уеб сървър е през tcp а информацията която извличаш със traceroute е през ICMP. Това са две различни неща. Грешката ти е че си направил някаква връзка помежду им. Не е задължително да ти работи traceroute към някой сайт за да ти върви сайта. т.е. не функционирането на ICMP (traceroute в твоя случай) не е признак че уеб съдържанието към теб е филтрирано.
                Както е в момента, филтрира се ICMP, няма и пинг, но сайта работи. От вчера до днес сутринта неможах да отворя сайта, а като мина през прокси се отваряше. Затова пуснах traceroute, за да видя къде е проблема. Явно е бил в рутинга след въпросното 85.14.2.71. Или по някаква причина някой firewall ме е филтрирал. Затова сега се зачудих дали 85.14.2.71 е при инвестора, защото до него и вчера имах ICMP.

Иначе вчера ме заблуди филтъра, защото нещо по пътя блокираше инвестора, като само през прокси можех да достигна до него. Ако 85.14.2.71 е сървър на инвестора, то е добре да видят, какво ме е блокирало от снощи до днес сутринта.

Коментар

• Това че не си могъл да направиш traceroute а си успял да отвориш сайта е нормално. Комуникацията между browser и уеб сървър е през tcp а информацията която извличаш със traceroute е през ICMP. Това са две различни неща. Грешката ти е че си направил някаква връзка помежду им. Не е задължително да ти работи traceroute към някой сайт за да ти върви сайта. т.е. не функционирането на ICMP (traceroute в твоя случай) не е признак че уеб съдържанието към теб е филтрирано.

Коментар

• Много задълбах, ако пак се случи и не е през нощта, ще тормозя ISP-то...

Благодаря на всички за помощта!

Коментар

• IP address: 85.14.2.71
                      IP country: Bulgaria
                      IP Address state: Grad Sofiya
                      IP Address city: Sofia
                      IP latitude: 42.6833
                      IP longitude: 23.3167
                      ISP: LirexBG Ltd
                      Organization: Core Lan

Коментар

• Първоначално изпратено от Fontus
                        Първоначално изпратено от sunlight
                        Може firewall-а на Инвестор да не пуска traceroute до машините им.
                        Не съм специалист по мрежи, но мaй не може да има такъв firewall. Просто защото типа на заявките правени от traceroute са необходими за връзка със сървъра по кой да е протокол.

Впрочем и при мене от вчера има забавяне, макар и малко.
                        Не е така, може да реже, но ако снощи съм стигал до firewall-ът на инвестора, то значи той ме е рязъл и не ми е давал достъп до сайта. Т.е. инвестора сам ограничава достъпа до сайта си, което малко ме съмнява. По-скоро нещо преди това ми е отрязало трейсроута, а причината да нямама достъп до сайта е била друга, но кой знае.

Това IP 85.14.2.71 на машина на инвестора ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight
                          Не съм специалист по мрежи, но мaй не може да има такъв firewall. Просто защото типа на заявките правени от traceroute са необходими за връзка със сървъра по кой да е протокол.

Впрочем и при мене от вчера има забавяне, макар и малко.

Коментар

Неграмотен: а защо ти е traceroute до сървъра на форума?
                            Снощи целия сайт отпадна и то не за първи път. Като минах през прокси си работеше и пуснах един трейсроут да видя къде се губи връзката.

Коментар

• Неграмотен: а защо ти е traceroute до сървъра на форума?

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight
                                Възможно е. Сега се оправи, а traceroute-а пак стига до там. Неможах да разбера от какво е. Ако пак се появи ще звънна на провайдъра.

Коментар

Working...
                                X