IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Investorbg (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 50% дивидент от държавни дружества през 2003 г.

Все пак не виждам връзка с новината за новия размер на процента за дивидент от 2003 година.

Коментар

данните са за 2002 г., защото дивидента обикновено се разпределя за приключил период

данните са за деветмесечието, защото липсват данни за 2002 все още
      все пак може да увеличиш с 33% цифрата за тютюневите дружества

За Слънчев бряг е подписан само един договор за продажба на парцели от общо 6 и вероятно печалбата ще се запази, както през шестмесечието 24.3 млн. (пиша по памет, затова не изключвам неточности)

Благодаря за питането!

Коментар

Чета новината и коментара след това че в Закона за бюджета за 2003 било решено 50% от печалбата на държавните дружества да отива за дивидент.
        Питам се ако това се отнася за 2003 година, защо тогава смятате върху деветмесечните данни от 2002 година в примерите? Каква информация носи това?

Коментар

• ikea

Ingwar Campard e shved (Swede), obshtoto mu sas Shveiczaria (Switzerland) e grazhdanstvoto - v imeto na po-malkite danaczi.

No tozi mess za Switzerland i Sweden e nishto v sravnenie s priklucheniata na edna moja poznata shveiczarka. Vlizajki v Botswana y kazvat, che niama visa i ne mogat da ja pusnat. Tia kazva, che kato grazhdanka na Switzerland niama nuzhda ot visa, no botwanskite granichari nastoiavat, che vsichki zhiteli na Swaziland imat nuzhda ot takava. Otnelo y e blizo chas da dokazhe, che Switzerland i Swaziland sa razlichni darzhavi.

Inache IKEA (pronounced aikia) si e shvedska compania.

Коментар

• ikea

Наистина не казвате че икеа е швейцарска.Моя грешка!
            Може би шв-то ме е объркало.
            Поздрави за екипа на този чудесен сайт!
            http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• ikea

Ето историята на фирмата
              http://www.ikea.com/about_ikea/timeline/fullstory.asp
              Единственото ,което свързва ИКЕА с швейцария е че има там магазин от 1973..

Коментар

• ikea

Странно, но ИКЕА наистина е шведска (създадена в Швеция, а вече е световен гигант).

Коментар

• ikea

Благодарим за информацията, но никъде в материала не се споменава, че Ikea e швейцарска компания, просто шефът на компанията е швейцарец.

Коментар

• ikea

Do Investorbg,
                    Поправете си заглавието-IKEA е шведска фирма,а не швейцарска.

Коментар

• доходност на ПФ на Алианц

Темата изобщо е много интересна. Ако не бъркам, за пръв път се появяват толкова пълни данни. И е хубаво да се сравнят фондовете.
                      Че идва и края на годината, може да се опитаме да спестим някой данък.

Коментар

Ok, няма спор че сравнението е много по-интересно, ще се опитаме да направим за 10 мес.

Коментар

Не ви обвинявам, а обръщам внимание. Няма лошо.
                          Прочетете днес в "Пари" сравнителната таблица. Сравнението между фондовете е много по-полезна информация от това да се препредава информация за един единствен фонд.
                          А иначе и мен ме изненада слабото представяне на Алианц.

Коментар

Това обвинение е смешно - това са официалните данни, които разпространява Алианц България.
                            Знам, че тази тема е деликатна, но има разлика между рекламни информации (често срещана в пресата) и официална информация/данни за доходност!

Коментар

Голям майтап. В новините Инвестора гордо обявява постигнатата доходност на пенсионните фондове на Алианц.
                              Обаче изнесената информация в днешния брой на "Пари" е съвсем друга (вярно, че се отнася за месец по-рано) - там се вижда че всъщност Алианц е сред най-слабопредставящите се фондове у нас. Малък, но важен нюанс. Не вярвам положението да се е променило коренно за един месец.
                              Ама какво да се прави - рекламодатели!

Коментар

• vapros km otzivciv kolega

Ako moje njakoi da me nasochi kade moga da namerja spisak na firmite registrirani po zakona za akcizite shte sam vi mnogo priznatelen

Коментар

Working...
                                X