If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Brain, рубриката компании е сравнително слабо посещавана, а е много трудоемка! Не може да очакваш от профиториентирана компания, като Инвестор.бг да си постави за приоритет развитието на проекти със съмнителна възвращаемост!
Бъди спокоен! Съвсем скоро ще започне обновяването на сайта инвестор.бг!
Благодаря на всички за добронамерените критики и препоръки! Може да бъдете сигурни, че всички предложения от този форум се записват и ще бъдат обсъдени!
News.bg излиза на Българска фондова борса
През месец май тази година се очаква да бъде проведено четвъртото първично публично предлагане (IPO) на БФБ-София, на което ще се предложат 710 000 акции на интернет компанията “Уеб Медия Груп” АД (Web Media Group).
От WMG обявиха, че днес е внесен проект за утвърждаване на проспект на дружеството в Комисията за финансов надзор. Обслужващите компанията инвестиционни посредници са “Бенчамрк финанс” АД и “АБВ – Инвестиции” ЕООД.
Web Media Group е новоучредено дружество, което е вписано в Търговския регистър на Софийски градски съд на 08.03.2005 г.
Капиталът му е в размер на 710 хил. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев. 99.71% от капитала или общо 708 000 акции са записани от “Хирон-91” ЕООД, чрез апортна вноска на трите уеб сайта – news.bg, finance.news.bg и topsport.bg. Останалите 2 000 акции или 0.29% от капитала са собственост на “Вариант АБВ” АД.
Планираното увеличение на капитала на Web Media Group е със 100% до 1.420 млн. лв., като ще се предложат за продажба 710 хил. акции с емисионна стойност от 1.10 лв. за акция. Ще се проведат 10 закрити аукциона.
Web Media Group залага на капиталовия пазар в България за развитието на своята дейност.
През 2005 г. уникалните дневни посещения на трите уеб сайта включени в Групата достигат 35 000.
News.bg е един от първите новинарски уеб сайтове у нас, съществуващ от ноември 1998 г.
През последните години посещаемостта му бележи сериозен ръст, като в момента ежедневно между 16 000 – 18 000 читатели посещават сайта.
Finance.news.bg е създаден през март 1997 г. и е първият платен финансово-информационен сайт в България, като регистрира по 2 000 – 2 200 уникални посещения дневно. Сайтът предлага информация за българския капиталов пазар на английски език в страницата си stockmarket.news.bg.
Тopsport.bg стартира през април 2002 г. и в момента е най-посещавания спортен сайт в България. Сайтът може да се похвали с 18 000 – 22 000 уникални посетители дневно.
Tе са си така от доста време, Софикс. Чуват избирателно и само ако им отърва. За показателите ги питам от декември миналата година- в началото отговаряха, че работят по нова версия на сайта, сега спряха да казват каквото и да било. А едното с другото общо няма. Ако чак толкова ги е страх да не свършат една работа два пъти обновят едни числа само, а базата данни после си се вкарва в новия сайт. На маймуни ни правят.
Ще е хубаво да има информация за коефициентите на дружествата търгувани на БФБ - p/e , book value ,prise/sales, prise/book value , за да не се налага да правим кръчмарски сметки и да препускаме от сайт на сайт в нета .
Мисля си, че няма да е зле да има секция "Образование" където начинаещи инвеститиори/спекуланти, а и не само те, да могат да намират основни правила (от доказали се капацитети) за търговия/спекулация на борсата. Няма да е лошо, ако има и един речник/справочник за основни термини, коефициенти, показатели и начин за пресмятането им. Също така, ако имате възможност според мен ще бъде добре на сайта човек да може да открие и нормативната база свързана с темите които се дискутират във форума и т.н.
Покажете, че имате желание да се вслушате в нашите съвети и мислиа, че всички тук на драго сърце ще Ви помогнем за да стане Investor-а един прекрасен сайт, които да се посещава не само от инвеститори/спекуланти, а и от ученици, студенти и обикновенни хора проявяващи интерес в тази сфера.
Бих работил за вас Investor.bg, с кеф. Аз съм програмист. Може да помогна с нещо. Този сайт може да стане доста мощен. Примерно вижте сайта на SIS. Нещо такова ми се иска да видя тук. Графики, филтри, етц. Или на Карол. Примерно. Като стария лаф че по дрехите посрещат, ако сайта ти е много добър, но ултра-грозен, няма да хванеш много хора... Един добър web-designer ще ви струва само около 1500 лв на месец. Аз не съм такъв ))
Коментар