IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Депозитарни разписки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря на всички за отговорите !

Коментар

• Българска Холдингова Компания АД
      "Българска холдингова компания" /БХКo/ е акционерно дружество и е юридическо лице по смисъла на българското право.
      "Българска холдингова компания" АД е правоприемник на "Българо-холандски приватизационен фонд" АД. Дружеството е учредено на 30 септември 1996 г. в София като българо-холандски приватизационен фонд" АД и получава разрешение от Комисията по ценните книжа и фондовите борси /КЦКФБ/ за извършване на дейност като приватизационен фонд в първата вълна на приватизацията чрез инвестиционни бонове.
      С решение на общото събрание на акционерите от 26 януари 1998 г. "Българо-холандски приватизационен фонд" АД преуреди дейността си в холдингово дружество под името "Българска холдингова компания" АД.

Коментар

• Re: Депозитарни разписки

Първоначално изпратено от G.Radeva
        Здравейте,
        Имам депозитарни разписки от първата вълна на масовата приватизация за притежавани 50 бр. акции, разпределени в четири приватизационни фонда, които се преобразуваха в дружества: ХАД АКБ КОРПОРАЦИЯ, БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД, ТРУД И КАПИТАЛ ХОЛДИНГ АД и ХОЛДИНГ НОВ ВЕК АД. През 1997 г. получих дивидент от две от тях - БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД и ТРУД И КАПИТАЛ ХОЛДИНГ АД. От тогава до този момент се опитвам да намеря някаква информация за тези дружества, но безуспешно. Моля да ми отговорите дали тези дружества са действащи, раздавали ли са дивиденти през тези години на акционерите си, какъв е давностния срок за получаване на същите. Мога ли да продам тези акции и на каква цена, ако въобще се търгуват. Къде мога да намеря повече информация за тези дружества - адреси за кореспонденция, с каква дейност се занимават, публикуват ли годишни финансови отчети и къде и др.п.
        Благодаря предварително!
        Радева,
        Имаш акции в 4 публични дружества...
        - ХАД АКБ КОРПОРАЦИЯ - Борсов код AKBHL
        - БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД - Борсов код BHC
        - ТРУД И КАПИТАЛ ХОЛДИНГ АД - Борсов код TCH
        - ХОЛДИНГ НОВ ВЕК АД - Борсов код HNVEK
        Всички се търгуват на борсата...
        Цени... променливи.. в последно време в една посока.. :P
        .. Та избираш си някой инвестиционен посредник
        носиш депозитарките, лична карта...
        Другото ще ти разяснят на място..
        Успех...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от glory
          За Българска холдингова компания:Депозитарната ти разписка важи.От 1998 г. не са давали никакви дивиденти.За някакви допълнителни акции не съм чувала, но можеш да отидеш при борсов посредник за по-актуална информация.
          Ако най-горе на разписката пише българо-холандски приватизационен фонд - не важи,но вземи документите си и иди при първия инв. посредник да ти обяснят случая.Иначе имаш 25 бр,ако не си ги продал,искал да продадеш или си ги оставил на доверително у-ние някъде.
          Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• За Българска холдингова компания:Депозитарната ти разписка важи.От 1998 г. не са давали никакви дивиденти.За някакви допълнителни акции не съм чувала, но можеш да отидеш при борсов посредник за по-актуална информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
              Ей тука като ги намерите има едни телефони и там да се надяваме подробно ще ви обяснят
              Иначе ми е интересно депозитарна на Слънчев бряг АД отде може да се вземе,че само там са писали май ?
              Да ама там не са склонни да обясняват подробно . И аз имам от 1998 г. , разписка от централния депозитар за 25 акции на Българска Холдингова Компания , но не мога да разбера в момента , колко акции имам и имам ли право на някакъв дивидент .Изобщо валидни ли са тези депозитарни разписки...

Коментар

• Ей тука като ги намерите има едни телефони и там да се надяваме подробно ще ви обяснят
                Иначе ми е интересно депозитарна на Слънчев бряг АД отде може да се вземе,че само там са писали май ?

Коментар

• ей,тоя форум се скъса от новобранци и тъпи въпроси-всеки попаднал в тоя форум първата му работа е да се забучи и да отвори тема да пита за акциите си от масовата приватизация.Инвесторе защо не отвориш тема "Справки за новобранци"?

Коментар

• Депозитарни разписки

Здравейте,
                    Имам депозитарни разписки от първата вълна на масовата приватизация за притежавани 50 бр. акции, разпределени в четири приватизационни фонда, които се преобразуваха в дружества: ХАД АКБ КОРПОРАЦИЯ, БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД, ТРУД И КАПИТАЛ ХОЛДИНГ АД и ХОЛДИНГ НОВ ВЕК АД. През 1997 г. получих дивидент от две от тях - БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД и ТРУД И КАПИТАЛ ХОЛДИНГ АД. От тогава до този момент се опитвам да намеря някаква информация за тези дружества, но безуспешно. Моля да ми отговорите дали тези дружества са действащи, раздавали ли са дивиденти през тези години на акционерите си, какъв е давностния срок за получаване на същите. Мога ли да продам тези акции и на каква цена, ако въобще се търгуват. Къде мога да намеря повече информация за тези дружества - адреси за кореспонденция, с каква дейност се занимават, публикуват ли годишни финансови отчети и къде и др.п.
                    Благодаря предварително!
                  Working...
                  X