IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вие ползвате ли SMS проверката за цените на акциите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• GPRS към WAP-a на DeltaStock или m.dnevnik.bg e не повече от 5-15 ст на сесия/~10-30 kb
    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
      фен, съгласен, всеки преценява за себе си удобствата. според мен не екой знае какво да провериш в сайта на БФБ през gprs и няма да изхарчиш кой знае колко, но трябва тела да е с по-голям дисплей иначе е голяма мъка.
      gprs-а е ли 5 лв. на Мегабайт
      страницата
      http://www.bse-sofia.bg/?page=Trading+session+results
      на БФБ-София е 290 kb, тоест 3 презареждания и си изхарчил 5 лв. без ДДС

при SMS проверката е по-евтино, не е нужно да мъкнеш лаптопа, да гледаш малък дисплей на телефон и въобще да имаш добър телефон

вярно, че на SMS можеш да получиш само бид, аск, последна цена и обем за 6-7 компании, но не е малко 6-7 компании

Коментар

• фен, съгласен, всеки преценява за себе си удобствата. според мен не екой знае какво да провериш в сайта на БФБ през gprs и няма да изхарчиш кой знае колко, но трябва тела да е с по-голям дисплей иначе е голяма мъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
          не знам, при условие, че вече навсякъде вече има wi fi а пък всеки тел има достъп през gprs...
          с gprs-а става много по-баво и неудобно (особено ако включвам лаптопа) и най-вече скъпо, защото цената на мегабайт е бая висока

Коментар

• не знам, при условие, че вече навсякъде вече има wi fi а пък всеки тел има достъп през gprs...

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=52099

КТБ, Топливо и ХД Пътища най-търсени чрез SMS

В 9,59% от проверките чрез SMS, спекулантите търсят информация за цените на сделките и офертите за Корпоративна търговска банка (КТБ), показва справка в базата данни на Investor.bg за последните седем дни. С над 5% дял в проверките са Топливо, ХД Пътища, Еврохолд България и Мостстрой.

Проверката на котировките и сделките чрез мобилен телефон се превръща в търсена услуга, особено в отпускарския сезон и за хората в постоянно движение, далеч от достъп до интернет.

За да получите информация за цените на сделките и котировките на акциите на дадена емисия, в SMS-а трябва да посочите служебната дума ibg, интервал, желаните от вас критерий/критерии, отново интервал и кода на съответната компания/компании. Критериите са L – за последна цена, B – за най-добра оферта купува, A – за най-добра оферта продава и V – за брой изтъргувани книжа до момента на заявяване на справката.

Примерната архитектура на SMS-а е: IBG A,B,L,V CORP,TOPL,HDPAT.

Цената на услугата е 30 ст. с ДДС за SMS, което е най-ниската цена предлагана от българските мобилни оператори за SMS-и за платени услуги. Услугата е за абонати на Mtel, Globul и Vivatel и при включен „Роумниг“, може да се ползва и извън територията на България, 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата.

Компания Дял в заявената информация*
              КТБ 9,59%
              Топливо 7,41%
              ХД Пътища 7,41%
              Еврохолд България 6,54%
              Мостстрой 5,66%
              ПИБ 4,79%
              Булстрад 4,58%
              Химимпорт 4,58%
              Параходство БРП 4,36%
              Полимери 4,36%
              Неохим 4,36%
              Индустриален капитал холдинг 3,92%
              Монбат 3,27%
              Фазерлес 2,83%
              Кремиковци 2,83%
              Булгартабак холдинг 2,40%
              Стара планина холд 1,74%
              Инвестор.бг 1,53%
              Холдинг Варна А 1,53%
              БАКБ 1,31%
              Унимаш 1,31%
              Капитан Дядо Никола 1,31%
              ОЦК 1,31%
              Арома 1,31%
              Каучук 0,87%
              Елхим Искра 0,87%
              Асенова крепост 0,87%
              Синергон холдинг 0,65%
              Евроинс 0,65%
              Алкомет 0,65%
              Индустриален холдинг България 0,44%
              Химко 0,44%
              Софарма 0,22%
              Алфа Ууд България 0,22%
              Златен лев холдинг 0,22%
              Софарма логистика 0,22%
              Оргахим 0,22%
              Права И Ар Джи Капитал 3 0,22%
              ЦКБ 0,22%
              Проучване и добив на нефт и газ 0,22%
              КРЗ Одесос 0,22%
              Албена 0,22%
              София хотел Балкан 0,22%
              Петрол 0,22%
              Св. Св. Константин и Елена 0,22%
              Катекс 0,22%
              Лесопласт 0,22%
              Българска роза – Карлово 0,22%
              Слънчев бряг 0,22%
              Каолин 0,22%
              Транстрой-Бургас 0,22%
              Емка 0,22%

*Mного от потребителите са изисквали информация за повече от едно дружество в един SMS

Примерен SMS:

Коментар

• аз пращам подобен запис когато по-време на сесията не съм в офиса (интернет)
                Ibg a,b,l,v corp,eubg,fib,monbat, topl

е защо мислиш, че е ч.....а

Коментар

• Porednata c...a. Ama za tolkova malko pari chovek moje da se pozabavlqva.

Коментар

• Вие ползвате ли SMS проверката за цените на акциите?

?
                    на мен ми е много удобно и пращам по 2-3 пъти на ден за 4-те интересуващи ме дружества
                    30 ст. с ДДС е адски малко
                    чудя се дали тази услуга е масова и си струва да се разработи комерсиално?
                  Working...
                  X