IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГОРА ЗА ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА КРЕДИТ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Определение за гора:
    "-Пън до пъна, мила моя майко льо, дръвник до дръвника!"
    -Извинете ме, приятели, но така ме напушва на смях!!!
    А, честита Новата 2006-а!
    :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от koko06
      това е свързано с неща които не разбирам и предпочитам да я продам или да кредитирам другия си бизнес.
      То няма какво да разбираш. Единственото нещо, което трябва да направиш е да изготвиш /да наемеш фирма или лесовъд/ да направи лесоустройствена програма. В нея се описва колко можеж да сечеш. После намираш купувач на корен /по скоро те сами ще те намерят/ и им я продаваш. Разходите и тичането се свеждат до наемането на фирма и куповач. Първия ти е около 2-3 лв. на дка. Втория е много относителен. Зависи до къде искаш да контролираш положението.

Както си писал в другия форум - търсене на гора - от 400 дка бор и ясен, ако е добра гората получената сума ще и около 20 000, което не ми се вижда малко. А може да излезе повече - все пак пиша без да занам възраст, състояние, наклон на терена и..и...- това ако решиш да го правиш и имаш нужда от помощ или поне съвет може да ми пишеш на Jawor@abv.bg

А зе кредитирането - не ми се вярва да успееш. Като гледах на какви цени предлагат в момента гори www.bgnivi.com невиждам някой да ги приеме като залог - банка или друг кредитор. Единствено може би някой, който сече и се занимава, но на много ниска сума. Просто пазара на гора е много слаб и няма ликвидност. Банките затова няма да се интересуват - ако не се справиш с погасяването, те от къде ще си вземат парите.

Другото нещо, което сигурно може да ти послужи за ориентир в плановете - закупуването на земя + залесяване - в момента струва горе-долу около 700 до 1000 лв. максимум и то ако земята е скъпа. Заплащането на труда по залесяване е невероятно ниско и затова е така. Аз затова и предполагам, че цената на горите ще започне да нараства и то значително - заради нарастването на цената на труда. Но кой знай кога.

Та по-добре вземи сега това което можеж, и ако нещата в последствие се развият добре или започнат да приемат гори за залог в банките - действай. След сеч, гората не се губи.... /а при бора даже е задължително да се сече, защото гъстия бор спира растежа си и е невъзможно да се изкара качествена дървесина/...

Коментар

• това е свързано с неща които не разбирам и предпочитам да я продам или да кредитирам другия си бизнес.

Коментар

• За обезпечение на кредит незнам дали ще се заинтересува някой, но от самата гора, ако я сечеш, може да се докара прилична сума. Наистина веднъж на 10 г., но все пак е доход

Коментар

• ГОРА ЗА ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА КРЕДИТ

Какво знаете за пазара на гори и има ли човек или институция която в далбочина да разясни вазможните бизнеси свързани с гората?Има ли банка в България ,която да взема горите като обезпечение на кредит и ако има на каква база е оценяването?
            БЛАГОДАРЯ ВИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
          Working...
          X