Може би сте прави за Гаврилов. Аз наскоро видях че късните новини са в нов формат и ги загледах един-два пъти и именно това че дават информация за БФБ, котировки на валутни двойки и петрол, както и корпоративни новини ми хареса. Ако и той говори за "Стокова борса" на която се търгуват акции, много жалко за него. Явно и той зяпа и чете в монитора, без да се замисля какво говори. Още по-зле са "Бизнесът" и "Седмицата". Първото е завряно в ден за отдих и сутрешни прозявки и махмурлук, нищи стари теми с дърти многознайковци. Само от Ал. Николов от Карол, когато е гост може да се чуе нещо интересно и актуално, но тогава направо той да води предаването. "Седмицата" е в час и ден, в които всеки с сериозни занимания е или в офиса си, има срещи, или се прибира у дома. Там също се коментира какво било през миналата седмица/предаването е в Понеделник/, а често това няма нищо общо с моментната ситуация на коментираните пазари.
Често грешките в финансовите информационни агенции и страниците на посредниците са поради липса на достатъчно на брой, опитни и непретоварени служители, които да имат време спокойно да синтезират,анализират и изложат информацията си в приличен анализ.
Знам посредници, в които товарят кой ли не да пише анализи и качва новини, и това от икономия на заплати за качествени анализатори. Така предполагам е и в теливизиите и пресата, което все пак не е оправдание.
Често грешките в финансовите информационни агенции и страниците на посредниците са поради липса на достатъчно на брой, опитни и непретоварени служители, които да имат време спокойно да синтезират,анализират и изложат информацията си в приличен анализ.
Знам посредници, в които товарят кой ли не да пише анализи и качва новини, и това от икономия на заплати за качествени анализатори. Така предполагам е и в теливизиите и пресата, което все пак не е оправдание.
Коментар