IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стокова борса

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би сте прави за Гаврилов. Аз наскоро видях че късните новини са в нов формат и ги загледах един-два пъти и именно това че дават информация за БФБ, котировки на валутни двойки и петрол, както и корпоративни новини ми хареса. Ако и той говори за "Стокова борса" на която се търгуват акции, много жалко за него. Явно и той зяпа и чете в монитора, без да се замисля какво говори. Още по-зле са "Бизнесът" и "Седмицата". Първото е завряно в ден за отдих и сутрешни прозявки и махмурлук, нищи стари теми с дърти многознайковци. Само от Ал. Николов от Карол, когато е гост може да се чуе нещо интересно и актуално, но тогава направо той да води предаването. "Седмицата" е в час и ден, в които всеки с сериозни занимания е или в офиса си, има срещи, или се прибира у дома. Там също се коментира какво било през миналата седмица/предаването е в Понеделник/, а често това няма нищо общо с моментната ситуация на коментираните пазари.
    Често грешките в финансовите информационни агенции и страниците на посредниците са поради липса на достатъчно на брой, опитни и непретоварени служители, които да имат време спокойно да синтезират,анализират и изложат информацията си в приличен анализ.
    Знам посредници, в които товарят кой ли не да пише анализи и качва новини, и това от икономия на заплати за качествени анализатори. Така предполагам е и в теливизиите и пресата, което все пак не е оправдание.

Коментар

• До Константин. Както сам сте забелязал, цитираното интервю е с българин, от което следва, че не сме превеждали грешно.

Коментар

• Изобщо не го хвалете този тип Гаврилов,впрочем също и БНТ!!! Как само манипулират хорицата които не разбират...,а най ме е яд,когато обявяват курса на EUR/USD,поне да си направят труда да обяснят на хората,че има разлика от междубанков и кешов пазар-ТОТАЛНА ПАРОДИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Чувал съм, че в УНСС имало някакъв професор, който казвал на акциите "стоки" и съответно стоков пазар, където те се търгува.

Иначе Инвестора така и не откриха къде е стоков пазар или не искат нарочно да го поправят. В интервюто с Камен Во е. Иначе разговора е интересен! Браво! По думите му личи, че човека има поне елементарна култура - говори за публични компании и за плановете на ММ.

Показва някаква корпоративна култура - инвестиции, цена, пазар, а не такава като някой мажоритар в листвана на БФБ компания.

Коментар

• Какво разбира въпросния коментатор, като редовно говори за "Софийска стокова борса"...

- а и са особено смешни с дежурната си "шега" с говорителката при предаване на щафетата, обърнете внимание (Къци да рупа репи).

- и как кокетничи взирайки се в монитора за да ни "светне" за текущите котировки на долара и петрола.

Пълна пародия, но все пак - БНТ

Коментар

• И на мен Марио Гаврилов ми харасва, но снощи и той каза "стокова борса" като говореше за фондовата.
              А Инвестор.БГ днес изобщо не е във форма. На едно място в новините пишеше за "наметални полезни изкопаеми" като те са "нерудни", а в новината изобщо не се казва за какво точно е находището. В статията за Унгария пък пише, че ЕС ограничава бюджетния дефицит до 3% от БВП, а това всъщност е критерий на ЕИВС.
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• В новините на БТВ около Пармалат, непрекъснато говореха за "Стокова борса". И тази седмица съобщиха че компанията отново е на "Стоковата борса". За пресата в 50% от новините, компаниите/акциите/ падат или се качват на "Стокови борси".
                Единствено ми прави впечатление Марио Гаврилов от късните новини на Канал 1, където в икономически обзор, отделен накрая на новините, използва и разбира правилно икономическите термини и показатели.

Коментар

• Коментар

• Стокова борса

Много ми е интересно как една компания може да е листвана на стокова борса!

Хайде сега репортери от Инвестора открийте в кой материал ви е грешката!

Някъде сте превели stock exchange като стокова борса!

Успех!
                  Working...
                  X