IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестора - информационния провал !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инвестора - информационния провал !!!!

Alo, Investora,
    mislite li skoro da obnovyavate s finansowite pokazateli za 2004?

Коментар

P.S. Na men mi e vse tazi dali akzite vi sa 50 st ili 5 lv., investora kato spre da me kefi, prosto klikvam na druga strani4ka i gotovo, az problem njamam. Vuprosa e, che vie ot tova ste zagubite ako otliva na chitateli stane masova praktika kakto e trugnalo.
      S pozdrav naj-surdechen

Коментар

Ami s kritikite si se muchim da go vkarame v pravia put investora, losho nema )) Smehurnke, mila, dali imam akzii i na koj si e moja rabota, ne si spomnjam da sum ti iskal mnenieto. Aleksi, ne priemaj kritikite lichno, a gledaj kakvo moje da se popravi i osuvurshenstva v site-a, mnogo po-polezen bi bil na sebe si kato osnoven akzioner, otkolkoto da se djafkash na drebno s glas v pustinja. Choveka e 101% prav i tova ti go potvurjdavat vischkite uchastnizi vuv foruma. Kakvo oste iskate da chuete ot nas shirokata publika?? Niskoto kachestvo na rabota ste se otrazi rano ili kusno vurhu zenata i na akziite vi i togava moje da si gi izkupish vsichkite i kajesh na dentralnia depozitar da ti gi razpechata na hartia, za da gi polzvash v njakoj po usamoteni mesta za drugi polezni zeli ...
        Jelaja vi uspeh i se pouchete ot kritikite i vijte kak da si vurnete zagubenite pozizii.

Коментар

Хубаво е да се стремиш към съвършенството, но лошото е, че никога няма да го постигнеш. Инвестора е тръгнал на прав път, но ти само с критики накъде?

Коментар

Много съществени неща се изписаха, ама ти явно си ги пропуснал покрай ушите (очите) си.
            И за това че Инвестора почива в извънработно време и не пуска новини, и че в останалото време няма собствени новини, че хич го няма в собствените анализи и коментари... Че май само форумът си струва тук. Че са проспали изборите... Че ДнесБГ се развива като електронен вариант на жълтата преса.

Впрочем аз лично признавам че в оценките и коментарите ми съм сгрешил само в едно - очакванията ми... Явно занапред трябва да влизам тук само за форума, но бързи и подробни новини (които тук в най-добрия случай пействат със закъснение) ще търся както и досега онлайн във Фокус нюз и Дневник (през деня новините и коментарите там се трупат онлайн със свободен достъп). Явно онези медии имат повече и репортери, и автори.

Айде със здраве и успех на всички!

Коментар

Ей много се изписа по тази тема, много нещо се изля, ама нищо съществено.
              Инвестора не е съвършен, но като гледам правят опити и се надявам да успеят в един момент. Откакто е публична, компанията пусна няколко продукта, ама множеството тука май си гледа само сайта Инвестор и само за него си пише. Другото не го забелязват.
              Обаче аз точно от тази им дейност съм обнадежден. Сега може да ги четат само тинейджъри, ама тия тинейджъри след четири-пет години вече стават големи, и като са си свикнали само с тези сайтове, предимно тях ще си търсят. А рекламодателя това търси - многа хора да му гледат продуктите и тогава трудно някой ще стигне тази компания.
              От друга страна не знам като ги сравнявате с Фокус, какво пък толкова хубаво виждате в този Фокус. Че там предимно на копи/пейст работят. Много бързо пускат новините, ама явно феновете им се кефят на тази бързина и не гледат откъде идва тази новина, че после другите обвиняват, че ги били взели от Фокус. Защо някой не си направи труда да погледне на тази прехвалена агенция колко са им собствените новини. Просто много са бързи, а явно масата не знае защо са толкова бързи. Аз ще се опитам да разясня - бързи са защото на тях някои новини от пресцентрове на министерства и някои други институции им ги пускат преди да го направят към другите. Ама това е дълга история и не е за разправяне. И аз преди преглеждах Фокус, ама вече не го правя, и за какво да си губя времето, да чета кой на коя дата се родил и кой кога се споминал, та то голяма част от новините са такива.
              А Дневник наистина са добри, ама там пък е друга бира. Преди да започне това издание хората дето го направиха си имаха опита от Капитал и въпреки това им трябваха две години да станат това което са сега. А Дневник вече е на пет години и наистина е добър. Доколкото знам и Инвестора е на пет години, но при него до преди година нямаше това финансиране, което са имали неговите конкуренти и всичко се е движело на гол ентусиазъм. Моята лична оценка, е че Инвестора е започнал да се развина наистина като медийна компания едва миналата година, след IPO-то. Надявам се, че до година и той ще бъде истински конкурент на Дневник, за Фокус и Нюз дори не искам да споменавам.
              Инвестора има обаче един основен проблем, акции от него си купиха хора дето нямат търпение, хора дето правеха по 100-200 процента доходност на година в последните две години и сега като някоя акция не расте толкова, давай да ругаеме. Ама то едва ли в бъдещето ще е така, както беше между 2002 и 2004 г., та до март месец на тази. Няма, няма вече да има така, ще трябва да се потрудите момчета и момичета, да помислите и за години с по-ниска, че и дори отрицателна доходност. Има възходи, има и падения, дори и Балзак и писал за това.
              Да взема да спра да пиша, че и друга работа ме чака, пазар необятен, а и жена на легло по едно време ще се обади, че иска да има някои да нея.

Коментар

... и не съм Миличка, а съм Смехурана ... :-)))

Коментар

Миличка, ами откъде да те знам дали не пишеш и под друго име по други теми а?

От поне 2-3 години съм активно на този пазар и съответно чета и пиша във форума. Повярвай ми, има много примери за влияние върху цени в една или друга посока.

Но се надявам това тук сега в тази тема да не е целта. Поне моята цел не е такава, ако щете вярвайте.

Коментар

Глас в пустинята, не мога да скрия, че съм впечатлена от прозорливостта ти! ;-)))

Ако почна да пиша за всяко дружество, от което имам акции, трябва само с писане във форуми да се занимавам :-)))

А пък и не мисля че писането във форума влияе върху цената на акцията. То ако беше така, всяко дружество щеше да си наеме по 1-2 човека, които само с писане да се занимават :-)))

Коментар

Тежки мерки предлагаш, но явно само това ще ги доближи до Фокус нюз и Дневник например

Другият вариант е да пуснат нова емисия акции, като с новите пари наемат повече хора.

Коментар

Да, да им дадът по повече акции, че да работят по 23 часа на ден (не 24, защото трябва и да се спи) по 7 дни в седмицата. Смятам, че и отпуска не трябва да им се полага. И също така да не са семейни или да се женят само за колеги от инвестора.

При неспазване на правилата предлагам бой с пръчка пред колегите за назидание. Чувал съм че мотивира.....

Коментар

Аха, ясно значи. Т.нар. "Смехурана" има акции от Инвестора и не иска за него да се пише лошо. Освен това смята, че парите набрани досега от емисии и т.н. са недостатъчни за намиране на повече или по-добър екип, или за мотивиране на екипа да работи повече като информационна медия.
                          Сигурно затова сега им дават акции - дано започнат да стоят по-до късно на работа и да работят в почивните дни. И повече собствени новини, и повече авторски коментари. Като при други сайтове.

/Впрочем, благодаря за отговорите на Алекси и останалите от Инвестора. Не че нещо ми обясниха освен в стил - абе, прави сте донякъде, ама не сме съвършени, но обещаваме ще направим нещо ама още не знаем какво - но поне са любезни, отделят време и пишат. Дето се вика, отворени са откъм ПиАр ) /

Коментар

Avi, привет :-)

Не работя в Инвестора. Просто това е любимото му дружество на БФБ. Инвестора ми е слабост, какво да се прави :-)))

Мисля, че момчетата правят каквото могат съобразно конкретните обстоятелства и ресурси. Знам, че екипа е стабилен и работят много! И вярвам в успеха им! Това е :-)))

Коментар

Здравей, Смехурана. Защо да се извинявам на Алекси Андонов, че бил пиян? Не съм го казвал като обида. То няма лошо в късен час ))

А за качеството на инвестора сума ти работи се изписаха в тоя форум, но наистина глас в пустиня. Ти защо толкова ги защитаваш? Да не би да работиш там
                              Вземи например базата с финансови показатели на компаниите, която е до 2003 г. Все пак сме на средата на 2005 г. Толкова ли не можаха за повече от две години да си я обновят! Нещо толкова елементарно, което не изисква кой знае какви ресурси. А за не писането на новини не мога да разбера екип ли не им достига, не им плащат ли достатъчно или просто ги мързи. Трябва да е някое от тези неща. То за боравенето с ctrl+c и ctrl+v много квалифициран екип не се иска. Мисля си, че на Алекси Андонов и Румен Соколов всичко това им е пределно ясно, така че не виждам какво повече има да се обсъжда. Само не са ми много ясни защо нищо не се прави.

Успех на ИБГ

Коментар

tup, no uporit,
                                защо не си признаеш че никога не си имал акции на Инвестор-а?
                                И ... следователно няма какво да продаваш ;-)))

Коментар

Working...
                                X