IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор, защо преписвате глупости?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Превеждам"

Честно казано цени от 800 до 2000 USD през 2004 за вила или градска къща ми звучат далеч по-добре от 1000 евро за някакъв апартамент в Лозенец или центъра на София, а пък и разликата между София и Инстанбул е от земята до небето.

Коментар

• "Превеждам"

Благодаря за твоята загриженост. Аз нямам никакви намерения да пазаря в Истанбул.
      Добре че не съм журналист....аз си мислех че се изразявам ясно, точно, и като вкарвам ирония се разбира, ама явно не било така.
      Сега ще преведа смисъла на моя пост:
      1)Инфото за цени в Истанбул го сложих за да види всеки, който се интересува, че там цените през 2004 не са били 350 евро а са варирали между USD1000 и USD3000, според Колиърс
      2) Който не иска да вярва на Колиърс, би могъл:
      а) да си търси други надеждни източници, и да си прави верни заключения
      б) да вярва на платени/случайни/небрежни, все ми е тая какви/ публикации и да си вади погрешни изводи за себе си.
      Извинете ме за добрите намерения, и очевидно неадекватни методи за предоставяне на инфо.

Коментар

• Защо, мили форумци, вярвате на глупости?

Гледай да не те застигне земетресението, докато си там.

Коментар

nekoi si- gledah vchera po RTL edno ujasiavashto predavane za Instabul. Tam se ochakva zemetresenie koeto shte napravi grada edno ravno pole. Po nai-novite metodi, kato edinia se e dokazal veche i po nego sa predvidili zemetresenieto v Izmir, v blizko vreme shte go udari i Instanbul takova. Za sujalenie shte ima mnogo jertvi. Sushto taka pokazaha golemi raioni ot Instanbul s izostaveni Blokove i kushti po tazi prichina. Kolkoto i jalko da zvuchi, sigurno mojesh tam da si kupish i za 20 evro na kvadrat apartament ili kushta. I mnogo mesni go znaiat tova, dori pokazvaha i kak se cepi veche zemiata. Neznam dali niakoi e chuval za tazi predstoiashta tragedia no e fakt. Az zatova shte otida tova liato na eksurzia do Instanbul da razgledam shtoto koi znae posle dali niama da e kusno Taka che ne se huvrliai na vsichko koeto izglejda super
          uspeh

Коментар

Неграмотен,
            Извинявам се че нямам скорошна информация за Анкара, но погледни моля ти се цените в Истанбул ей тука (стр. с номер 11, най-горе)

http://www.colliers.com/Content/Repo...ket_Review.pdf

Ти, щом си по-добре информиран от Колиърс, ако намериш цифри и особено, оферти, в подкрепа на 300-350 евро - бълнуванията в злополучния прес рилийз, моля да ми пратиш, аз веднага ще отида да проверя и да си купя там на евтинийката...

Коментар

• Инвестор, защо преписвате глупости?

Дори и имоти.нет, които са агенция за НИ, и да речем биха имали интерес от високи оферти "продава", не си позволяват статистиката им да покаже средни "продажни" цени от 1000 евро за Sofiq за 2004 или 2005. Как се е получила стъкмистиката при вашия източник, не знам, но не ми е трудно да се досетя.

Ако сте коректни и не манипулирате, направете си един бърз анализ и го публикувайте, като цитирате средни цени, изчислени от популярни, и по причини на характера на обработваните обяви (голям брой, разнородност), статистически значими източници за масови оферти "продава", като имот.бг, например.
              Инфото при тях е безплатно за текущ период но за предишен ще се наложи да си платите

Коментар

Искам да благодаря за написаните коментари по темата, което означава, че новините се четат внимателно. Приемам критиката за непроверените цени, но не приемам, че сме се опитвали да заблудим някои - в материала се цитира "средната продажна цена на недвижимите имоти в София и Варна е била 1000 евро на квадратен метър", което по никакъв начин не означава, че това са цени на сделки.

Коментар

Дон Кихоте,
                  чети внимателно преди да ми обясняваш кое е "явно". Дневник не написаха че средните цени на сделките в София са 1000 Евро/кв.м, а написаха че са 600 евро/кв.м, при това цитират същия източник- НСНИ- за тази информация... Интересно как се е получила таз разлика от 400 евро на квадратен метър хм, несъществена разлика, нали?
                  Очевидно някой в дневник си е направил труда да провери какво пише, което за мен съвсем ясно показва кои медии заслужават да бъдат четени.
                  А вие, Дон Кихот и сие, си четете платени публикации, и си правете стратегиите според тях, не ми пречите...

Коментар

Ми написали са цените в центъра на градовете. За София е 1200 Е/м2 за Будапеща 1225Е/м2. Това че на някой хора не им харесва е отделен въпрос. Аз ще ви кажа, че София като инфраструктура е доста по-зле от Анкара а разликата в цената от 3-4 пъти не е оправдана дори и заради скорошното ни влизане в ЕС.

Коментар

Явно и Дневник пишат за същите "глупости" , а доколкото знам, при тях се проверяват числата.

http://www.dnevnik.bg/show/Default.a...155819&rubrid=

Коментар

Според мен Инвестор са постъпили правилно! Имало е пресконференция и те са я отразили.
                        Мястото за коментари е във форума!
                        Съвсем друго щеше да е положението ако тази статия беше собсвен анализ на Инвестор!

Коментар

инвесторе,някои там при вас не се ли усъмни в тия 4исла ?не питахте ли някои как така,защо пък и да ви беше отказал да ви обясни вие да представите отказа му и изобщо да сте крити4ни и да покажете 4е мислите.а така се полу4ава -някои ви казал нещо и вие хоп да запълните място и троп.
                          не ме питай с кого съм расъл,а с кого съм пасъл.

Коментар

Abe pich.... ti znaesh li che shte im trqbvat tri puti poveche personal za da proverqvat vsqka edna informaciq otkude e, puk zashto e, i ot koi, puk dali e vqrna ili ne.... tova ne e tqhna rabota i ne trqbva da bude, vseki si ima glava na ramenete i moje da svurje neshtata. Mnogo dobre si vurshat rabotata horata, a ako ne ti e priqtno, ne vlizai be, tolkova e prosto..

Коментар

Да разбирам ли че ако аз основа "Национално Сдружение Гръмко-Име" и започна да плещя грандиозни глупости, ще занимавате целокупната инвестиционна общност с тях без ни най-малко колебание? Дори ако са очевадно неверни?
                              Интересна стратегия....

Коментар

Цитираните данни представляват официалната информация от Националното сдружение "Недвижими имоти", както е посочено в материала.

Коментар

Working...
                                X