IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Модераторите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До Модераторите

Ама аз не разбрах - има ли възможност превода да става от страна на този дето чете, а не от страна на този дето пише?? Това ще е най-хитро.
    А онзи господин, дето е учил в топ-университет в САЩ, и ползва думата "транскрибира" - за такива думи ще има ли превод към по-булгарски понятия, или какво )))

Коментар

• До Модераторите

na4i 4ovek mozhe da se spravya dobre ili zle, suotvetno da pi6e gramotno ili negramotno!!! nemoga da razbera za6to razni tesnogrudi intelektualni nedonos4eta samo se opitvat da kvalificirat nyakoi drug, koito poradi sobsvenoto si vizhdane e po-razli4en ot tyah. ya po-dobre predi nekoi da kritikuva, da zeme da se pogledne sam 6to za stoka e!!!

Коментар

• До Модераторите

Щях да Ви предложа да си пращате телеграми, ама уви, закъснях със съвета.спряха ги )))

Коментар

• До Модераторите

Това предишното беше за Kiril.

Коментар

• До Модераторите

..."хехе нег, този tool как решава "у" примерно как да го translate-не? ... да няма речник и в него да търси думички? хихи ако е така признавам, че е интересен, но въпреки сичко не ми се занимава да paste-вам постоянно текст-овете ми ту насам ту натам. Да не говорим, че в съвременния свят хората намират много различни форми на communication и коя точно ще използваме според мен не е важно при положение, че се разбираме. аз лично бих аппелирал по-скоро за целесъобразност и съдържателност на изказванията;о)) Хихи и виж само колко интересно е translate-нало думичката "чворките" ;о)))"...

Ти и на латиница се справяш доста неграмотно...

Коментар

• До Модераторите

Какво разбираш под интелигентен американец, професор по математика ли?
              Щото според проучванията, средностатистическият американец трудничко намира собствената си страна на глобусът...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• До Модераторите

hehe neg, tozi tool kak re6ava "u" primerno kak da go translate-ne? ... da nyama re4nik i v nego da tursi dumi4ki? hihi ako e taka priznavam, 4e e interesen, no vupreki si4ko ne mi se zanimava da paste-vam postoyanno text-ovete mi tu nasam tu natam. Da ne govorim, 4e v suvremennia svyat horata namirat mnogo razli4ni formi na communication i koya to4no 6te izpolzvame spored men ne e vazhno pri polozhenie, 4e se razbirame. az li4no bih appeliral po-skoro za celesuobraznost i sudurzhatelnost na izkazvaniata;o)) Hihi i vizh samo kolko interesno e translate-nalo dumi4kata "4vorkite" ;o)))

Коментар

• До Модераторите

Аз нямам нужда от превод, и най-често пиша на кирилица. Иначе за гърците, почти всеки учи в училище математика с гръцки букви за ъглите и мога да кажа от личен опит, че интелигентен американец знае и гръцката азбука.
                  В Гърция едва ли има само надписи на гръцки, а навсякъде и на английски.

Нека се споразумеем за таблица за транскрибираме и да упрекваме тези които не я ползват.
                  If you're not sure - google it!

Коментар

• До Модераторите

Моите извинения, Сико, ако съм изострил тонът.
                    Обикновено аз съм този, който спазва коректност, а срещу мен се нахвърлят разни простаци.
                    За твое сведение не съм и неграмотен.
                    За азбуката - гърците как на своята държат, макар че е много по-малко разпространена от нашата - на практика само те си я ползват.
                    Искам тоя сайт да бъде на Кирилица, защото съм Българин и живея в България - за такива като тебе - превод, най-добре автоматичен.

Коментар

• До Модераторите

Неграмотника, браво! мерси за синхронния "превод"! Сега обаче не очаквай от мене всеки път да пиша в кредора, за да ти спестя поне малко пъленето пред компютъра...Айде със здраве

Коментар

• До Модераторите

Вече и ренегат ме изкараха,

А бе императоре,
                        това което написах е базирано на 12 годишен опит в българските форуми. Когато започнах да уча в сащ, никъде нямаше кирилица и кирилизатори.... и никой не се оплакваше.

А освен това след като взех образование в топ US университет се върнах и работя в България, за разлика от много други.

Искам да ви предложа да се споразумеем за ясна таблица за транскрибиране към латиница и да я спазваме. И понеже все пак езика на финасите е английския - най-добре е да се транскрибира откъм него.

Ако сте забелязали, сръбската фонетична клавиатура за В има V, а не W както е у нас. Това се е наложило точно поради липстата на далновидност при установяването на правилна схема за транскрибиране.

Друг проблем, е че като стане българския един от официалните езици на EU, едва ли много европейци ще го проговорят. Даже повечето няма да могат и София да прочетат на кирилица. А при наличие на установена схема за транскрибиране - няма да има объркване при изписване на градове, села и непреводими думи.

А що става дума за разни Неграмотни Императори, мога само да кажа, че това колко си българин не се мери с броя оплюти от теб участници във форума. Боли ме като гледам само обиди и заяждания от хора с малко или много една цел. Поразровете се из руските или английските форуми и вижте че никъде няма такова нещо. Това го гледам от 1992 година в пъвия български форум и така досега - явно е наша национална особеност.
                        If you're not sure - google it!

Коментар

• До Модераторите

След http://lat2bg.kredor.com/ става далеч по приятно за четене:

Алооу, човека с проблемите с латиницата! Това ми напомня малко със забраната за пушенето!...не че съм тютюнжиа, но просто написаното от теб е безумица. Първо не всички сме в България, второ не всички пишат през по-голямата част от времето си на кирилица и трето това е чиста проба глупава претенция...

Коментар

• До Модераторите

Aloou, choweka s problemite s latinicata! Tova mi napomnia malko sus zabranata za pusheneto!...ne che sum tutunjia, no prosto napisanoto ot teb e bezumica. Purvo ne vsi4ki sme w Bulgaria, vtoro ne wsi4ki pishat prez po-goliamata chast ot vremeto si na kirilica i treto tova e chista proba glupava pretencia...

Коментар

• До Модераторите

Kirile, ти пробва ли KREDOR?
                              Виж какво ти стна съобщението след като се конвертира:
                              __________________________________________________ __________________________________
                              кредор-а ще ми фане ли 6-тиците и 4-vorkите ... освен това аз ползвам съчетания, като "я" ... той ще знае ли какво имам предвид? ... освен това защо се опитвате да казвате на хората какво да правят, секи сам си решава!!! можете да апелирате и да убеждавате хорта, че е по-добре да пишат на кирилица, но забога не се опитвайте репресивно да налагате нещо такова!
                              __________________________________________________ __________________________________

Една възможност да си конвертираш написаното наистина ще е много полезна.

Коментар

• До Модераторите

За бързото и лесното писане - навик всичко е. Аз на кирилица правя по около 180 удара в минута, а на латиница буквите търся. Вярно, някои пишат от чужбина, затова да се даде възможност за превод!!!

Коментар

Working...
                                X