IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка при нотариален акт

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    между другото за кои град става дума
    София

Коментар

• Първоначално изпратено от rusman Разгледай мнение
      Здравейте, моля за помощ относно въпрос който ме интересува: Баща ми е купил през 1975 г.къща с дворно място което е 500кв.м. При покупката той помни че е платил 5/12 от дворното място ( за което няма никакви документи )В нотариалният акт издаден му тогава Обаче пише че има 26% от дворното място което по мои сметки е с почти с 20% по малко което ме навежда на мисълта че са го излъгали при съставянето на акта Въпросът е има ли шанс да намеря документи доказващи че той е платил 5/12 и къде да ги търся Благодаря!
      Благодаря за одговорите!

Коментар

• В случая търсим действителна воля на страните. Такава можем да установим при съществуващи две страни (живи физически лица). Обаче говорим за нотариален акт от 1975, т. е. дори да установим действителната воля на страните, няма да сме в състояние да извършим поправка на нотариалния акт (поправка може да извърши само нотариусът, който е изготвил първоначалния акт) и ще се наложи допълнителна сделка - нов нотариален акт, който да допълни съществуващия по отношение на непродадените идеални части. (А ако страната не е била физическо лице, а държавата, община или държавно предприятие, изобщо няма да успеете да установите действителна воля)

В противен случай това, което е фиксирано в нотариалния акт е действителната воля на страните. Никакви документи няма да ви помогнат.

Разбира се правните сделки не са единствен придобивен способ. Съществува и давностно владение, но ако страната продавач е била държавата или община, не ви върши работа - срещу тях придобивна давност е непротивопоставима.

Коментар

Здравейте, моля за помощ относно въпрос който ме интересува: Баща ми е купил през 1975 г.къща с дворно място което е 500кв.м. При покупката той помни че е платил 5/12 от дворното място ( за което няма никакви документи )В нотариалният акт издаден му тогава Обаче пише че има 26% от дворното място което по мои сметки е с почти с 20% по малко което ме навежда на мисълта че са го излъгали при съставянето на акта Въпросът е има ли шанс да намеря документи доказващи че той е платил 5/12 и къде да ги търся Благодаря!
          Объркал си форумът .Ей тук в лекса http://www.lex.bg/forum/viewforum.ph...a46a3386294d53 си задай въпроса
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Здравейте, моля за помощ относно въпрос който ме интересува: Баща ми е купил през 1975 г.къща с дворно място което е 500кв.м. .................................................. ......
            Някога може да е било грешка, но сега е неоспорим ФАКТ.....

Коментар

• между другото за кои град става дума

Коментар

• квото пише това е

Коментар

Обстоятелствена проверка само.

Коментар

• Грешка при нотариален акт

Working...
                  X