IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за помощ. Показатели/норма за ликвидност на предприятия в химическата индустрия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• вероятно няма да няма намериш информацията на куп и на готово
    трябва да се изчисли поотделно за всяко предприятие(от пиър групата) и
    след това да си направиш статистиката - да видиш колко са средно за конкретния сектор на индустрията коефициентите

тоест всичко е много относително според това, какви предприятия избереш резултатите могат да варират
    и не знам така събраната информация до колко ще е полезна в съда

п.с вариант е ако имаш някои познат с новинарски терминал на ройтерс
    да ти ги извади коефициентитве на готово мисля че имаше такива функции
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Не откривам нищо там. Не съм инвеститор, а юрист. Трябва ми източник, на който мога да се позова в съда. За това, моля ви помагайте, важно е

Коментар

• ми в яху финанс може да се търси по индустрии
        откриваш твоята, избираш компаниите дето са най-близо като размер и бизнес модел,
        след това изчисляваш за тях(за всяка поотделно) коефициентите
        после за коефициентите намираш средно аритметично и медиана и някъде там трябва
        да ти е референтната стойност
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Моля за помощ. Показатели/норма за ликвидност на предприятия в химическата индустрия

Здравейте инвеститори
          Имам една огромна молба към вас. Моля някой да ме насочи към източник, от който мога да намеря достоверна информация на тема:
          "Каква е нормата (референтната стойност) за коефициентите на обща, бърза и незабавна ликвидност на предприятията от химическата промишленост"

По принцип в икономическата теория референтната стойност за показателите за ликвидността е 1.
          Тоест според общата теория ако:
          a) коефициента за бърза ликвидност (краткотрайни активи : краткосрочни задължения) е по-голям от 1
          б) Коефициента на бърза ликвидност (краткосрочни вземания+краткосрочни инвестиции+парични средства) : (краткосрочни задължения) е по-голям от 1
          в) Коефициентът на незабавна ликвидност (краткосрочни вземания + парични средства) : (текущи задължения) е по-голям от 1
          г) Коефициентът на абсолютна ликвидност (парични средства) : (текущи задължения) е по-голям от 1

то може да се направи обоснован извод, че определено предприятие е ликвидно, съответно не е в състояние на неплатежоспособност, респективно не може да бъде обявено в несъстоятелност.

Въпросът ми е каква е референтната стойност, коефициентът, с който сравняваме получените стойности за ликвидност специално в химическата (най-вече) и металургична промишленост.

Чувал съм, че за тази промишленост тази референтна стойност е 1.5 и дори 2, но ми трябва източник (по възможност официален), от който да взема съответната информация.

Предварително благодаря на отзовалите се
        Working...
        X