convirtible bonds
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В коя валута бихте обърнали кеша си?
Collapse
X
-
niki5
-
ivandavidov
Част от моя кеш съм го обънал равномерно в няколко валути:
GBP
CHF
CAD
AUD
KWD
Имам обаче малък проблем с намирането на достатъчно количество кувейтска валута - почти никъде не продават.
Коментар
-
Аз съм на принципа купувай евтино продавай скъпо - тук ауд ми изглежда евтин - покриването на рисковите позиции заради кризата и бягството от кери доведе до този бърз срив но сега е изгоден дори и да падне под дъното пак има хляб в него, не подценявай и лихвите които со височки. При първите индикации за подем на борсата - куцо и сакато ще се за ръгне първо там и ще го купува на всички фронтове - хиени, долари и тнт - аз лично всеки момент ще зъпочна изграждане на дългосрочма дълга позиция там срещу хиената като начало а по-късно и срещу долара
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от kokoАми доста се обезцени и звучи изгодно, а и лихвите са все още твърде приятни там.Ако приемем че кризата свърши в световен мащаб лихвения диференциал между американския и австралийския долар ще накара инвеститорите и особено тия кери търговци да предпочетат осито - между временно ръст във пазарите би обезценил малко долара. Нека приемем че америк долар расте обаче - в това отношение Австралия е облагодетелствана, защото реализира голяма част от износа на суровини на мощно поглъщащия ресурси азиатски пазар. Благоприятно действа и фактът, че суровините се котират в американски долари, като по този начин от по-високите цени се привличат повече средства.
Nov. 7 (Bloomberg) -- Investors should sell Australia's currency against the U.S. dollar because it may lose 29 percent as it slumps toward a record amid a global recession, Morgan Stanley said.
The Australian dollar, which dropped 27 percent in the past three months, may decline toward its April 2001 low of 47.75 U.S. cents as investors dump the nation's higher-yielding assets and retreat to the safety of the greenback, according to Ned Rumpeltin, a London-based currency strategist at Morgan Stanley.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от limubaiДа кажа и моето мнение:
Най-добре да се обърне кеша във ВОДКА
Водката е най-добрата инвестиция, защото винаги се търси /особено при криза/
каквото и да стане, стойността и ще продължава да се покачва, конвертируема е и бързо ликвидна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoАми доста се обезцени и звучи изгодно, а и лихвите са все още твърде приятни там.Ако приемем че кризата свърши в световен мащаб лихвения диференциал между американския и австралийския долар ще накара инвеститорите и особено тия кери търговци да предпочетат осито - между временно ръст във пазарите би обезценил малко долара. Нека приемем че америк долар расте обаче - в това отношение Австралия е облагодетелствана, защото реализира голяма част от износа на суровини на мощно поглъщащия ресурси азиатски пазар. Благоприятно действа и фактът, че суровините се котират в американски долари, като по този начин от по-високите цени се привличат повече средства.
Nov. 7 (Bloomberg) -- Investors should sell Australia's currency against the U.S. dollar because it may lose 29 percent as it slumps toward a record amid a global recession, Morgan Stanley said.
The Australian dollar, which dropped 27 percent in the past three months, may decline toward its April 2001 low of 47.75 U.S. cents as investors dump the nation's higher-yielding assets and retreat to the safety of the greenback, according to Ned Rumpeltin, a London-based currency strategist at Morgan Stanley.
Коментар
-
Да кажа и моето мнение:
Най-добре да се обърне кеша във ВОДКА
Водката е най-добрата инвестиция, защото винаги се търси /особено при криза/
каквото и да стане, стойността и ще продължава да се покачва, конвертируема е и бързо ликвидна.Живота е, това което се случва, докато си правим планове.
Коментар
-
aq1
Много лесен въпрос с много лесен отговор:
В конвертируема валута.
Коментар
-
Ами доста се обезцени и звучи изгодно, а и лихвите са все още твърде приятни там.Ако приемем че кризата свърши в световен мащаб лихвения диференциал между американския и австралийския долар ще накара инвеститорите и особено тия кери търговци да предпочетат осито - между временно ръст във пазарите би обезценил малко долара. Нека приемем че америк долар расте обаче - в това отношение Австралия е облагодетелствана, защото реализира голяма част от износа на суровини на мощно поглъщащия ресурси азиатски пазар. Благоприятно действа и фактът, че суровините се котират в американски долари, като по този начин от по-високите цени се привличат повече средства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoСега сериозно.
Австралииски долари е моето предложение
Иначе - развеселихте ме с тия отговориВ интерес на истината, приготвил съм ги за харчене, но пусто и да си изхарчиш кинтите се иска време и мислене, така, че после да не те е яд. За това, сигурно ще врътна поне една част от тях в друга валута
Свирките не са оферта - високорискова инвестиция си е...зависи от дружеството де...но...все пак
Коментар
-
Re: В коя валута бихте обърнали кеша си?
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушкаТъй като гледам, че започнаха да се пишат много теми за девалвация на лева, падане на борд, фалити и прочие апокалиптични прогнози искам да ви запитам, в каква валута бихте избягали на този етап от левчето?
От известно време си мисля за CHF, но не знам дали в момента не е излишно балонизиран. Другия вариант е евро, но то би предпазило единствено срещу евентуална девалвация на лева - т.е. ако еврото запада, пак няма да е добре положението. Долар и Йена ми се струват прекалено непредвидими на този етап.
Моля, дайте мнение - в каква валута бихте обърнали пари, които искате да опазите що-годе като покупателна стойност за 5-6 месеца напред?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от kokoСега сериозно.
Австралииски долари е моето предложение
Коментар
Коментар