IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В коя валута бихте обърнали кеша си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• CHF

Коментар

• И аз съм за лева, отивам да вадя мухлясълите долари от душека и бум в бурканбанк в левов депозит :P

Коментар

• И аз съм за лева, пък и има добра възвръщаемост от него при депозит.

Коментар

• Първоначално изпратено от LZ-L13
          Български лев естествено - железен е!
          +1

Коментар

• Български лев естествено - железен е!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
              Първоначално изпратено от sagittarius
              Монголски Тугрик му е майката
              Или тугриците или виетнамски донги...
              Направо не е истина - 6 страници тема и на всяка страница се повтарят еднотипни мнения на "забавни" люде, посещаващи форума. Това щеше да е забавно, ако бяхте в детската градина.

Чудя се какво весело намирате като сте големи пръчове, в това да дрискате на всеки три мнения в темата, цитирайки разни глупости?!

Тотални малоумници има тук. Само вкарвате безполезен шум във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от sagittarius
                Монголски Тугрик му е майката
                Или тугриците или виетнамски донги...

Коментар

• Няма нищо по-велико в ТА от вълните на Елиът - и те са велики ЗАЩОТО ОбЯСНЯВАТ ВСЯКО ЕДНО ДВИЖЕНИЕ СлЕД КАТО Е СТАНлО - забележи след като е станало, няма ход който да не може да бъде обяснен и ето затова са велики и използвани - защото независимо какво ползва човек като система - може да обясни визията си нагледно с Елиът без дори да го харесва

Коментар

• Здравей 4iro2, решил съм известно време да не пиша в тоя форум, ама понеже поста ти е свързан с любимия отбор и ти си свестен и забавен, веднага се отзовавам. :-)
                    Няма да ти цитирам целия пост, че сам се дразня от тия цитати (все някой ден ще им остане време на IT-тата на инвестора да сложат един show/hide java script за да се реши тъпотията с огромните цитати, ама да видим кога ;-)), така че по ред на номерата-число-абзац.
                    1.Ний сме най-големите. :-) Факта че си избрал тоя алтернативен сценарий, говори че си вече пълно ПРО. :-)

2.Димов е интелигентен пич, съответно като е създавал темата е активирал опцията д аполучава мейл за всеки нов отговор в неговата тема, т.е. отдавна ми е прочел поста. Щом мълчи значи си има причина човека. Дискусиите за Броенета бяха за четящите, аз не ползвам Елиът, тъй че ми е все едно в коя вълна е. Ако ще и в цунами да е, не ми пука.

3.Тъй като Вълновата теория е приложима с голям % субективизъм (което си е жив трейдинг недостатък), то е нормално да има различни броенета с оглед на умствения капацитет на броящите, креативността им и размерите на въображението им. Дали са коректни спрямо каноните на Учителя е друг въпрос.

4.Нормално е.

5.Естествено. "Ученикът надминава Учителя". Има го в зара.

6.Въпросът е към какъв аспект на Теорията съм скептичен (да не ползвам по-силна дума). Ще ти припомня Аксиомата на Сър Алекс: "Който ползва Елиът може да е само Анализатор, не може да е трейдър".

7,8. Според Сър Алекс, няма проблем вълновик да е добър Анализатор, успешните прогнози се случват и ВЪПРЕКИ Вълновата теория. Все едно да кажем, че цялото развитие на икономиката и социума 1944-1989 е благодарение на него, а не ВЪПРЕКИ, каквато е истината.
                    Същите неща които пишеш за Нийли, ги публикува Пректър преди години в книгата си за кризата, Хари Дент прекрасно ги разглеждаше всички дългосрочни и средносрочни цикли чрез новаторски, естествено фундаментално-математически методи. Това ги прави и тримата големи анализатори, може би Нийли в най-ниска степен, но няма нищо общо с трейдинга.

9.За съжаление в текущата ситуация на никой от нас не му е до смях, но Самсара се върти, а "Светът е оцелял, защото се е смял".

Жив и здрав. Успехи ти желая.
                    ----------------------------
                    Berbo count: 8
                    We'll Keep the Red Flags Flying High

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd

П.П. Нищо не казваш за вчера, като ни гледа играта не усещаш ли леко прималяване в абдоминалната област, съчетано с виене на свят и треперене в коленете? :-) :-) :-)
                      Юнайтед са неудържими Но ако не си разбрал още, аз още от миналата седмица съм Професионален Вълновик (с главни букви) и вече съм сигурен, че мачът няма да се играе

Защо не напишеш един мейл на Димов - контактите му ги има на уеб страницата на Карол. Иначе той тая тема ще я прочете сигурно догодина

Това, което не разбирам е следното: защо всички се кълнат в Глен Нийли и твърдят, че са му последователи, и че той е техния Учител.... а накрая правят някакви анализи, които са тотално различни от анализите на самия Нийли (напр. дългосрочното броене на Димов няма нищо общо с дългосрочното броене на Учителя му)

Забелязвам същото нещо за златото и S&P - има много анализатори, които броят тотално различно от Великия им Майстор

Сигурно смятат, че могат да прилагат правилата по-добре от този, който ги е измислил?!

Понеже си много скептичен за Elliot Wave, ще ти кажа следното:

През януари 2008 г. другарят Нийли нарисува една червена линийка за S&P 500, която сочеше яко надолу. Една година по-късно, прогнозата още не се е помръднала, а индексът си върви плътно по нея обаче

Също така през януари 2008 той се разпищя, че ни чака яка криза, фалити на банки + опасност от дефлация, спад на commodities и т.н. и т.н
                      Аз тогава доста се посмях (петролът хвърчеше нагоре), и стигнах до извода, че Великия Майстор на Вълните сигурно е слънчасал нещо

Една година по-късно изобщо не ми е до смях обаче.

Коментар

• това пък защо бате ? Както каза едно приятелче няма нужда от сложни фигури на двапъти достатъчно разтеглено във времето стига до 47 и не успява да пробие
                        mWPCloud.com

Коментар

• Е не знам - вие разбирате валните повече - за мен сме за над 1.50 следваща цел а краткосрочно от около 1.37 може да видим 1.30-32 преди над 1.50

Коментар

• Монголски Тугрик му е майката
                            Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4iro2
                              Ами аз се поразрових в дебелите книги ... броенето на другаря Нийли отговаря на всички правила на бойното изкуство
                              Приятелю, точно в това бойно изкуство има толкова много хватки, че и Учителя може да забрави някоя от време на време, какво остава за последователите. :-)
                              Продължавам да мисля, че Терминала в (С) от 0.85 до 1.6040 е доказателство за леката шизофрения, но наистина може в един по-късен етап Учителя да е получил просветление за нова хватка, която да го обяснява. :-)
                              Първоначално изпратено от 4iro2
                              Резултатът, разбира се, ще е равен, победа или загуба за Уиган. Освен ако мачът не се отложи, което също е вариант - има много интересна слаба и разширяваща се симетрична формация, която се развива над Лондон точно по това време
                              Нямам какво да допълня, Броенето ти е абсолютно коректно и включва всички възможни варианти и техните подварианти. :-)
                              Ако беше професионален Вълновик, съм сигурен, че щеше да кажеш, че мачът ще бъде отложен, защото това е най-рядко срещаната "конструкция" и съответно е логично точно тя да се предпочете. :-)
                              ----------------------------
                              Berbo count: 8
                              We'll Keep the Red Flags Flying High

П.П. Нищо не казваш за вчера, като ни гледа играта не усещаш ли леко прималяване в абдоминалната област, съчетано с виене на свят и треперене в коленете? :-) :-) :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                                ....ако слезе на по нисък фрейм да нотира тоя импулс от 1.3350 до 1.6040 не го знам как ще обясни че 4-тата е 10-на пъти по-дълга във време от 2-ра, къде са вътрешните 5-ци на тия вълни и каква е тая 5-та от 1.4430 до 1.6040.
                                Толкова е кухо, че ми се иска да го питам, ама взема по 15$ на мин за консултация, така че ще пропусна. :-).....
                                Ами аз се поразрових в дебелите книги ... броенето на другаря Нийли отговаря на всички правила на бойното изкуство
                                Има развития по теорията му, които са се случили след издаването на дебелата му неразбираема книга през 97 г. ---> като фамозните диаметрици и симетрици например.

Както сам каза, броенето може да е КОРЕКТНО, но това не значи, че прогнозата е читава и ще стане на неговото

По-вероятният сценарий е да видим "алтернативно" броене някъде по-късно през годината, когато курсът падне под червената линийка

Абсолютно си прав, че такива дългосрочни прогнози не стават за трейд, но тази тема е за средносрочни и дългосрочни "визии"' без особена практическа стойност, такаче няма какво да се изненадваш

Днес направих ново работно броене на вълните в ефира над Великобритания, и прогнозата ми за мача в сряда е, че основната част от головете ще паднат между 2-рата и 89 минута. Резултатът, разбира се, ще е равен, победа или загуба за Уиган. Освен ако мачът не се отложи, което също е вариант - има много интересна слаба и разширяваща се симетрична формация, която се развива над Лондон точно по това време

Коментар

Working...
                                X