CHF
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В коя валута бихте обърнали кеша си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от sagittariusМонголски Тугрик му е майката
Чудя се какво весело намирате като сте големи пръчове, в това да дрискате на всеки три мнения в темата, цитирайки разни глупости?!
Тотални малоумници има тук. Само вкарвате безполезен шум във форума.
Коментар
-
Няма нищо по-велико в ТА от вълните на Елиът - и те са велики ЗАЩОТО ОбЯСНЯВАТ ВСЯКО ЕДНО ДВИЖЕНИЕ СлЕД КАТО Е СТАНлО - забележи след като е станало, няма ход който да не може да бъде обяснен и ето затова са велики и използвани - защото независимо какво ползва човек като система - може да обясни визията си нагледно с Елиът без дори да го харесва
Коментар
-
Здравей 4iro2, решил съм известно време да не пиша в тоя форум, ама понеже поста ти е свързан с любимия отбор и ти си свестен и забавен, веднага се отзовавам. :-)
Няма да ти цитирам целия пост, че сам се дразня от тия цитати (все някой ден ще им остане време на IT-тата на инвестора да сложат един show/hide java script за да се реши тъпотията с огромните цитати, ама да видим кога ;-)), така че по ред на номерата-число-абзац.
1.Ний сме най-големите. :-) Факта че си избрал тоя алтернативен сценарий, говори че си вече пълно ПРО. :-)
2.Димов е интелигентен пич, съответно като е създавал темата е активирал опцията д аполучава мейл за всеки нов отговор в неговата тема, т.е. отдавна ми е прочел поста. Щом мълчи значи си има причина човека. Дискусиите за Броенета бяха за четящите, аз не ползвам Елиът, тъй че ми е все едно в коя вълна е. Ако ще и в цунами да е, не ми пука.
3.Тъй като Вълновата теория е приложима с голям % субективизъм (което си е жив трейдинг недостатък), то е нормално да има различни броенета с оглед на умствения капацитет на броящите, креативността им и размерите на въображението им. Дали са коректни спрямо каноните на Учителя е друг въпрос.
4.Нормално е.
5.Естествено. "Ученикът надминава Учителя". Има го в зара.
6.Въпросът е към какъв аспект на Теорията съм скептичен (да не ползвам по-силна дума). Ще ти припомня Аксиомата на Сър Алекс: "Който ползва Елиът може да е само Анализатор, не може да е трейдър".
7,8. Според Сър Алекс, няма проблем вълновик да е добър Анализатор, успешните прогнози се случват и ВЪПРЕКИ Вълновата теория. Все едно да кажем, че цялото развитие на икономиката и социума 1944-1989 е благодарение на него, а не ВЪПРЕКИ, каквато е истината.
Същите неща които пишеш за Нийли, ги публикува Пректър преди години в книгата си за кризата, Хари Дент прекрасно ги разглеждаше всички дългосрочни и средносрочни цикли чрез новаторски, естествено фундаментално-математически методи. Това ги прави и тримата големи анализатори, може би Нийли в най-ниска степен, но няма нищо общо с трейдинга.
9.За съжаление в текущата ситуация на никой от нас не му е до смях, но Самсара се върти, а "Светът е оцелял, защото се е смял".
Жив и здрав. Успехи ти желая.
----------------------------
Berbo count: 8
We'll Keep the Red Flags Flying High
Коментар
-
Първоначално изпратено от ManUtd
П.П. Нищо не казваш за вчера, като ни гледа играта не усещаш ли леко прималяване в абдоминалната област, съчетано с виене на свят и треперене в коленете? :-) :-) :-)Но ако не си разбрал още, аз още от миналата седмица съм Професионален Вълновик (с главни букви) и вече съм сигурен, че мачът няма да се играе
Защо не напишеш един мейл на Димов - контактите му ги има на уеб страницата на Карол. Иначе той тая тема ще я прочете сигурно догодина
Това, което не разбирам е следното: защо всички се кълнат в Глен Нийли и твърдят, че са му последователи, и че той е техния Учител.... а накрая правят някакви анализи, които са тотално различни от анализите на самия Нийли (напр. дългосрочното броене на Димов няма нищо общо с дългосрочното броене на Учителя му)
Забелязвам същото нещо за златото и S&P - има много анализатори, които броят тотално различно от Великия им Майстор
Сигурно смятат, че могат да прилагат правилата по-добре от този, който ги е измислил?!
Понеже си много скептичен за Elliot Wave, ще ти кажа следното:
През януари 2008 г. другарят Нийли нарисува една червена линийка за S&P 500, която сочеше яко надолу. Една година по-късно, прогнозата още не се е помръднала, а индексът си върви плътно по нея обаче
Също така през януари 2008 той се разпищя, че ни чака яка криза, фалити на банки + опасност от дефлация, спад на commodities и т.н. и т.н
Аз тогава доста се посмях (петролът хвърчеше нагоре), и стигнах до извода, че Великия Майстор на Вълните сигурно е слънчасал нещо
Една година по-късно изобщо не ми е до смях обаче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4iro2Ами аз се поразрових в дебелите книги... броенето на другаря Нийли отговаря на всички правила на бойното изкуство
Продължавам да мисля, че Терминала в (С) от 0.85 до 1.6040 е доказателство за леката шизофрения, но наистина може в един по-късен етап Учителя да е получил просветление за нова хватка, която да го обяснява. :-)
Първоначално изпратено от 4iro2Резултатът, разбира се, ще е равен, победа или загуба за Уиган. Освен ако мачът не се отложи, което също е вариант - има много интересна слаба и разширяваща се симетрична формация, която се развива над Лондон точно по това време
Ако беше професионален Вълновик, съм сигурен, че щеше да кажеш, че мачът ще бъде отложен, защото това е най-рядко срещаната "конструкция" и съответно е логично точно тя да се предпочете. :-)
----------------------------
Berbo count: 8
We'll Keep the Red Flags Flying High
П.П. Нищо не казваш за вчера, като ни гледа играта не усещаш ли леко прималяване в абдоминалната област, съчетано с виене на свят и треперене в коленете? :-) :-) :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ManUtd....ако слезе на по нисък фрейм да нотира тоя импулс от 1.3350 до 1.6040 не го знам как ще обясни че 4-тата е 10-на пъти по-дълга във време от 2-ра, къде са вътрешните 5-ци на тия вълни и каква е тая 5-та от 1.4430 до 1.6040.
Толкова е кухо, че ми се иска да го питам, ама взема по 15$ на мин за консултация, така че ще пропусна. :-)........ броенето на другаря Нийли отговаря на всички правила на бойното изкуство
Има развития по теорията му, които са се случили след издаването на дебелата му неразбираема книга през 97 г. ---> като фамозните диаметрици и симетрици например.
Както сам каза, броенето може да е КОРЕКТНО, но това не значи, че прогнозата е читава и ще стане на неговото
По-вероятният сценарий е да видим "алтернативно" броене някъде по-късно през годината, когато курсът падне под червената линийка
Абсолютно си прав, че такива дългосрочни прогнози не стават за трейд, но тази тема е за средносрочни и дългосрочни "визии"' без особена практическа стойност, такаче няма какво да се изненадваш
Днес направих ново работно броене на вълните в ефира над Великобритания, и прогнозата ми за мача в сряда е, че основната част от головете ще паднат между 2-рата и 89 минута. Резултатът, разбира се, ще е равен, победа или загуба за Уиган. Освен ако мачът не се отложи, което също е вариант - има много интересна слаба и разширяваща се симетрична формация, която се развива над Лондон точно по това време
Коментар
Коментар