If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
на 5 мин си е класика затваряне на бара м/у МА значи маркет @ опън на следващия и стоп над върха на сигналния :-)
Да, бара с опашката. При такива опашки в зоната на двете МА, няма кога да се образува ДД или ДВ (става всъщност по-неразпространеното V), затова се влиза при пробив на дъно, връх на този бар. Е, сега вече стратегията е пълна. На който му харесва, да използва, каквото ще му върши работа.
Интересна тема.
Ето какво пробвам в момента на демо:
Системата Минт за М5. Влизам по тренда от дневна графика(може и от Н1).
Промених настройките на РСИ-7 и ДиНаполи Стох - 5,3,3
Входа е според оригиналната стратегия, като аз лично ползвам консервативен вход
- не при отваряне на следващия бар, а при пробив на дъното на бара, дал сигнал.
Така се избягва излишно гризане на нокти
Стоп - предишния връх, Т.П. - все още ми е трудно и комбинирам метода на Коко(2 лота, стоп на единия при +15 - 20 пипа, другия лот оставям, като местя стопа на хай при затворен бар)
Колега, има хора (като мен), които не познават системата. Ако не ти пречи, може да дадеш основните правила.
за входа - много добро решение, и аз така обичам да влизам.
Оригиналната система накратко е:
РСИ 13, ДиНаполи Стох 8,3,3, 5ЕМА(клоуз), 8ЕМА(опен)
При крос на ЕМА, стохастик в същата посока и РСИ под/над 50 се изчаква да затвори бара на дневна. На следващия ден се търси вход на Н1 при същите условия и в същата посока(т.е. крос, стох и РСИ).
Тренд следваща е.
П.С. Понякога ползвам и обръщащи кендъли на дневна и не изчаквам крос.
За рейндж я комбинирам с брейкаут стратегия.
Хепи, идея за Т.П.?
Вместо 5 сложих 4 ЕМА и оставих за филтър РСИ 13 -без стохастика -не е нужен според мен -пробвах я вече на 5 м сел на евро .на демо обаче засега.
я сега...аз дали съм изтървал или недоразбрал...изчакваш ли затваряне на бара пресичащ 30ката и съответно ордер под лоу-а/ха-а му или влизаш при опен на следващия бар?
съответно ако имаш нов бар целия над 30ката можеш да преместиш села под неговия лоу...ти как действаш че не разбрах съвем...при клоус и лоу или направо на пазар при клоус?
Киоси, не си си научил домашното
Ето какво казва грийди:
Първоначално изпратено от greedy
Бях зает малко , пък и не успях да открия документа в архива си :-), затова пускам линка към системата :
малко допълнение 30WMA почти напълно съвпада с 20 ЕМА.
допълнителен филтър ако се прилага за еврото е 15 мин графика със същите МА. при сигнал на 5 мин графика цената почти винаги е опряла в 9 ЕМА на 15 мин.
търся вход на 1 мин , като се оглеждам за двоен връх или дъно , съответно за къси и дълги .
Аз добавих просто ТП:
Първоначално изпратено от Happy68
ето и една модификация на стратегията:
вход: за дълги - след затварянето под 9ема изчакваме обратен бар (с положително затваряне) и влизаме при отварянето на следващия. Стопът е под локалното дънце.
ТП: за дълги - 2 х разстоянието от върха на сигналния бар и локалното дъно.
идеята е от една стратегия от forexfactory
За къси - обратния вариант.
добавка от мен: с най-висока успеваемост са първите 2 сетъпа след пресичането на МА. На третия се минава на 15мин и се преценява там как е положението.
Коментар