Добра платформа. Много възможности за анализ и тест на стратегии. Добри графики, може би най-добрите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за Метатрадер !
Collapse
X
-
На SAXO, чрез БенчМарка, мисля че е най-богатата платформа. МТradera, наистина е лесна, достъпна, и сполучлива за масова аудитория. Но на SAXO е с класи над нея. Професионална, със стотици инструменти и опции. Не успях да я проуча до край, щото основното ми време е ангажирано с друг бизнес. А те са наложили лимит на времето в Демо играта. Но, ако някой иска да печели, и това да е основният му бизнес, мисля че там трябва да влезе. Просто мнение.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от easy$MetaTrader си има плюсове и минуси, но за мен е една от най-зрелите платформи. Може би някой трябва да пусне една анкетка кой какво ползва най често . . .
А относно СТС - при регистрация (за демо), връзката със сървъра не е криптирана (https) - което онзачава, че ЕГН, парола, телефон, E-mail и т.н. са достъпни за всеки по любобитен . . . това за мен не е добра практика.
Иначе са си доста коректни СТС. Варчев.. Тrader и т.н са си зле и няма да се оправят! Ако си отвориш сметка при чужд брокер и недай си нешо се случи,на кого ще се опачеш? Няма на кого...... СТС BG брокер и е стабилен поне на тоя етап!
Коментар
-
MetaTrader си има плюсове и минуси, но за мен е една от най-зрелите платформи. Може би някой трябва да пусне една анкетка кой какво ползва най често . . .
А относно СТС - при регистрация (за демо), връзката със сървъра не е криптирана (https) - което онзачава, че ЕГН, парола, телефон, E-mail и т.н. са достъпни за всеки по любобитен . . . това за мен не е добра практика.
Коментар
-
Re: Какво мислите за Метатрадер !
доволен съм от мета.. Където и да търгувам дори брокера да не я предлага си дръпвам едно демо да цъка и си правя анализите на него.
Като недостатък мога да посоча само липсата на логаритмична графика за големите периоди както и това че когато спусна вертикална линия понякога датата сочи събота или неделя.
Нормално е при силно движение котировките да са се сменили. Затова ако си на зор чеквай прозорчето което позволява да се сключи сделка на всяка цена.
И въобще какво бързате и се врете между шамарите?
Скалпери))) Индианците с такива като вас си правят вигвамите
Първоначално изпратено от na4inae6Искам да повдигна тази тема , за да разбера дали съм единствения ,
който се е сблъсквал с недостатъците на тази платформа !?
Ще засегна само така наречения слипидж! Сами знаете , че пазара
е много подвижен ( особено някои двойки ! ) и се налага бързо
влизане и излизане ( това не е онова ;-))) ) , за да се спаси печалба или предотврати загуба ! Но въпросната платформа има свой стил и
бави топката колкото се може повече в ущърб на бедните трейдъри и
за блаженото удоволствие на заможните брокери !!!
Ето един пример : дълга долар/йена , изведнъж долара тръгва стремглаво надолу ! Затварям поръчката ( Уж ) , платформата ми казва , че поръчката се обработва , но след секунда се показва малко прозорче ( в другия край на екрана и с малък нечетлив шрифт), че цената се е променила , дали си съгласен да затвориш на нея ! Вече са минали 5-6 пипса , натискаш ок , но след 3 сек. процедурата се повтаря и така докато онемееш от възмущение !
Минали са 15-20 пипса ! Ти вече си нервен и псуваш , вече си
вътре , много вътре ! Това са нерви , това е здраве , дори някакви
пари ! А може да се избегне , ако се намери кадърен програмист да
създаде прагматична платформа и естествено коректен брокер , за
да я приложи ! Извинете ако съм досаден за вашия изискан вкус !
Вашето мнение е важно за мен ! Чао !http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Начинаещ, и аз съм към СТС на реална сметка и съм страшно доволен от тях. А за твоя проблем да ти кажа го има навсякъде. Ти си избарал някаква супер волативна двойка и си играл по времето на големите волативности. Е нормално си е да стават тези неща с променената цена. Те стават навсякъде, без значение от платформата, но да ти кажа точно тук е и най голямото предимство на Метатрейдъра. Когато задаваш изпълнение на ордер или затваряне, отдолу на прозорчето имаш една отметка: "Enable maximum deviation from quoted price" което означава "Разреши максимално отклонение от текущата цена" След като сложиш отметка вдясно наместваш колко пипса искаш да е разрешеното отклонение. Примерно слагаш 10 пипса. В този случай ако цената при тебе е 1.4123 и се промени на 1.4125 сделката ти ще се изпълни без да ти дава съобщение че цената е променена. Демек ако имаш отклонение +/- 10 пипса от текущата цена, ордера ти се изпълнява на променената цена без да пита за потвърждение.
Да ти кажа тази опция не съм я срещал досега в нито една друга платформа. А СТС в момента нямат слипидж. Слипидж е когато имаш pending order примерно да купува на цена 1.3625, но тази цена не се е образувала а направо е прескочена и следващата реална цена е 1.3626. И вместо да ти купи на 1.3625 ти купува на 1.3626.
Коментар
-
Първоначално изпратено от na4inae6Първоначално изпратено от karakondjulna4inae6, това не зависи от платформата а от конкретният брокер. А при
големи движения е нормално. Нали за да продадеш ти трябва реаллно
някой да купи.
Чудя се дали да не се преместя при ПК95 ?
а ПК са много читави. Обаче твоя проблем не е в брокера!!!!!!
Коментар
-
Какво мислите за Метатрадер !
Искам да повдигна тази тема , за да разбера дали съм единствения ,
който се е сблъсквал с недостатъците на тази платформа !?
Ще засегна само така наречения слипидж! Сами знаете , че пазара
е много подвижен ( особено някои двойки ! ) и се налага бързо
влизане и излизане ( това не е онова ;-))) ) , за да се спаси печалба или предотврати загуба ! Но въпросната платформа има свой стил и
бави топката колкото се може повече в ущърб на бедните трейдъри и
за блаженото удоволствие на заможните брокери !!!
Ето един пример : дълга долар/йена , изведнъж долара тръгва стремглаво надолу ! Затварям поръчката ( Уж ) , платформата ми казва , че поръчката се обработва , но след секунда се показва малко прозорче ( в другия край на екрана и с малък нечетлив шрифт), че цената се е променила , дали си съгласен да затвориш на нея ! Вече са минали 5-6 пипса , натискаш ок , но след 3 сек. процедурата се повтаря и така докато онемееш от възмущение !
Минали са 15-20 пипса ! Ти вече си нервен и псуваш , вече си
вътре , много вътре ! Това са нерви , това е здраве , дори някакви
пари ! А може да се избегне , ако се намери кадърен програмист да
създаде прагматична платформа и естествено коректен брокер , за
да я приложи ! Извинете ако съм досаден за вашия изискан вкус !
Вашето мнение е важно за мен ! Чао !Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар