IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Метатрадер !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добра платформа. Много възможности за анализ и тест на стратегии. Добри графики, може би най-добрите.

Коментар

• На SAXO, чрез БенчМарка, мисля че е най-богатата платформа. МТradera, наистина е лесна, достъпна, и сполучлива за масова аудитория. Но на SAXO е с класи над нея. Професионална, със стотици инструменти и опции. Не успях да я проуча до край, щото основното ми време е ангажирано с друг бизнес. А те са наложили лимит на времето в Демо играта. Но, ако някой иска да печели, и това да е основният му бизнес, мисля че там трябва да влезе. Просто мнение.
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от easy$
        MetaTrader си има плюсове и минуси, но за мен е една от най-зрелите платформи. Може би някой трябва да пусне една анкетка кой какво ползва най често . . .

А относно СТС - при регистрация (за демо), връзката със сървъра не е криптирана (https) - което онзачава, че ЕГН, парола, телефон, E-mail и т.н. са достъпни за всеки по любобитен . . . това за мен не е добра практика.
        Реална и демо PC1 PC2 на различни сървари са!
        Иначе са си доста коректни СТС. Варчев.. Тrader и т.н са си зле и няма да се оправят! Ако си отвориш сметка при чужд брокер и недай си нешо се случи,на кого ще се опачеш? Няма на кого...... СТС BG брокер и е стабилен поне на тоя етап!

Коментар

• MetaTrader си има плюсове и минуси, но за мен е една от най-зрелите платформи. Може би някой трябва да пусне една анкетка кой какво ползва най често . . .

А относно СТС - при регистрация (за демо), връзката със сървъра не е криптирана (https) - което онзачава, че ЕГН, парола, телефон, E-mail и т.н. са достъпни за всеки по любобитен . . . това за мен не е добра практика.

Коментар

• Re: Какво мислите за Метатрадер !

доволен съм от мета.. Където и да търгувам дори брокера да не я предлага си дръпвам едно демо да цъка и си правя анализите на него.
            Като недостатък мога да посоча само липсата на логаритмична графика за големите периоди както и това че когато спусна вертикална линия понякога датата сочи събота или неделя.
            Нормално е при силно движение котировките да са се сменили. Затова ако си на зор чеквай прозорчето което позволява да се сключи сделка на всяка цена.
            И въобще какво бързате и се врете между шамарите?
            Скалпери ))) Индианците с такива като вас си правят вигвамите

Първоначално изпратено от na4inae6
            Искам да повдигна тази тема , за да разбера дали съм единствения ,
            който се е сблъсквал с недостатъците на тази платформа !?
            Ще засегна само така наречения слипидж! Сами знаете , че пазара
            е много подвижен ( особено някои двойки ! ) и се налага бързо
            влизане и излизане ( това не е онова ;-))) ) , за да се спаси печалба или предотврати загуба ! Но въпросната платформа има свой стил и
            бави топката колкото се може повече в ущърб на бедните трейдъри и
            за блаженото удоволствие на заможните брокери !!!
            Ето един пример : дълга долар/йена , изведнъж долара тръгва стремглаво надолу ! Затварям поръчката ( Уж ) , платформата ми казва , че поръчката се обработва , но след секунда се показва малко прозорче ( в другия край на екрана и с малък нечетлив шрифт), че цената се е променила , дали си съгласен да затвориш на нея ! Вече са минали 5-6 пипса , натискаш ок , но след 3 сек. процедурата се повтаря и така докато онемееш от възмущение !
            Минали са 15-20 пипса ! Ти вече си нервен и псуваш , вече си
            вътре , много вътре ! Това са нерви , това е здраве , дори някакви
            пари ! А може да се избегне , ако се намери кадърен програмист да
            създаде прагматична платформа и естествено коректен брокер , за
            да я приложи ! Извинете ако съм досаден за вашия изискан вкус !
            Вашето мнение е важно за мен ! Чао !
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Начинаещ, и аз съм към СТС на реална сметка и съм страшно доволен от тях. А за твоя проблем да ти кажа го има навсякъде. Ти си избарал някаква супер волативна двойка и си играл по времето на големите волативности. Е нормално си е да стават тези неща с променената цена. Те стават навсякъде, без значение от платформата, но да ти кажа точно тук е и най голямото предимство на Метатрейдъра. Когато задаваш изпълнение на ордер или затваряне, отдолу на прозорчето имаш една отметка: "Enable maximum deviation from quoted price" което означава "Разреши максимално отклонение от текущата цена" След като сложиш отметка вдясно наместваш колко пипса искаш да е разрешеното отклонение. Примерно слагаш 10 пипса. В този случай ако цената при тебе е 1.4123 и се промени на 1.4125 сделката ти ще се изпълни без да ти дава съобщение че цената е променена. Демек ако имаш отклонение +/- 10 пипса от текущата цена, ордера ти се изпълнява на променената цена без да пита за потвърждение.
              Да ти кажа тази опция не съм я срещал досега в нито една друга платформа. А СТС в момента нямат слипидж. Слипидж е когато имаш pending order примерно да купува на цена 1.3625, но тази цена не се е образувала а направо е прескочена и следващата реална цена е 1.3626. И вместо да ти купи на 1.3625 ти купува на 1.3626.

Коментар

• Голям съм фен на Делтасток, а там виж и какви условия имат за сделки, при които те са единствен посредник, а със мултиплицирането на сметката-еваларка !

Коментар

• Първоначално изпратено от na4inae6
                  И проблема не е в мен , защото на демо нямам сгрешена сделка !
                  За 3 дни утроявам баланса си ! А бе бива си ме , но не са коректни
                  спрямо мен !
                  На демо не се извършва реална сделка. И затова може да се получи
                  по-малко слипидж. Грешката не е в СТС.

Коментар

• И проблема не е в мен , защото на демо нямам сгрешена сделка !
                    За 3 дни утроявам баланса си ! А бе бива си ме , но не са коректни
                    спрямо мен !

Коментар

• И делтасток май имат готина платформа ! Как мислите ?
                      А традер са пълни аматъори !

Коментар

• Първоначално изпратено от na4inae6
                        Първоначално изпратено от karakondjul
                        na4inae6, това не зависи от платформата а от конкретният брокер. А при
                        големи движения е нормално. Нали за да продадеш ти трябва реаллно
                        някой да купи.
                        Добре ! Брокера е СТС . Имате ли впечатления от него !
                        Чудя се дали да не се преместя при ПК95 ?
                        STS е по-малък брокер и може да има повече слипидж. Но не е лош...
                        а ПК са много читави. Обаче твоя проблем не е в брокера!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                          na4inae6, това не зависи от платформата а от конкретният брокер. А при
                          някой да купи.
                          Добре ! Брокера е СТС . Имате ли впечатления от него !
                          Чудя се дали да не се преместя при ПК95 ?

Коментар

• А за здравето-да не ти пука

Коментар

• na4inae6, това не зависи от платформата а от конкретният брокер. А при
                              някой да купи.

Коментар

• Какво мислите за Метатрадер !

Искам да повдигна тази тема , за да разбера дали съм единствения ,
                                който се е сблъсквал с недостатъците на тази платформа !?
                                Ще засегна само така наречения слипидж! Сами знаете , че пазара
                                е много подвижен ( особено някои двойки ! ) и се налага бързо
                                влизане и излизане ( това не е онова ;-))) ) , за да се спаси печалба или предотврати загуба ! Но въпросната платформа има свой стил и
                                бави топката колкото се може повече в ущърб на бедните трейдъри и
                                за блаженото удоволствие на заможните брокери !!!
                                Ето един пример : дълга долар/йена , изведнъж долара тръгва стремглаво надолу ! Затварям поръчката ( Уж ) , платформата ми казва , че поръчката се обработва , но след секунда се показва малко прозорче ( в другия край на екрана и с малък нечетлив шрифт), че цената се е променила , дали си съгласен да затвориш на нея ! Вече са минали 5-6 пипса , натискаш ок , но след 3 сек. процедурата се повтаря и така докато онемееш от възмущение !
                                Минали са 15-20 пипса ! Ти вече си нервен и псуваш , вече си
                                вътре , много вътре ! Това са нерви , това е здраве , дори някакви
                                пари ! А може да се избегне , ако се намери кадърен програмист да
                                създаде прагматична платформа и естествено коректен брокер , за
                                да я приложи ! Извинете ако съм досаден за вашия изискан вкус !
                                Вашето мнение е важно за мен ! Чао !
                              Working...
                              X