If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
supertrader, мен ли имаше предвид като предлагаше някакъв индикатор за МТ4?
Безимен, пиши ме и мен към тази стратегия. Пазарът наистина е алогичен, а и id2 беше много прав, че не ти трябва да познаваш и да мислиш логично, за да правиш пари. Всичко е джунгла и всичко е в главите ни. Ние губим, не е пазара, който ни кара да губим. Правила няма. За да бъда полезен по някакъв начин и с риск да се повторя: само стоповете са наши сигурни приятели и когато ги има и успеем да ги уловим можем да се докопаме до няколко "почти" "сигурни" пипа на ден. Те дават импулси на движенията при пробиви на важни нива и това е моята приоритна цел - да ги гоня.
Съгласен съм, че се съобразяваме с основния тренд...
..., но ако има ясни сигнали на времевите графики от по- нисък порядък, които са срещу основния тренд, всеки сам поема риска си. Това не означава, че не се съобразяваме с тренда . Запазваме си мнението за основната посока, внимателно влизаме в обратната , като винаги имаме "едно наум" и следим за навременно затваряне... щото ...
Логиката е да играеш по тренда и да гледаш поне средносрочно на работата си тук.Пример: представи си,че си къс на Е/Д от момента на пробиване на 1,2770 подкрепата че до сега.Много много няма да те интересуват нелогичните интрадневни движения.Въпроса е да усетиш кога ще обърне и да си пак на правилния влак.....иначе се дебне всеки ден и става боза
Сега градиме вълна "в" от (в),следва "с" от (в),което ще е сериозно покачване,наистина.Но сега още не сме доизградили тази "в",така че има все още време,I think
Колеги, когато имам малко време, чета мненията ви. Днес ми хареса една много обикновена на пръв поглед мисъл, но тя ще намери място в моята стратегия под №1, а именно: Във Форекса не трябва да търся никаква логика! ТОЗИ ПАЗАР Е АЛОГИЧЕН!
За момента ни спира 50 % Фибо на покачване от 1,2750 до 1,3059,т.е. последното по-голямо движение.Много съм любопитен какво ще е продължението и до къде ще стигне тази корекция преди отново долара да си хване пътя за покачване
Yulian A това ниво е фибо ниво но понеже графикте ми са се прецакали точно в момента не мога да ти кажа точно колко беше движението но е 23% коригиращо ниво на възхудящит за долара тренд. успех.
Bnight,аз си гледам графиката.Досега различавам / след 1,3059 / движение,съставено от три вълни : една от 5,една от 3 и още една от евентуално 5 вълни,от които 5 имаме завършени 2.Или ще е зигзаг,или импулс.Не виждам къде е логиката на нивото 1,2925 или нещо изпускам?
колега, не се бъзикай с fostarFX, не можеш да изкарваш повече пари от него. А колкото до познаването посоката на пазара-НИКОЙ не може да каже каква ще е, а и за да се изкарват пари-не е нужно. Така че, по-умерено с критиката. Пазарът не търпи дълго самонадеяните. Късмет в играта!
Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.
Yulian A ако долара си върне позициите над 1.2925 може доста да поизчакаме за 1.29 ако обаче успее в следващият един час франка да го задържи под 1.2925 следващата цел е 1.2850 следвана от 1.28 и дъното на долара от миналата седмица в 1.2756. Успех ти желая.
Коментар