If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Струва ми се еврото се подготвя за една последна атака нагоре. Движението през последната седмица изпълни минимума за корекция на тренда от началото на годината. Не изключвам достигането на нов връх, но едва ли ще надхвърлим 1,2440/70. Едни добри данни за NFP днес могат да ни доведат до 1,2260/70. Седмично затваряне под тези нива означава че корекцията е свършила и подновяване на доларовия тренд. Ако затворим над тях, вероятно ще видим нови опити на еврото до 1,2520/30 преди да започне спада.
ако приемем, че годишния тренд е обърнат и вече е в полза на долара - то предполагам днес ще сме в горната част на канала(летния рейндж) и тръгваме към 1.18 при едни силни данни в 15.30 (може да видим 1.2450...за да е по-весело...и после надолу)
ако е все още в сила ЕВРО тренда... може и 1.26-1.27 да прицелим ... при по-слабички данни , но това ми се струва все по-малко вероятно с оглед на проблемите на европа и лихвения диференциал.
Колеги, предполагам че дори и да са добри данните за НФП в 15.30 кабела противно на очакванията може да направи нов връх около 1.79. В момента предполагам че формираме 2-ра вълна за това покачване , която е към края си. Вероятно началото на 3-та може да е преди 15.30, което е добрият сценарий. По-лошият ще бъде шип надолу под дъното на 1-ва за обиране на стопове и след това нагоре.
Респективно в останалите двойки долара също ще търпи загуби днес. Успех на всички скъсили и удължили.
Аз съм дълъг в АУД от 0.7701 стоп 0.7680 първа цел 0.7768 крайна 0.7801
Колеги, предполагам че дори и да са добри данните за НФП в 15.30 кабела противно на очакванията може да направи нов връх около 1.79. В момента предполагам че формираме 2-ра вълна за това покачване , която е към края си. Вероятно началото на 3-та може да е преди 15.30, което е добрият сценарий. По-лошият ще бъде шип надолу под дъното на 1-ва за обиране на стопове и след това нагоре.
Респективно в останалите двойки долара също ще търпи загуби днес. Успех на всички скъсили и удължили.
Аз съм дълъг в АУД от 0.7701 стоп 0.7680 първа цел 0.7768 крайна 0.7801
Yulian A и аз мога да я затворя но ще е я държа с цел изграждане на голяма позиция в долари. Целта ми е някаде към 1.21. Но за момента и 1.2280 би ме остроило.
NFP май наистина ще са с изненада в полза на $. Много здрави компоненти за заетост излязоха този месец. 4CAST също чакат 215К, а аз си мисля че дори и над 250К може да излезе. Засега пазарът очаква 175-180К.
Миналата година през август имаше много мощна изненада.
KOKO иената вече загуби позиции паунда започва слизане под 1.78. Франка скоро ще е над 1.26. Мисля че върхът го видяхме затова използвах последното качване да хвана позиция по-рисково е от колкото съм свикнал да играя и добре знаеш че по-принцип никога не бих влязал така но ми се стори идеално за влизане със стоп извън волотилноста на пазара. Успех ти желая днес. Ще се чуем по-късно в Кю-то да се разберем за weekend-a.
Коментар