If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ей,малко ме нямаше и паунда нови 300п.направил.хубо че тоя път си бях сложил стоп и съм само 25п. на загуба,но пък сега още повече ме е яд че съм изтървал движението нагоре.
Аз Петър Караиванов не го познавам, но изглежда на човек който доста разбира от ФХ, според мен има над 10 г опит на пазара
Но повярвай ми
Еврото ще счупи всички рекорди
Таргет 1,55
Е аз Петър Караиванов го познавам, и въпреки че сме влизали в конфликти аз уважавам 17 годишният му опит и сме седяли на маса дето се вика, но идеята ми е че и дори той сега не дава 1.55 което е показателно. Да оставим Петър ами разбира се че ще има 2.00++++
но не сега и не след година две по е вероятно да сме на паритет до година
Аз Петър Караиванов не го познавам, но изглежда на човек който доста разбира от ФХ, според мен има над 10 г опит на пазара
Но повярвай ми
Еврото ще счупи всички рекорди
Таргет 1,55
А това за 1.50-55 го забрави в близките две години няма как ама нито технически нито практически, помня когато миналата година стана курса 1.36 тогава се появиха мечтатели за 1.55 даже бат Петьо не мина в най-смелите си прогнози 1.45, той поне от 1.25 го опяваше та му е простено.
Няма начин да стане
Спеко напълно съм съгласен с теб ако падне 1.2555 но дотогава не, мисля че ще търсим доста надолу и чак тогава нагоре. Затова за 3ти път продадох от 2520 и подобни но тоя път за последно и със САР
Успех
Като стана дума за продажба днес цял ден продавам и пак разбира се
Днес наистина ме изненадаха е и претърпях загуби, разбира се в рамките на допустимото но мразя загуби, проблемът е че няколко пъти излизах на печалба но не затварях защото чаках голямата плячка, но сме твърде малки за това. Ок аз пак съм къс за дълго но това ли е печелившата стратегия.
Ако има изобщо такава.НЕ. Според мен се свежда до партизанска война.Понеже никой от нас не разполага с със 100 мил.$,за да води открита война с трейдърите в корпорациите на Уол стрийт.
Българина има голямо предимство в тази индустрия.
Съмнителен,безкомпромисен,жесток,агресивен,смел,мн ителен,на щрек,приспособителен,интелигентен,гъвкав , бърз,хитър,приспособен да се задоволява смалко и да оцелява в тежки условия, и донякъде злобен.Това са качества желателни за риба която се храни от лова и локирането на лпячка от акули.Е ако беше дисциплиниран и трудолюбив малко повече-щеше да бъде идеалното същество пред трейдинг скрийн.
Океан , акули и жертви.Никакви илюзии ,че коректност,рицарско достойнство и благородства не бива да се хранят с/у маркета и борсите.Това са тълпища варвари,пред които хуните изглеждат като светци.Те ще вземат и последната сотинка на просяк и дете от майка,без да се замислят за минута.Освен това са много тренирани,хитри,коварни,лъжливи,учени и мощни с неопределено количество средства.
Затова единственият начин да се плува с тях и да се печели от тях е "партизанска война".Т.е неконвенционални тактики и засади.Спускане по тяхното движение,захапване на част месо и бързо оттегляне,защото ако са в кръвен екстаз или в гладни времена като днес -късат всичко наоколо със зъби.Затова и няколко правила:
1.Винаги знайте,че срещу вас има друг трейдър ,който ви наблюдсава и е готов да залага с/у вас.
2.Никога не се доверявайте сляпо на "тип'(някой ви казва ,че това ще расте.Напр.)Типс са за сервитъорите.Никога не вярвайте сляпо на изказванията на аналисти по радио и тележизия,списания или вестници.Никога не се доверявайте на тяхните ъпгрейдвания и даунгрейдвания.
3.Нокога не купувайте валутна двойка без да
я проверите и анализирате по колкото се може повече изискавания и точки.Лично.
4.Никога не играйте с/у движението на борсата (маркета)
5.Никога не се НАДЯВАЙТЕ,че падналата ви двойка ще се покачи.Ако не ви върши работата за която сте я купили-аут.
6.Никога не бъдете АЛЧНИ.Биците(купувачите) правят пари,мечките(продавачите)правят пари,ненаситните прасета,като мен ,биват рано или късно заклани.
7.Приемете ,че ще има загуби -част от играта.Не се потдавайте на драми при всяка загуба.Още приемете ,че няма идеален предсказвач.Нито Бъфет нито никой не може да предскаже движението на 100% от всички пъти.Грешки неминуемо ще стават.
8.Никога не се отчайвайте-маркета има добри и лоши периоди и дни.
9.Без ДОМАШНА РАБОТА не сядайте на компа да трейдвате.
10.Никога не играйте пиян,депресиран/а,уморен/а,надрусан/а,махмурлия/ка,загорял/а ,в ПМС с разбито сърце или след развод,гладен/а или жаден/а,влщбен/а и разлщбен/а.Й най вече болни.С две думи с чиста глава,душа и тяло.
11.Винаги се самоусъвършенставайте.Борба номер едно в тази индустрия е борбата със самите вас.Останалите съперници ще изпопадат от самосебе си.Винаги има нещо повече да се отработи и подобри/оттренира.Винаги има нови неща да се научат.
12.Като за начало поне няколко месеца тренирайте на "сухо".Т.е без да залагате пари ,а само на книга.
13.Учете от грешките си и най-вече от ЗАГУБИТЕ си.Загиби могат да станат и без да сте сгрешили.Анализирайте всичко до болка.
14.Когато имате проверена възможност и всичко показва ,че ще върви на пред и нагоре-не се страхувайте да трейдвате.Смело напред.Пропусната възможност е по -болезнена от загуба.В карая на краищата ако стоим вцепенени на страни-защо играем?
15.При трейд ограничете евентуалните загуби мисловно или със стоп.В момента в който цената ви падне до него-вън и аут.Студено,дисциплинирано и безкомпромисно към чувствата ,които ви напъват.Няма надежда.Няма оправдания.
Успехи
Коментар