IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Опции

След като за пореден път ЕЦБ не свали лихвите, става повече от ясно, че това няма да се случи и в близко бъдеще.
    Еврото направи покачване от около 1 цент спрямо $ и по всичко личи, че събира сили за мощна атака.
    Лично аз смятам, че до краят на месец юли ще станем свидетели на паритет.
    Най-сериозни движения през изтеклата седмица отчете кроса евро/йена в посока на горе.Тук тепърва започва да се развива 5-та вълна
    (в седмична графика) и моите очаквания са до края на годината да видим нива от 137,+.

Коментар

• Опции

(Това е преписано на кирилица от оригиналния текст, който е ПО-ДОЛУ)
      Бърз анализ на нивата и обемите на търговията с опции води до заключение, че EUR ще поскъпне рязко през следващите няколки дни.

Barz analiz na nivata i obemite na targuviata s opzii vodi do zaklju4enie, 4e EUR 6te poskapne riazko prez sledva6tite niakolko dena.

Коментар

• Лихви

(Това е преписано на кирилица от оригиналния текст, който е ПО-ДОЛУ)
        За първи път от доста години лихвовата разлика между US и Европа е в полза на EUR (DEM). Връзката между лихвовата разлика и курса на валутите не е механична, но е МНОГО силна - погледнете графиките на двете през последните 30 години - това се доказва многократно. Като имате и предвид нивата, на които ECB интервира би трябвало да следват много добри месеци за EUR + традиционното лятно падане на USD. Прогнозите на всички водещи световни банки за следващите месеци за USD/EUR за над 0.09.

Za parvi pat ot dosta godini lihvovata razlika mejdu US i Evropa e v polza na EUR (DEM) .Vrazkata mejdu lihvovata razlika i kursa na valutite ne e mehani4ne no e MNOGO silna - poglednete grafikite na dvete prez poslednite 30 godini - tova se dokazva mnogokratno. Kato imame i predvid nivata na koito ECB intervinira bi triabvalo da sledvat mnogo dobri mesezi za EUR + tradizionnot liatno padane na USD. Prognozite na vsi4ki vode6ti svetovni banki za sledva6tite mesezi za USD/EUR sa nad 0.90.

Коментар

• Цензурирано

Аз не съм злонамерен. Смятам, че всеки има право да изразява собственото си мнение, но никой няма право да дава оценка за това дали е истина или лъжа, вярно или не, защото самият той не знае.
          За това нека всеки си изразява личното мнение, но да не дава оценки за мнението на другите. Така се прави по света, а кой прав кой крив,времето ще покаже. На този пазар има само 2 посоки и те са правилната и грешната.
          Адио........................................

Коментар

• Цензурирано

Аз няма за какво да съм обиден. Просто ми става смешно докъде стигнахме след един приятелски съвет...

Коментар

• Цензурирано

Аз също съм на дълга Евро позиция...

Коментар

• Цензурирано

До Терминатора:
                Много съжалявам, че някой хора се чувстват лично обидени. Що се отнася до това кой пише вярни неща или невярни аз незнам и немога да заема такава категорична позиция.
                Много бих искал да чета само "вярните" неща и нека този, който ги знае да сподели и с останалите колеги своите вярни твърдения, та и те да понаправят някоя и друга парица.
                Що се касае до това кой се прави на дилър, брокер, спекулант и т.н.т
                и кой не много лесно може да се разбере. Хората, които имат претенциите да са такива, а също така опита практиката и необходимите натрупани знания, не се крият зад ПСЕВДОНИМИ и не ги е страх от критики, защото ЗНАЯТ, че никой не е безгрешен. Освен това те изразяват лично свое мнение, което не ангажира никого по никакъв начин.
                Е, пожелавам успех на всички включително и на обидените.

Коментар

• Цензурирано

абе, терминатор - гледай какво прави еврото! или германците отвръщат на удара! за тва кой каква визия си има - това си е изкл. за негова сметка /и буквално/.

Коментар

• Цензурирано

КЪМ ИНВЕСТОР БГ: Хубаво е да има някаква цензура, но в същото време е хубаво да има и свобода на мненията. Ако последното се ограничава, то тогава страницата Ви не струва и пукната пара. Ще стане като някой партиен официоз!
                    По отношение на моето писание: Наистина смятам, че накой хора трябва да не се надуват толкова много,особено,когато говорят неверни неща. Това според мен не е нападка. Просто съвет към тези хора, защото ако не си вземат поука ще продължават да стават за смях, независимо от това, че са брокери, дилъри или с тем подобни титли...

Може би това е една от причините за спадане на интереса към сайта.

Много поздрави!

Коментар

• Валутна търговия - FOREX

Има ли някой на българския пазар, който да сключва сделки с валута
                      "на зелено"?

Ако има, моля да ме запознаете с основните положения в тези сделки:
                      - минимален обем;
                      - срок и др.

Благодаря

Коментар

• Цензурирано

ИнвесторБГ не допуска лични нападки, за да не губим времето на останалите!

Това, което е допустимо е:
                        Към ПК - Случайно да знаеш с колко % нараства паричната база в момента?

Коментар

До Венелин Кудинов.
                          Като за начало мразя да ме наричат Пешо. Всичко друго, но не и Пешо.
                          Това как го виждам паритета, ще се аргументирам със следните свои заключения и изводи:
                          - ФЕД освен намаляване на лихвите няма друг инструмент, с който да стабилизира обезценката на акциите и борсовите индекси
                          (в краткосрочен план). Ако пък не ги стабилизира в краткосрочен план, то в дългосрочен 4-5години ще им е още по трудно. Самият факт
                          че кътнаха лихвите вчера с цели 0,5% говри, че освен липса на друг инструмент има и "значителна тревога" - разбирай паника в хората,
                          от които зависи това решение.
                          - Азия е на ръба на нова финансово-политическа криза, което предполага сериозни отливи на капитали (започна се в Япония и Малайзия)
                          - Европа и ЕЗ изживя своите най-тежки моменти и макар че очакванията за разтеж за тази година бяха ревизирани на долу, потенциалът в ЕЗ е най -голям.
                          -Очакванията за следващите 10г. са Източна Европа да стане най - атрактивното място за инвестиции (според Мерил Линч, Стенли Морган и другите от голямата десятка)
                          - Кризата в Латинска Америка всеки момент ще гръмне като шампанско отново, а товa, повярай ми, ще e катализатора, предизвиквайки верижна реакция.
                          - Имам и още два много сериозни аргумента, но ще си позволя да ги запазя лично за себе си.
                          Това, че вчера Дау и НАСДАК направиха "рали" и то доста сериозно, е нормална първична реакция. Хората обаче много скоро ще преосмислят позициите си (някой го направиха още вчера). Ако се върнеш малко назад ще видиш, че още преди около месец казах ДАУ таргет 10600.
                          От тук започва началото на края на безпрецедентния разтеж на Американската икономика (поне за мен).
                          Това е лично мое мнение и не ангажира никого по никакъв начин.
                          Аз изложих своите аргументи и ще ми бъде много любопитно да чуя и аргументите на Венелин, Чехъл 2 и всички останали посещаващи този сайт.

Коментар

Пешо, как го видя това евро на паритета ? И с най-мощния далекоглед не се виждат тия нива. Да не вземе Чехъла да излезе прав, че да се чудим какво да правим. Най добре е май в дългосрочен план да сме неутрални.

Коментар

Не е ясно дали снощното рали от 0.8695 до 0.8900 е рали от крайно дъно за еврото (вероятно двойно дъно на дневна база в 0.8725 и в 0.8695?), но това покачване от 0.8695 нагоре би трябвало да бъде поне в три вълни (а-в-с корекция или начало на 1-2-3-4-5 вълни), като първата вълна (а или 1) беше от 0.8695 до 0.8901 и сега сме в корекция (вълна в или 2) към 0.8800/0.8775 (с риск дори за спад за кратко към 0.8740/45). Ако еврото намери подкрепа в 0.8800/0.8775 долара, би трябвало да последва ново покачване (във вълна с или 3) към 0.8901/10 (снощен връх и важен връх от 17.04.01г.), като само пробив над него ще задълбочи ралито на еврото към 0.8935/45 и дори към 0.9000 областта. Но в по-дългосрочен план, докато еврото стои под 0.9091 долара (връх от 05.04.01г.) не може да се потвърди наличието на т.н. "двойно" дъно в 0.8725/0.8695 долара и теоритично докато еврото стои под този връх пазара си остава "мечи" за еврото към 0.8695/85; към 0.8660/30 и дори към 0.8550 (76.4% от 0.8228 до 0.9593). Вероятно отново всичко е в ръцете на ECB и това дали ще продължат с дебилската си политика "да изчака и да види" по отношение на лихвите на заседанието си следващата седмица. FED направиха необходимото, но ECB нищо не предприемат за момента, тъй като за тях основен приоритет си остава "запазване ценовата стабионост" в Еврозоната.

Коментар

Здравейте,

Коренно противоположно е моето мнение относно тренда на Еврото.
                                Видяхме каква беше реакцията на пазара след неочакваното понижение на лихвите в Щатите (покачване САМО с 150 точки), което според мен показва колко е безсилно Еврото. Така че оттук на сетне до края на месец април тенденцията е за 0.8550-80, а средносрочно 0.8000-0.8100. Успехи

Коментар

Working...
                                X