IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• имам въпроси към по опитните участници на Форекс

Петър, защо не харесваш мини акк. , аз запо4нах с мини и оттам посъбрах пари за нормален акк.. Освен това за начинаещи е много по удобен. Начинаещите обикновено губят в началото /както мен/. А не е все едно да загубищ 250$ и 2500$.
    Силно препоръчвам мини за начало.

Коментар

Учебника (?!) "Прогнозиране на финансовите пазари" на Тони Палмър можете да намерите и на цена 18 лева в някои книжарници, а също и в книгопощата на Капитал. Впечатленията ми от него са основно свързани с ужасния превод, както всички книги на Делфин Прес.

Коментар

Не е ли малко скъпичко това за 200$?

Коментар

Sry che shte pisha na latinica,no tova PC njama Cir.
          Preporychvam vi www.mgforex.com za mini acc. vapreki che sam goljam
          protivnik na mini acc.
          Osven tova ot tam mojete da si napravite demo acc za 30 dni i da potrenirate.Mojete da plasirate orderi za S/L i P/T i da targuvate
          do 1:200 = 0,5% margin depo.
          Osven tova mojete da si downloadnete i grafiki- chartove
          Ako pak njakoj ot vas iska neshto po-seriozno,priblijavashto se mnogo do Reuters,sreshtu 200 $ moga da mu prodam haknata versija
          na infotecsa .Edinstvenoto neudobstvo e che na vseki 10 dni trjabva
          da si pravi nov acc,no pak novinite analizite i chartovete sa absolutno profesionalni.Site www,infotecsa.com i ot tam 10 dni
          free tial.
          i edin site samo za kotirovki v realno vreme otnovo provide by
          INFOTECSA e www.netdania.com

Ako njakoj jelae profesionalna podgotovka za FX dealer moje da mu spretna edno kursche.Ako pak sam protiven na njakogo (predpolagam na povecheto) moga da gi nasocha da potarsjat Biser Manolov .Toj e
          glaven dealer na Unikredito(BULBANK) i toj da vi ogramoti.Tarsete go na tel:980(1) 3131,za poveche info.
          Literatura za FX MKT v Bulgaria pochti njama.Az lichno imam njakolko neshta ostanali mi ot seminari organizirani ot anglijski i
          amerikanski brokerski kashti i banki koito se organiziraha i Eliot
          Waeves-mnogo cenna.
          Za poveche info mojete da mi se obadite na 088 260 775 ili mi pishete na mail address.
          Adioooooo...........

Коментар

Здрасти Тошо, на площад Слажейков(само на едно място)се продава у4ебник " Прогнозиране на финансовите пазари"-автор Тони Палмьр. У4ебника е около 400 страници, разглежда техни4еския анализ и поведението на групите.Аз сьм дипломант(на4инаещ спекулант) и на мене ми го препорь4а преподавателя ми по финанси. У4ебника е на Бьлгарски и струва само 25 лева, дано ти е полезен. Успех

Коментар

Тошо , като си откриеш сметка , захрани я с мин. 700$ , аз по4нах с 250 и ги профуках то4но за една семица ( . Като имаш пове4е пари в акоунта е по друго. Колкото по краткосро4но играеш толкова е по голяма вероятността да си на минус. Аз се въздържам от daytrading. имах открита позиция eur/usd от 0.8400 и я затворих на 0.9300.Отварям позиция при реверс на тренда и на всеки 200 пипса добавям позиция при удобен слу4ай /oversold или спад/

Коментар

Първата валута е базова и винаги купуваш или продаваш нея. При форекса е добре да се играе swing в поска на тренда. Ако пазарът е в uptrend изчакай да стане oversold и купувай. Новините ги пробвай само за по-добро влизане.

Коментар

мерси glupak, аз и ме разчитам на новини.За да ми е по точен анализа ми трябват и най вече навреме.Понякога за да разбереш какво ще се случи е достатъчно да знаеш какво точно се е случило преди това,нали
                  Иначе дневния курс може да ми трябва ,ако е събран в един файл за всички валути,такъв ли е.Ако не ти е трудно го прати де.

Коментар

Bobs
                    от 48 часа съм във вихара на Демо търговията и вече установих:
                    1 Тая работа не е като оная :-)
                    На лим и стоп съм цар, ама обикновенно когато искам да купя прримерно USD в EUR/USD че сум купил EUR-to, Обаче това не се дължи на особеността на тази котировка, защото непрекъснато ми се получава и при другите котировки. Дори и след задълбочен анализ кое от коя страна в котировката трябва да се дигне за да се вдигне индекса (котировката) - пак не винаги познавам, а пък ако става дума за това кое трябва да падне за да се вдигне индекса - край - ужас, трябва да го проиграя на калкулатора и накрая пак го обърквам.

2. Чак сега разбрах какво означава "рисков капитал" - тука с удивителна леснота можеш да си профукаш целия капитал, дори и да спазваш стриктно лимитите и стоповете. Може би единствената правилна игра е с хеджиране, но за това трябва доста да се почете.

3. Ако търгуваш всеки ден не е възможно да не "мръднеш". Вече го разбирам Петър и ме е страх, че ако не фалирам много бързо ще заприличам на него.

4 Никога не бих се захванал с forex-а ако имах капитал да си търгувам нормално на stock market-а. Ааа и нещо много важно - Forex i stock market нямат ама нищо общо.

И 5 Крайно ми е необходима подходяща литература за Forex маркет - задължително на български.

Благодаря и успешна търговия

Коментар

Тошо, пробвай първо едно демо за месец. аз в началото с изкл. последователност успявах да слагам поръчките и стопове по най-загубения начин...
                      успех!

Коментар

Az имам дневните котировки на eur/usd от началото, замо че са на дневна база OHLC. Moga da ti gi pusna po e-maila, ako ti trjabwat

Коментар

аз чета forexnews.com . Но за съжаление новините стигат твърде бавно до нас.Ако мога да ти дам един съвет - не разчитай на печалби от новини. Много по лесно се печели като използваш техн. анализ. Пробив на тренд , oversold ili overbought market, като задължително трйабва да имаш поне 2 индикатора за buy/sel. По добре направи 2-3 сигурни контракта, отколкото да реагираш на новини. Например:
                          eur/usd на 4.септ. проби тренд линия , като преди това беше overbought на дневна база и падна с 200 пипса за няклко часа

Коментар

Най-добре е www.fxcm.com. Имат лиценз от CFTC за Futures Commission Merchant, което е твърде сериозна работа. Искат $300. Иначе останалото е като при другите.

Коментар

за glupak: мерси за отговора ,точно това ме интересуваше.
                              Също ме интересува от къде например ти получаваш тази информация-че пазели 117 и колко време след като са го пазили.Аз също чета по разни сайтове и съм го научил.Но къде е ПЪРВОИЗТОЧНИКА това инфо,има ли такъв изобщо? Или просто "един дилър на банка каза" ,"носят се слухове по пазара" и подобни дето ги има по вестниците и финансовите сайтове.Искам вместо да го научавам след 24 часа,да е след 20 часа примерно,изобщо да е възможно по бързо след събитията.

Коментар

мерси за съвета,но просто не ми е нужен
                                не съм питал кога ЩЕ интервенира коя да е ЦБ.Това ти сам ми го приписа че съм питал и после сам си оборваш тъпия въпрос.
                                И следователно тези твои нравоучения с тон на квартален милиционер не ми вършат никва работа.Те са толкоз тривиални и общоизвестни че не си струва времето да ги пишеш,нито пък аз да ги чета.
                                Виж имам други въпроси,например има ли някаде историята на курса за 2-3 години ? Едноминутния курс или поне петминутния.

Коментар

Working...
                                X