If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да ви кажа че тв дето Делтасток са го направили с намаляването на спреда от 10 на 5 (за супер минито) пипса си е "межи да те лъжа". С тая комисионна от 1 лев на лот (лота е 2000 единици от съответната валута) все едно че нищо не се е променило.
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
здравейте, да ви кажа нещо, ставам аз днес преди малко и гледам, бях сложил един лимит оредер селл на 0.8945, а глоблкап няма и намерение да го изпълнява, вупреки 4е ве4е курса е по висок, е тоя път беше в моя полза , ама ако не изпълни СТОП ордер ),
както каза Тошо - ще ги сменяваме скоро. Оанда много ме кефи, освен това аз предпо4итам по големите марджини 5% ми е супер.
Коментар
Asen
Валутна търговия - FOREX
не няма грешка промяната на условията е от тази вечер и ги има отразени на страницата за играта, като са валидни и за реална търговия, като сключилите договор до сега могат да избират дали да играят с 10 пипса биз 1 лет такса или на новите условия, като 0,50 ст за оставен лот на позиция на 24 часа остава в сила
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
Тюх 25% кът
Имах разработен страхотен сценарий ако не бяха пипнали лихвата
Асене да не би да се бъркаш за Делтасток. В в сайта им пише че при мини акаунт спреда е 5 пипса, но при супер мини е 10. Освен ако нямаш отнякъде прясна информация?
Taka e Chavo Oanda po skoro e za tezi koito niamat mnogo pari za gubene. Igraia ot tri meseca , ne sam slagal stopove dosega. Otgore sam s 890$, ne e mnogo,no chovek moge da dobie opit predi da se xvarli s golemite sumi.
Uspex na vsichki
Ivan
Коментар
Asen
Валутна търговия - FOREX
Делта сток намалиха спреда от 10 на 5 пипса само за долар лев е 8, но въвеждат такса от 1лв на лот при покупка и при продажба. Трябва да се сметне за да се види дали си струва
Аз мисля да се пробвам първо със Супер минито на Делтасток. То си е тяхно, не е с джава аплети и си бачка много добре. Кофти, че е 10 пипса спреда (даже за USD/BGN e 16) ама к"во да се прави. Иначе Иван каза много добри думи за Oanda и аз ги погледнах и наистина изглежда много добре. Днес обаче нещо ми става с нета и връзката е направо ужас. Кофтито при Oanda е само че маржина е 5%.
Коментар
доброжелател
Валутна търговия - FOREX
Слави, напълно си прав със зарибяването от страна на Глобалкап. Демо версията наистина работи като "пушка", а market ордерите в real trade-а наистина се изпълнавят мигновенно щом са в твой ущърб. Нито и помен от някакви предупреждения, че цената междувременно се е променила. Може и да се заблуждавам, но тези проблеми възникнаха от 10-ина дни, откакто вмъкнаха златото и среброто.
От един-два дни тествам демото на oanda.com и засега съм много доволен. Модула за търговия е невероятен! Стига разбира се да не се окаже, че и тук само зарибяват. Би било много жалко ако е така :-(
Затова искам да чуя нещо повече от колегите, които използват OANDA.com
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
И така, относно ZAR.
Писах на няколко местни, тъй като друг подходящ източник на информация не намерих.
Мнението е, че правиелството целенасочено поддържа политика на плавна обезценка на валутата.
Само че, в последните месеци тя не е никак плавна, но никой не дава подходящо, смислено обеснение за това. Вносители и износители започват да спекулират с обезценката на радна, като целта е да се спечели от курсовите разлики, а не толкова от стокооборота.
Освен това се говори и за някакви разговори с межународният валутен фонд, а вие знаете какво става опре ли се до помощ от фонда.
Всичко това ме кара да си мисля, че ZAR не го чака нищо добро и ако можех да си позволя по дългосрочна инвестиция бих си купил USD/ZAR на нива около 11.00, защото незнам дали ще има още корекции от последното качване и щях да се прицеля в 15.00 до два месеца, което са окколо 36% и ми изглеждат напълно реални.
Лошото е че този ZAr прави такива дневни движения, че спокойно може да докара някой инфаркт.
Примерно днес, макар и да го няма на графиката на в котировките ми свети дей лоул 10.10, което ми убива идеята за стоп на 10.50.
Та в този ред на разсъждения стигаме пак до генералният извод, че колкото и добра да изглежда една инвестиция, ако рискът в нея е прекалено голям, значи инвестицията не е никак добра.
Осавям го ранда за сега на мира и ще мисля върху него ако тази и другата седмица се намести трайно между 11.00 и 12.00
Поздрави и успехи
Коментар
Слави
Валутна търговия - FOREX
Тошо, Глобалкап правят много кофти врътка с технято забавяне на цените.Ако решиш да ги прецакаш просто не ти приемат ордера,ако обаче направиш обратната сделка(в твой ущърб от забавянето) веданага я приемат и съответно ядеш дървото.Лично имах глупоста да го пробвам ,добре че само с 35 пипса се набутах. За сравнение на демото им не е така,там не ти приемат ордера независимо дали печелиш или губиш от забавенето на цените ,и там съм пробвал.Изглежда става ддума за зарибявка при демото.Вярно че на реалния съм тествал само венъж ,но не смятам да го правя повече
В интерес на истината установих че част от забавянията стават от бавната (на моменти) външна връзка на бълг. интернет доставчици, а друга част когато сърварът на Глобалкап е натоварен , и те се обясняват че можело и по телефон да даваш ордери.В тези случаи просто алгоритъма на програмата им е такъв ,че да не се набутват, а дори напротив,всичко е автоматизирано.
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
Абе тоя паунд прави много странни движения тия дни
Ако можех да си го позволя щях да врътна един дейтрейд @ 1.4350 с таргет 1.4420 и стоп на 1.4325 - цялата схема до 21.00 после продаваш. щото FED нали се сещате - ще има удър на долу задължително, после дали ще продължи поскъпването никой тоест аз не знам :-)
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
p.s Забил съм един здрав сел ордер на 0.8945 /без стоп/ , ама като гледам май няма да се изпълни (
Успех на всички / и не залагаите много много на EUR/
Коментар