If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По едно време бях започнал да опитвам да играя на супер-ултра-short, при което имах някакъв временен успех, но като ме скъса после няколко дни подред и ме отказа бързо-бързо. Затова и написах,че комисионите не са толкова притеснителни, когато играеш малко по-дълго дадена позиция. Чудя се защо интересуват някои повече от комисионите а и дума не обелват за roll-over-a например.
Гледам да не се влияя от размера на акаунта си в дадения момент, нещо като един комарджийски принцип - погледнеш ли към парите с които разполагаш, докато играеш - загубен си. По-скоро опитвам когато няма някакви фундаментални "изкривявания" (макар че според мен те са движещите) да се опитвам да хвана тренда и да играя с преместване на стопове и таргети и добавяне, а когато пазара направи рали в някоя посока (и съм успял да се предпазя, да вляза в него и т.н.), тогава опитвам да играя за да постигна някакъв краткосрочен резултат.
Едва ли се справям много успешно естествено, продължавам да се имам за новобранец и ще съм такъв още доста време.
Успех на всички. Отивам да обядвам. Макар че не ми се става от PC-то, последния път когато го направих снощи, се завърнах при 110 пипса промяна )) (даже в първия момент като погледнах котировките си викам "аааа 1.0128, добре стои" (а то се оказа че е 1.0028) и в същото време се чудех къде ми е изчезнала позицията :>>>> )
Кукич, в определена степен стратегиите ни съвпадат
И аз когато ми е тлъст акаунта движа само в една посока с добавяне и местене на профит стоповете, като по правило почти винаги затварям на стопа
Обаче като ми изтанее акаунта почвам да затварям на 30-40-50-60 пипса печалба, след което се отдавам на мислене - определено по този начин попълвам по добре акаунта си, обаче събере ли се по прелична сума от лакомия се връщам към първата стратегия и той пак изтънява :-(((
Дано ти имаш по добра успеваемост
Tosho, da tova imam predvid - che slabite im strani sa mnogo-mnogo po-malko ot silnite. Koeto gi pravi naistina dobri za turgovia.
Tova koeto kazvash za 10-15te sec sum go zabeliazval pri stopove, no sigurno si prav i e taka i pri limiti. (moje bi zashtoto po pravilo moite poruchki gurmiat samo na nivo stop )) - strategiata mi e da se opitvam da hvashtam maksimalnoto dvijenie v posokata s premestvane na profit stopove i nov, po-dalechen target pri blagopriatni uslovia).
Otnosno komisionite - znam che e po-dobre bez tiah, no az lichno bih se pritesnil ako Deltata mahne komisionite i obiavi 2-3 pipsa spredove - togava bih izbiagal po-dalechko, zashtoto si spomniate koi ni privlichashe navremeto s visoki lihvi i visoki dividenti, nali? Dalech sum ot misulta da sravniavam DeltaStock s tiah
e ce propusnach, propusnach
mi taka si igraja
stopowe ne slagam zastoto mrazja da gorjat
ne znam ti s kakwi procenti wlizash w posizija
az ne si pozwoljawam povece ot 10-20 %, taka ce i 300-400 pipsa w neblagoprijatna posoka ne me burkat
Коментар