If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Kuki,spored men, profesionalist e chovek, koito ima teoretichnata podgotovka i dostatuchno opit, za da dava ekspertno mnenie. Az nqmam nito ednoto, nito drugoto. Logichno e da spomena kakuv sum, tui kato ima golqma nesigurnost v otzenkite mi.
mnogo zelen, аз мисля, че написах, че не е съобразено с теорията за техническия анализ (дали е професионално - ако ми дадеш критерий за оценка на професионалността му, ще го преценя и ще се съглася с теб).
В момента на пазара има една книжка - Преследването на Лий Чайлд, няма общо с форекса. Там главния герой разглежда една заплаха за убийство по следния начин - отправена от вътрешен човек с цел да паникьоса и дискредитира охраната или отправена от външен човек, т.е. сериозна. Изводът беше - очаквай да е от външен, защото ако е от вътрешен - няма заплаха за охранявания обект, така че и да бъркаш - с един куршум - 2 заека - обекта е опазен, а ти не си дискредитиран.
Такова беше и моето мнение - не може да се използват елементи от техническия анализ да се дава препоръка по движения, породени от геополитически новини. Това беше смисъла на мнението който изказах.
Kuki, opasqvam se, che moeto mnenie ne e profesionalno, puk i nqmam opit, tova, koeto vijdam e:
h4 USD/GHF - RSI8 = 16, tendenziq - nagore, suprotiva - 1,3393 i poneje EUR/USD e ogledalno, smqtam, che poslednata dvoika trqbva da vurvi nadolu.
Коментар
NewFx
cable
ami da ti kaja i az se chudih mnogo i predi malko reshih i se vmaknah dalag v GBP/JPY na 186.20 za 187.50 . GL
$, предположението за 1.12 над 1.1070 е хипотетично "АКО пробие петъчния връх ТОГАВА е логично да продължим нагоре"...
Финта е в това, че пазара се люшка между 1.0970 и 1.1070 единствено на базата на геополитически новини. Така че моя съвет е - не вярвай на прогнозата за 1.12, налучкване е, може и да се сбъдне естествено, но отправната точка е грешна според мен.
Амаче в тъпа ситуация се намирам...
От една страна ми шушнат да продавам паунда на 1,6005 за 1,5705
От друга да отварям дълга в EUR/USD на 1.1070 с цел 1.1220
И аз не знам какво да правя!?
Помогнете малко....
forexboy, той сега хубаво тръгна нагоре, ама докъде да го държим ))
аз за gbp/jpy смятам докъм 186.98 да го докара, като се стопирах на нулата вече. ти до 1.6100 ли ще нахалстваш?
forexboy,
това транзитното е произведение на брат ми (писал си нещо по другите форуми) - и без да искам съм го ползвал аз
относно RSI-то - точно това имам предвид което и ти - заради ниското RSI излязох от късите, но заради натиска надолу не смеех да скоча директно дълъг в кабела, но го направих в кроса с йената на 186 с цел към 188
сори че бех неясен
Коментар