If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
f1, при всички най-големите ни успехи са били през 1-вия период... Но мисля, че най-големите ни предстоят, ако успеем да прескочим на 5-то и 6-то ниво...
Така мисля аз де, и се опитвам да се поуспокоя и да вляза в някакъв ритъм на нормална търговия, защото цитата на bobs е много уместен...
f1,нещо си в грешка! - това е цитат от сайта на Карол:
......"Искам отсега да предупредя, че подходът който следваме в Карол се отклонява значително от общоприетата Elliott Wave Theory.
Основите разбира се са същите които ползват традиционните вълнови анализатори.
Поради ограничеността и недисциплиранността на традиционния метод ние сме се насочили към един по-малко популярен,
но значително по-ефективен такъв, този на Glenn Neely.
Тези от вас, които са запознати с Пректър и Elliott Wave Theory бързо ще разберат разликата
Аз считам че Elliot дава по-скоро ориентир за структурата на пазара и кое движение е най-вероятно без конкретни нива за влизане или излизане от позиция. Т.е. в зависимост от инвестиционния хоризонт дава по-голямата картина.
Свободен превод:
"И ето къде, Elliott Wave analysis помага да се установят моделите/формации и да се нарисуват очакванията за риск/възвръщаемост от търговията, помага, примерно да се изолира самото начало на драматичната 3-та вълна....
....... и както един мъдър търговец ми каза веднъж: винаги ще има друга възможност да профукаш пари."
Мога да кажа, че не съм голям фен на EWT, въпреки че я приемам и одобрявам приложението и в много случаи, по-скоро се придържам към по-опростени концепции.....
Kolkoto do Elliot, Karoll go izpolzvat,i za 6 meseca samo +52pipsa.
Коментар
Sentiment
обзървър, стоповете ги слагам(толкова) там където мога да си позволя да загубя, а в същото време и да не се изпълнят.
Аз не съм много по интрадей търговията така че в евро и кабел гледам да са на около 2 фигури,а в кросовете и доста повече
тъй като обикновенно повечето играчи слагат "тънки" стопове на около 30-70 пипса,маркетмейкърите им ги обират и
отново връщат пазара.Девизът им е "да живеят "стопаджиите" "
Само една забележка имам,6 етап според мен е след 3 етап.
А, за Elliot- знам,че трябва да го изучиш МНОГО добре защото в противен
случай няма да ти помогне,а напротив ще те обърква много жестоко....
Кажи днеска дълъг ли си къс?
Аз чакам 17:30 часа и мисля,че ще има едно качване от 100 пипса на EUR...
Коментар