If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
amateur, за съжаление не, още не съм дорасъл да имам нервите и времето да изработвам стратегия на основата на елиът...
По-скоро смесица от доста фибоначита, няколко индикатори (предимно RSI) и графики от 4h нагоре... В много редки случаи по-малки интервали...
Понеже ставаше въпрос и за присъствие на пазара в последните дни - познавам го от около 7 години, търгувам от малко повече от 3, а усилено - в последните година и половина - две.
Все още съм по-близо до теорията на sagi - пазара трябва да се усеща, а не да се опитва да се автоматизира, принцип извлечен от опита ми и в други области.
Но свалям шапка на опитите на Иван и други като него да оптимизират система на търговия която да им носи добри резултати - опитвал съм се и аз, но тези опити са завършвали с добри провали...
Опитвам да търгувам с повече от една двойка - примерно eur/usd основно, плюс usd/jpy или gbp/chf, съчетана с позиция във 1 или 2 кроса, като влизането на позиция е разположено във времето, а не едновременно, в зависимост от показанията на индикаторите и куп други условия, които ми е сложно да представя накратко...
Когато това се постигне, и резултатите са налице. На кросовете гледам като функция на двете основни двойки които ги формират предимно, а не като на валутна двойка, подлежаща на анализ със правилата които съм си изградил за основните двойки.
Също така смятам, че информацията струва много пари и че и 5 лева разход е голям разход ако не е с инвестиционна насоченост, а на големите инвестиции (дори и в курсове за обучение) трябва да им се търси възвръщаемостта, а не минималната/оптималната цена.
Смятам да спра, защото се отклонявам от основната тема на форума...
Просто исках да дам конструктивна насоченост относно споровете ви от последните дни...
sorry ama v office niamam software za risuvane i malko bavno stava....
chakam oproverzeniata na oponentite )
estestveno se seshtate che tova ne e edinstvenoto broene, no tyj kato malko ili mnogo Elliot
se osnovava na veroiatnosti, tova spoerd men e naj veroiatnoto dvizenie na neshtata...
"...Инвестирането е подобно на игра на покер: преди да седнеш да играеш покер трябва внимателно да огледаш останалите участници и да се опиташ да установиш кой е пилето. Ако не успееш да установиш кой е пилето, то значи ти си пилето и в този случай трябва да си тръгнеш преди да започнеш да играеш..."
Човекът е искал да каже, че ако преди всяка сделка не си наясно кой ще излъжеш, то най-добре да не правиш сделката.
Иване, нали знаеш, че най-яко е когато си с/у тълпата
А иначе - за мен също не е отлетял момента за надолу (макар че прогнозата ми още в неделя беше, че първо ще достигнем 1.0941 и чак тогава може да се оглеждам за надолу и още се държа на нея)...
Но нямам още категорична позиция, поради което не съм заемал позиция, която да не съм закрил до вечерта повече от месец и половина...
Иване, здравей
Как си?
Това за спада на базата на Елиът-анализ ли се проявява?
Айде бре, човек. Върни са във форума, че без твойте прогнози никви ни нема
Приятен ден на всички!
id2, защото ме мързи да търгувам в рейндж и защото не познавам добре иракската борса...
Коментар