IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз

корекция - не gbp/chf а gbp/usd, мислех си за кроса докато пишех и затова съм объркал

Коментар

• аз

amateur, за съжаление не, още не съм дорасъл да имам нервите и времето да изработвам стратегия на основата на елиът...
      По-скоро смесица от доста фибоначита, няколко индикатори (предимно RSI) и графики от 4h нагоре... В много редки случаи по-малки интервали...
      Понеже ставаше въпрос и за присъствие на пазара в последните дни - познавам го от около 7 години, търгувам от малко повече от 3, а усилено - в последните година и половина - две.
      Все още съм по-близо до теорията на sagi - пазара трябва да се усеща, а не да се опитва да се автоматизира, принцип извлечен от опита ми и в други области.
      Но свалям шапка на опитите на Иван и други като него да оптимизират система на търговия която да им носи добри резултати - опитвал съм се и аз, но тези опити са завършвали с добри провали...
      Опитвам да търгувам с повече от една двойка - примерно eur/usd основно, плюс usd/jpy или gbp/chf, съчетана с позиция във 1 или 2 кроса, като влизането на позиция е разположено във времето, а не едновременно, в зависимост от показанията на индикаторите и куп други условия, които ми е сложно да представя накратко...
      Когато това се постигне, и резултатите са налице. На кросовете гледам като функция на двете основни двойки които ги формират предимно, а не като на валутна двойка, подлежаща на анализ със правилата които съм си изградил за основните двойки.
      Също така смятам, че информацията струва много пари и че и 5 лева разход е голям разход ако не е с инвестиционна насоченост, а на големите инвестиции (дори и в курсове за обучение) трябва да им се търси възвръщаемостта, а не минималната/оптималната цена.
      Смятам да спра, защото се отклонявам от основната тема на форума...
      Просто исках да дам конструктивна насоченост относно споровете ви от последните дни...

Коментар

• EUR/USD

http://free.bol.bg/ivanfx/eurusd_10042003.jpg

sorry ama v office niamam software za risuvane i malko bavno stava....

chakam oproverzeniata na oponentite )
        estestveno se seshtate che tova ne e edinstvenoto broene, no tyj kato malko ili mnogo Elliot
        se osnovava na veroiatnosti, tova spoerd men e naj veroiatnoto dvizenie na neshtata...

Коментар

• EUR/USD

Кукс отдавна се каня, ти на основата на Елиът ли търгуваш?

Коментар

• EUR/USD

Иване какво стана с линка?

Коментар

• EUR/USD

В общи линии У. Бъфет е казал:

"...Инвестирането е подобно на игра на покер: преди да седнеш да играеш покер трябва внимателно да огледаш останалите участници и да се опиташ да установиш кой е пилето. Ако не успееш да установиш кой е пилето, то значи ти си пилето и в този случай трябва да си тръгнеш преди да започнеш да играеш..."

Човекът е искал да каже, че ако преди всяка сделка не си наясно кой ще излъжеш, то най-добре да не правиш сделката.

Коментар

• EUR/USD

Roogue - не не го знам!

Кукс здравей приятелю! Какви ти прогнози... не съм търгувал от началото на годината, ноооо сега започвам с пълна
                сила! Само да сменя Делтата ...

Коментар

• EUR/USD

Иване, нали знаеш, че най-яко е когато си с/у тълпата
                  А иначе - за мен също не е отлетял момента за надолу (макар че прогнозата ми още в неделя беше, че първо ще достигнем 1.0941 и чак тогава може да се оглеждам за надолу и още се държа на нея)...
                  Но нямам още категорична позиция, поради което не съм заемал позиция, която да не съм закрил до вечерта повече от месец и половина...

Коментар

• EUR/USD

No warning can save one determined to grow suddenly rich. - Lord Overstone /с незначително пререфразиране /

Не е морално да не прибереш парите на балъците - Канада Бил

Коментар

• EUR/USD

Наистина няма лошо ако си contrarian, а пък ние сме пилците, но ако е обратното? ))

Нали знаеш онзи афоризъм на У. Бъфет? За пилето и за покера? Сещаш ли се?

Коментар

• EUR/USD

бррр тук май всички са на противоположното мнение... няма лошо )

Ако визирате някакви фундаменти... незнам, не разбирам
                        и не смятам, че на база на това могат да се правят сериозни прогнози!

След malko ще постна линк с аргументите ми... Интересно ми е да
                        чуя обаче и вашите...

Коментар

• EUR/USD

Иване, здравей
                          Как си?
                          Това за спада на базата на Елиът-анализ ли се проявява?
                          Айде бре, човек. Върни са във форума, че без твойте прогнози никви ни нема
                          Приятен ден на всички!

id2, защото ме мързи да търгувам в рейндж и защото не познавам добре иракската борса...

Коментар

• EUR/USD

... а следващата мистика )

Коментар

• obema

na meatatrader imam Volume tova ne e li obem?

Коментар

• EUR/USD

Поевтиняване под 1.0300 ще сигнализира многоседмичен натиск надолу към 0.9500
                                Което за тази година ми се струва фантазия!

Коментар

Working...
                                X