IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• us-

I da vzema da si registriram vtoria nick na latinica li, za da nema gavri?

Коментар

• us-

Na tazi valna C neshto mnogo skromni i se okazaha silite.....

Коментар

• us-

a sega neka vs4ki da vidim kak S&P 6te probie 920...

Коментар

• евро

като глегам много малко постинги за днес, а според мен пазара е много интересен. Предполагам, че много малко хора са останали на дълги позиции в евро, защото в противен случай щеше да има много коментари/ обикновено най-много се коментира от хора, които са влезли в профит... или не е така , може да помисли всеки. Аз например си устоях дългите йени и ги дочаках ! но това не ми е стратегията в йените . По-скоро вече/ след като ги затворих, ще чакам нива за влизане късо, щото всички /както по долу е писано в един постинг/ си чакаме пробива на "шията". Иначе сега държа едни дълги евро, и си мисля да допълвам на 1,1750. Давайте по-смело бе хора, поне в коментарите. Всички сме тук за да си даваме мненията/ Хиляди благодарности на ID2:/ иначе се бях отчаял и изнервил толкова, че си мислех да абдикирам, но сега като гледам нещата, смятам че влизаме в нормалните движения на парите. Много писах, малко казах, давам думата и надруги. Успех пожелавам на всички!

Коментар

• евро

Ot tuk sme v "C" valna i trjabva da "zapalnim" GEP-a
            GL

Коментар

• евро

Tova dobre,
              a ottuk natatak? 1.18?

Коментар

• евро

16.05 13:39

Еврото направи така чаканата от много от Вас корекция до 1.1360 и сега отново събира сили за "отлитане"
                този път целта ще бъде 1.1740.Въпросът е дали още от днес ще започне атаката на "кота-1.17" или от
                другата седмица?

Коментар

• eur

куки
                  направих профит от 23% върху цялата гаранционна сума, като се шортих от 1.171. Опита за летене е успешен

Коментар

• eur

Някой вчера гледа ли икономическото предаване на Ирина Алексиева (сори, че не помня имена на предавания)...
                    По принцип не следя много българските предавания по темата, но ми направи впечатление едно интервю с представител на МВФ...
                    Той спомена нещо от сорта "в момент, в който Европа е на прага на икономическа криза(или рецесия, не мога да го цитирам точно...)...
                    Това последното се знае отдавна, но силното евро е може би катализатора на този процес.
                    На мен би ми интересно Сашо Николов да си каже мнението в по-дългосрочен план за икономическите цикли в Европа, както го направи преди 2 години тук за САЩ...
                    (само да не почнете сега да ме обявявате за фен на ИП, ФК, банки, корпорации и тем подобни :>>>)

Коментар

• gbp/jpy

forexboy, къде се загуби бре?
                      Да ти кажа, аз се притеснявам от постоянните мераци на BoJ за интервенции
                      Както и да го гледам, според мен ако не са те, йената да е отишла на 103-107 за долар отдавна... Още отдавна си говорихме по тоя въпрос, че над 179, кроса за който споменаваш си е за нагоре-нагоре и пак нагоре...
                      Аз лично не съм откривал позиции в йени от края на март, и изчаквам японците да се откажат от мераците си за непазарни методи...

Коментар

• gbp/jpy

Здравейте и от мен,
                        Сега поглеждам какво става по пазара, мъка за долара.... Но понеже няма пълна яснота още колко ще го тъпчат, то искам да насоча вниманието на аудиторията и най-вече на кукувицата към доскоро любимият на почти целия форум крос gbp/jpy.
                        Според мен този крос е за нагоре, докато стои над нивото 187..... и цел на първо време над 190. Ще ми е интересно да видя какво мисли Петър по въпроса, тъй като знам, че това е любимия му крос.

Успех на всички!

Коментар

• eur/usd

ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКЕРИ НЕ СА УПЛАШЕНИ ОТ СИЛНОТО ЕВРО... ЗАСЕГА

Ръководителите на най-големите централни банки в света са доволни от поскъпването на еврото и не биха пречили на по-нататъшния му възход, стига да стои по-далеч от ниво 1.30 щ. долара. Топбанкерите от десетте най-развити държави в света оценяват ръста на единната европейска валута като естествена корекция след необосновано интензивните й продажби в периода 1999-2000 година. Както е известно, еврото се разменяше срещу 1.1745 щ. долара при въвеждането му в началото на 1999 г. и през първия месец от съществуването си достигна 1.19 щ. долара. След това единната европейска валута започна да пада и през октомври 2000 г. достигна най-ниската в историята на съществуването си стойност от 0.8228 щ. долара.

Централните банкери се обединиха около становището, че не биха избрали пътя на интервенциите, за да спрат възхода на еврото. Те обаче признаха, че за Европа движението на валутата е политически въпрос и ако политиците преценят, че тя е прекалено силна, то и централните банки ще трябва да предприемат адекватни действия. Доколко ефективни ще се окажат те в този момент е трудно да се прогнозира, защото официалните власти ще трябва да плуват срещу много мощно течение. По оценка на анализатори причината за силното евро по-скоро е слабият щатски долар, защото вносът на САЩ превъзхожда съществено износа и по този начин непрекъснато изтичат американски капитали. В периода на икономическия бум в Щатите в края на 90-те години на ХХ век този факт се компенсираше от наредилите се на опашка чужденци, желаещи да влагат пари в страната. След борсовия крах и въвеждането на символични основни лихви в САЩ обаче инвеститорите прибраха авоарите си и ги пренасочиха към по-високодоходни активи в други валути. Само през седмицата, приключила на 2 май, щатски ценни книжа са "изтеглили" чисто 418 млн. щ. долара, твърдят специалисти от инвестиционната банка "Ю Би Ес Уорбърг" (UBS Warburg) - най-големият търговец на международния валутен пазар. През същия период 93 млн. щ. долара са се влели в европейски книжа.

Основният дебат сега е в каква посока ще поеме доларът. На 12 май еврото скочи до 1.1624 щ. долара. Следващата му цел ще е пробив на ниво 1.1745 щ. долара (на което то се търгуваше след въвеждането му). При успех ще последва атака на 1.18 щ. долара и дори на 1.20 щ. долара. На 13 май немската "Дойче Банк" (Deutsche Bank) съобщи, че очаква единната европейска валута да поскъпне до 1.25 щ. долара през следващите 12 месеца. До 2005 г. пък еврото щяло да достигне 1.30-1.40 щ. долара. Немските специалисти оценяват сегашното съотношение на европейската към щатската валута като равновесно от гледна точка на фундаменталните показатели и цени от порядъка на горепосочените ще са прекалено високи. Те обаче добавят, че доларът ще трябва да падне дотам, за да компенсира огромния дефицит по текущата сметка на страната, който през първото тримесечие на годината е около 5.3 процента.

Коментар

• eur/usd

malkia, не бъди скромен, много по-често аз съм на грешната страна, когато сме на различни мнения.
                            Според мен вече сме на паритетни нива при евро/долар - и понеже звучи смешно - откъдето тръгнахме, там стигнахме за 4 години
                            Така че също може да говорим за запълване на 4-годишен ГЕП

Ако трябва по-сериозно - безсмислено е да си напъваме мозъците преди американската търговия... Мисля, че просто в момента всеки се освобождава от доларови позиции (ако въобще е бил на такива) - който реализирал печалби, реализирал (от шортене)...
                            На мен ми се вижда дълга и кървава все още нагоре...

Коментар

• gap eur/usd

От сайта на ИП:
                              19.05.2003 11:55
                              Market talk
                              Масирани стопове на дълги долари има в oreder books под 115,00, но централната банka продължава активно да купува преди нивото. Цялото внимание на пазара е насочено към голямата структура глава и рамене при usd/jpy, която вече се забелязва от всички. Това от своя страна е до известна степен притеснително за реалната стойност на модела при тези условия. Много е възможно също така BOJ умишлено да позволи за кратко спад под 115,00 при което упоменатите стопове да бъдат прицелени и след това да интервенира активно. Също така условията за успешна интервенция се подобряват, тъй като последните данни от IMM за нетните дълги позиции в йени показаха че те са се увеличили от 1 922 контракта до 33 458 за миналата седмица, което означава че пазара е предразположен за long sqeeze.

Коментар

• gap eur/usd

Ключови Икономически данни за САЩ за периода 19.05.03 - 30.05.03

Дата Индикатор Период Прогноза Предишна стойност
                                19ти Май Водещи индикатори (Leading Indicators) Април 0.1% 0.2%
                                20ти Май Федерален бюджет (Treasury Budget) Април $52.0 млрд. $67.2 млрд.
                                20ти Май Доклад Redbook (Redbook) 17.05.03
                                22ри Май Заявки за помощи за безработни (Jobless claims) седм. до 17.05 - -
                                27ми Май Потребителско доверие (Consumer Confidence) Май - 81.0
                                27ми Май Продадени домове, построени по-рано (Existing Home Sales) Април - 5.53 млн.
                                27ми Май Продадени нови домове (New Home Sales) Април - 1012 хил.
                                28ми Май Поръчки за стоки с дълготрайна употреба (Durable Orders) Април - 2.0%
                                29ти Май Верижен дефлатор - предварителен (Chain Deflator - prel.) Q1 - 2.5%
                                29ти Май БВП - предварителен (GDP - prel.) Q1 - 1.6%
                                29ти Май Заявки за помощи за безработни (Jobless claims) седм. до 24.05 - -
                                29ти Май Индекс за количеството търсени работници (Help-Wanted Index) Април - 38
                                30ти Май Личен доход (Personal Income) Април - 0.4%
                                30ти Май Лични разходи (Personal Spending) Април - 0.4%
                                30ти Май Мичигански индекс на доверието (Mich Sentiment) Май - 86.0
                                30ти Май Чикагски PMI индекс Май - 47.6

Ключови Икономически данни за Еврозоната за периода 19.05.03 - 30.05.03

Дата Индикатор
                                21ви Май Цена на работната сила (Labor Cost/Earnings)
                                23ти Май Търговия на дребно (Retail Trade)
                                28ми Май Парично предлагане (Money Supply)

Коментар

Working...
                                X