IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фундаментална прогноза

kukuvicata: kukus ne sam saglasen sas teb za trite meseca kopaene.vij na day grafikata ot 1.19... nadolo,datata e
    16.06.-tova sa do dnes 14 dena.ako 3meseca q karame s tova tempo predstavi si kade otiva eur-to. ne mislq 4e 6te se slu4i.
    niva do 1.12.... da ,saglasen sam tam e 50% retr. na dvijenieto ot 21.03. do 29.05.a niva ot 1.50-mislq 4e i gospodata
    ot evrozonata ne gi iskat,poradi pri4inata 4e iznosa im otiva po dqvolite.a bes iznos trudno se izdarja.
    tova e moe mnenie i ne go nalagam na nikoi,prosto spodelqm.

Коментар

• eur/usd-Един сериозен повод за поскъпване

Един сериозен повод за поскъпване е направеното вчера изявление на Канцлера Шрьодер за
      преждевременно започване на данъчната реформа и облекчения в Германската хазна.С това свое
      действие Германия се стреми да стане по-добро място за инвестиции и по-гъвкава икономика."Средно
      ДОД ще падне с 10% което е с 10% повече средства за потребление" по думите на Канцлера.
      Това ще е сериозна причина за поскъпването на еврото .

Коментар

• eur/usd

ako stigne niva 1.133- buy srednosrochna cell 1.193, pri probiv 1.3+, az pone shte go probvam stop 1.05...ako ne vi se zanimava s dalgosrochni sdelki-bu gbp/jpy 197.2 t.p. 198.5+ uspeshna sedmica na vsi4ki

Коментар

• Фундаментална прогноза

Rogue Trader, здравей, мерси много, до това не се бях докопал като информация... Тя още 1 път потвърждава картинката.
          Следейки и потребителското доверие - може да е по-добро от прогнозите, но в крайна сметка се наблюдава спад и този месец...
          Аз лично не се осланям само на технически анализ, опитвам се да виждам някаква тенденция и във фундамента, преди да скоча с главата напред...
          Всичко това в крайна сметка би трябвало да означава, че имаме почти около 3 месеца да копаем по-дълбока дупка на долара.
          Имам предвид, АКО се окажат верни прогнозите за това, че ЕС е на прага на икономическа рецесия, която в един момент би следвало да спре възходящия тренд.
          Моите очаквания (поне на този етап са, че максималните нива, които могат да се достигнат до тогава са в рамките 1.25-1.28, но при всички положения на тоя етап съм песимистично настроен за нива над 1.30...При всички положения на този етап рекодното 1.43 ми се вижда недостижимо, а нива над 1.50 - мираж...
          Все пак трябва да се изчака за по-конктретни прогнози...
          Между другото днес е края на месеца и ще е много шантав ден, така че може да видим движения и в двете посоки... Мисля да изключа платформата и да я пусна отново след 24 часа.
          Желая успешен ден на всички!

Коментар

• Forex

f16`, Иван ти каза че си се изказал неподготвен и наистина е така, защото той говореше за много конкретен случай.
            И двамата бяхме супер убедени в дълбока корекция надолу, може би малко се разминавахме с нивата, но нямаше значение, защото всеки си влезна с парите от определени нива и загубихме. След това не сме говорили кой как се е покрил, аз успях, а за мен той е по-опитен от мен, предполагам че и той го е направил.
            Ако наистина искаш конструктивен форум - мога да ти гарантирам, че той има нужда от хора като Иван повече, отколкото и да е друг. Той никога няма да ти изстреля прогноза просто хей така, само за да пише нещо...
            А една прогноза, добра или лоша, човек може да я прецени само постфактум.

Направете така, че хора като Иван и другите да се върнат във форума. Ще усетите ползата в банковите си сметки за 2-3 месеца. Гарантирам ви го... Ако щете - и от опит...

Коментар

• Фундаментална прогноза

Бих искал да ви обърна внимание на това какво е казал Грийнспан на срещата на централните банкери в Базел този уикенд:

"Central bankers eye unusual steps
              Rare moves like buying financial assets may become routine, Greenspan says, according to bankers.
              June 29, 2003: 2:03 PM EDT

...According to several central bankers attending the discussion, Federal Reserve Chairman Alan Greenspan said measures once considered unorthodox might become conventional, such as buying financial assets.

"We used to watch only commodity prices, exchange rates and interest rates, but now it seems we also have to examine or monitor asset prices," said one..."

Ако Грийнспан продължи така агресивно в желанието си да инфлира американската икономика, "помпайки ликвидност, а както се вижда и от горния цитат евентуално и чрез други неконвенционални методи, то курсът на долара би трябвало да се понижи още, респективно цената на златото да се повиши. Така че Кукс и фундаментално нещата сочат към нива за EUR/USD над 1.20...

Коментар

• 10x na kukuvicata

Kuks,

mersi mnogo za izcherpatelnata i argumentirana prognoza!

Osven admiracii, drugo ne zaslujava/nezavisimo kakyv shte e rezultata/!!!!

Az syshto dnes razglejdah nqkolko niva , Fibs, tops , bottoms na razlichen time frame - grafikata sochi,
                che min Fib retracement /38,2%/ na cqloto dvijenie ot 1.04+ do 1.1935 e nqkyde okolo 1.1385,koeto vse
                oshte ne e bilo dostigano pri poslednoto dvijenie!
                Taka che mislq EUR pyrvo bi trqbvalo da testva i nego predi da dade po-qsna posoka za cqlostnata kartina!

1/ Pri probiv na tova nivo, Korekciqta shte se zadylbochi, pyrvo do 1.1350 i pri probiv na nego - 1.12 i sled tova i po-nadolu!
                2/ Pri bounce ot tova nivo /1.1385/, mislq che nai malko shte ima znachitelno kratkosrochno poskypvane do kym
                1.1740 pone, predi da vidim nqkakvo znachitelno nizhodqshto dvijenie!

Lichno ne moga da dam po-golqma tejest na edin ot variantite/kakto kazah za men sa ravnoveroqtni/, no s ogled
                tekushtoto nizhodqshto dvijenie, shansovete sa za prodyljavane nadolu!

No kakto e kazano nevednyj - vseki trend v nachaloto si izglejda kato korekciq

Uspeh na vsichki!

Коментар

• 10x na kukuvicata

i moqta cel e to4no takava-da ima polza ot tozi forum! Pri dosega6niq na4in na davane na prognozi,takava opredeleno lipsva6e! Obyrnete vnimanie kakvo pi6e nai-dolu " vseki, koito jelae, da napravi svoqta ARGUMENTIRANA prognoza. Vsy6tnost v edna prognoza nai-vajnoto sa ne tolkova konkretnite cifri, a imenno argumentaciqta. Po takyv na4in vsekii moje da pogledne ot drug ygyl na ne6tata, da nau4i ne6to polezno. Men me draznqt tiq samodovolni prognozi, koito ti kazvat sell edi kakvo si target... bez kakvato i da bilo argumentaciq, sqka6 tiq hora ot 10 prognozi gre6at nai-mnogo 1-2, i prosto ne namirat za nujno da si gubqt vremeto i da obqsnqvat! Koito go myrzi da pi6e, samo da 4ete! A ne da pylni foruma s bezsmisleni,neargumentirani s ni6to i v pove4eto slu4ai nelepii prognozi!
                  S iskreni pojelaniq za pove4e konstruktivnost!

Коментар

• EUR/USD

IVAN4O, az nqma da te obijdam, poneje ti ve4e sam go napravi kato me obidi pryv- samo prostakyt v edin spor zapo4va da obijda pryv!!

Коментар

• EUR/USD

Aribadabar, , аз не се притеснявам че някой няма да хареса прогнозите ми за пазара, а ме дразни че не ползваме форума ползотворно... Защото мен хич не ме интересува кой в него какъв е, ако можем да си помагаме взаимно на пазар, който на пръв поглед изглежда много лесен, но който е вкарал пари в него няма как да не е разбрал колко коварен е той, особено ако парите които е вкарал не са му джобните които може да пропилее без проблем, а по-сериозна сума.

Относно това което ти ме питаш:
                      Взел съм за база 2 нива, които могат са определят някаква насока:
                      16-май-2003 - low 1,1369
                      16-юни-2003 - high 1,1931
                      Това ми се струва доста показателно - едномесечния период между две доста ключови high и low нива.
                      На тая база в посока надолу виждам няколко варианта:
                      1/ Съпротива на 1,1403, откъдето възстановяване на възходящия тренд с цели 1,1729; 1,2132; 1,2257 и оттам нагоре тест на 1.25 (без да забравяме че 1,20 е и силно психологическо ниво)...
                      2/ Формиране на низходящ тренд, който при пробив на 1,1369 и потвърждаване под 1,1330 да се задълбочи към 1,1154; 1,1022 и евентуален тест на 1,10, където едно импулсивно движение може да доведе и до задълбочаване под 1,07...
                      Имайки предвид, че пиша горното на базата на очакванията си за запазен възходящ тренд, повече съм склонен да заложа на вариант 1/...
                      Не трябва да се забравя, че по-малкия cut-rate ще има краткосрочен ефект върху американската валута, а приказките за стимулиране на икономиката ги слушаме вече 8-9 месеца без прекъсване...
                      На база на горното моята стратегия би била следната:
                      Покупка на цена на отваряне с 1/3 от планирания за търговия обем; допълване на остатъка на 1,1403, стоп и обръщане на 1,1369 (за по-смелите бих препоръчал и удвояване на цялата позиция на 1,1345 вместо обръщането, но всеки сам си преценява), бързо и енергично със стоповете в евентуалната къса позиция от 1,1369 (чийто стоп трябва да е около 1,1444, но по възможност бързо да бъде преместен на нулата при добра възможност), късата позиция с цел 1,1154, където аз бих обърнал с половината, допълнил на 1,1022 и стопирал на 1,0970 с цел 1,22+.

Общо взето съвета ми за седмицата е - използвайте умело техническия анализ, но не забравяйте че тренда и настроенията са за отсабващ долар (поне аз така мисля)....
                      Успех на всички!

Коментар

• Forex

lamaxx:
                        Пробвай на bulltrend@bulltrend-bg.com със сигурност ще ти отговорят....

Коментар

• EUR/USD

Kuks,

tvoqta prognoza za EUR/USD za idnata sedmica?
                          Mnogo neqsno e tova 1.14 nivo sprq li korekciqta ot 1.19 ?
                          Spored men e 50/50 - moje i da go probie, moje i show-to da e bilo dotuk!

Ti kak go vijdash?

Obeshtavam,che nqma da te osvirkvam,ako ne si prav)))

Коментар

• Forex

blagodarja mnogo!!!
                            a znaete li Email na Bultrend?

Коментар

• Forex

server ti triabva za MetaQuotes, trqbva da go nastroish,
                              Ako si pod firewall - trqbva da e otvoren nqkakuv port, mai 2000 beshe, koito obiknoveno e zatvoren. mojesh da pishesh na bultrend za poveche info

Коментар

• Forex

Njakoi moge li da mi pomogne!!!???Download-vah MetaQuotes no nemoga da ja startiram.
                                Njakakva idea???

Коментар

Working...
                                X