If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Обновено към: 11:26
Последна котировка: 1.1090
За мое съжаление еврото поевтиня вчера под ключовото ниво на подкрепа 1.1134 което доведе до големи загуби както за мен, така и за тези които ме последваха при предната ми дълга позиция. Както отбелязах вчера, този спад ме принуди да ревизирам вълновото броене което следвах без промяна около три месеца. Към момента най-логичен ми се струва варианта, че от върха при 1.1914 (29 Май) се развива не тройна комбинация както предполагах преди, а двойна комбинация. Първата част от нея (W) е равнинна корекция (flat) с подвълни както следва: a - 1.1630 (4 Юни), b - 1.1929 (16 Юни), c - 1.1474 (24 Юни). Движението от последното ниво до 1.1540 (3 Юли) се разви в триъгълник и е свързваща вълна Х. От там започна втората част на корективната комбинация (Y) с подвълни както следва: a - 1.1109 (15 Юли), b - 1.1538 (29 Юли), вълна c тече в момента. Тя най-вероятно ще се развие като завършващ триъгълник (ending diagonal) и в момента сме в третата му вълна. Тя трябва да бъде удължена и да достигне 1.1000/1.0950 преди да започне четвъртата му вълна към минимум 1.1110 и по-късно един последен спад във петата му вълна. Подобна фигура винаги сигнализира края на дадено движение и минималното изискване за нея е 100 % корекция. За момента ще се въздържа от заемане на позиция, защото е необходимо време за да се докаже валидността на посоченото броене, а и спадът от 1.1914 все още е незавършен и предстоят по-ниски стойности. При всички положения единната валута няма някакъв по-съществен потенциал за надолу и в края на тази или през следващата седмица ще търся ниво за повторно влизане на дълга позиция.
V dneshniq analiz na Deutche bank(Ilink na saita na saxobank):
eur/usd v kraq na avgust 1.0650
eur/usd v kraq na oktomvri 1.03
Ima i kartinka...A analizite im sa tochni....
Куки , ако падне под 1.1040 , щесложа купува на 1.1090 , а ако стопирам ще го чакам отгоре при видимо преобръщане на тренда , защото според анализите , които чета пробив на 1.1020 - 1.1000 би довел до 1.0770 . Благодаря ти за съвета .
forexboy прав си, и мойте притеснения са такива...
ако влизам ще е със стопове на 15-тина пипса и после пак на 40 пипса надолу - например на 1.1070, 1.1030...
май по-добре настрани...
недялко, тъпо е, но по-скоро изхода е ако можеш да купиш още...
не че стоп на 1.10 не може да издържи, но каква е логиката, след като си вътре 290 пипса в тоя момент...
driverf1, ами извън пазара съм в момента и още не мога да реша какво да предприема. че ще купувам е ясно, но се чудя дали сега, дали под 1.1050, дали при пробив над 1.1135... или просто да си гледам...
driverf1, сигурно си очаквал, че долният край на падащия канал ще издържи, но не се получи така...
а това май е индикатор че движението е импулсивно, така че внимавайте с дългите.
Здравейте,$,
почакай за кабела,доста е извил надолу и смятам поне засега да падне под 1.5731 можеби...
Според мен и EUR/USD,още не е приключил движението си надолу.
Куки как е?
Успех на всички.
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Коментар