If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ivane, javno ne sme se razbrali. Az sym na naj-razi4ni pazari ot pove4e ot 4 godini i mi e jasno 4e back testa ne e kato realnata tyrgovija. Az iskam da izsledvam koga e naj-dobre da otkrivam pozicija sled break out primerno.
Светлине, според мен пак не можеш да разбереш нищо …
Eдинствения ти шанс е да го тестваш в REALTIME и да видиш
какви резултати ще даде, но едва ли ще ти издържат нервите
да го чакаш достатъчно дълго за да сигурен в резултата…
fxtrader, mislya che mehanichnata sistema moze da donese chastichen uspeh.
poskoro me interesuva polumehanichna sistema, koyato da se grizi za otvorenite veche pozitsii.
za mene osnoven e vyprosa za psihologiyata na igracha: zasto se poluchva 0 rezultat nakraya?
e-mail gogofx@abv.bg
ima 2 koeficienta, na koito trqbva da se dyrji: R/R i W/L. pyrviqt pokazva saotn. pe4alba/zaguba na otd. sdelka, vtoriat e saotn. pe4alba/zaguba za vsi4ki sdelki za opr. period.
ot opit znam, 4e e nai-dobre R/R da e okolo 2(t.e. pe4albata da e 2 pyti pove4e ot riska) i W/L=0.5
ama nai-hubavo e W/L da e okolo 0.7 ))) iz4isleniqta moje vseki da si gi napravi....
no vse pak kliu4oviqt faktor e psihologiqta, ne matematikata )
Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.
Ivane i az taka si mislja, no iskam da vidja kakyv na4in na tyrguvane e naj-dobyr ot statisti4ska gledna to4ka. Tyrguvaneto e svyrzano s verojatnosti. Pri nego njama ni6to sigurno. Ako ustanovja primerno 4e breakout na evropjeskija range e statisti4eski zna4im 6te imam po-goljam 6ans za uspeh.
На 15 Септември 2003 от 12.00 ч. ЕЛАНА стартира валутна игра “Най-добър валутен дилър” (The best FОREX dealer) през демо версията на софтуера за търговия ELANATrader . От тази дата до 15 Октомври сметката на всеки регистрирал се участник ще бъде кредитирана с 10 000 “виртуални” USD, които ще им дават възможност да търгуват с над 1 милион USD (марджин търговия). Участниците ще имат уникалната за България възможност да спекулират с 60 валутни спот курса. В края на всеки месец (15-то число) по сметката на най-добрия валутен дилър ще постъпват реални $500. Желаещите да участват могат да се регистрират през Интернет на адрес: http://www.elana.net/etrade/, откъдето да изтеглят безплатно и софтуера за търговия ELANATrader. Регистрирайте се и търгувайте още сега като изтеглите безплатно софтуера!
А това си е "ТАМЪН" по БДС едно към едно!
"награда" $500 - само дето и тя си е виртуална....... простотия и цигания.......
Спечелената сума от $500 ще бъде предоставена на победителя във валутната игра на ЕЛАНА “Най-добрият валутен дилър” под формата на открита истинска брокерска сметка с $500 марджин депозит без право на теглене. Победителят ще може реално да търгува на валутния FOREX пазар, използвайки марджин 1/100. Реализираната печалба от сключените сделки може да бъде изтеглена по всяко време.
По въпроса за механичната система – в общи линии се занимавах в продължение на
4-5 месеца да тествам подобни системи. Наблюдението ми е, че няма такава на която
може да се разчита. Има огромна разлика между back testing и real…
fxtrader, az sy6to imam namerenie da testvam mehani4na sistema, no zasega obmilsjam uslovijata. 6te byde breakout sled volatility contraction. o6te ne sym re6il kakvi statisti4eski pokazateli da polzvam. ako iska6 pi6 edin mail da obmenim info. v4era namerih edin site otkydeto mozhe da si downloadvash danni za fx, stocks, metals.
Коментар