IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз много обичам Математиката и много обичам играта с цифри, а още повече играта на думи!! :-) И двамата сте прави, PPP и plovdiv - мисля всички са на това мнение ;-) Просто гледната точка е различна! Как е по-правилно да се изкаже ситуацията е много субективен въпрос. Важното е .... да сме живи и здрави! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от plovdiv
      Първоначално изпратено от PPP
      Не си прав, защото в момента имам един дълъг лот с цена 1.19
      ОК, тогава понятието "средна цена" изобщо не бива да бъде споменавано и намесвано. Значи ти не усредняваш, ти отваряш нови и нови позиции и чакаш да излязе ВСЯКА една от тях
      Явно зависи от гледната точка
      In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Първоначално изпратено от PPP
        ОК, тогава понятието "средна цена" изобщо не бива да бъде споменавано и намесвано. Значи ти не усредняваш, ти отваряш нови и нови позиции и чакаш да излязе ВСЯКА една от тях

Коментар

PPP, нещо прегорях и не ми е интересно вече...

3 х 10К (1.170, 1.180, 1.190) = 30К на средна цена 1.180, нали?

Е, затваряш 20К на 1.1860 на +60ПИПА (говорим за пипове, не пипове на лот, долари, долар на пип, пипове на ден, километри в час, килограми, сантиметри и т.н.) и ти остават 10К на пазара на средната цена 1.180. И един лот да беше затворил, и трите лота да беше затворил, резултатът ти в ПИПОВЕ (разликата между цената на затваряне и средната ти цена) е все 60 към момента на затваряне. В парично изражение имаш печалбата от 60 пипа изчислена върху 20К, НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТОЛКОВА, разбираш ли?! Като затваряш дългата си позиция не правиш нищо друго освен да продаваш това, което си купил преди. Е като продадеш 20К на 1.1860 тези 20К които са ти на средна цена 1.180 имаш печалба 20К по прословутите 60п!!!
          Към момента имаш 2/3 от пизицията си затворена за +60п, останалите на пазара на средната цена от 1.180 (ако не си добавял още)!

ТОЛКОВА Е ПРОСТО, че чак се чудя за какво беше спора...
          При положение че съм затворил 2 лота, и оставим все още отвореният настрана, на тези 2 лота средната цена им беше 1.1750 ( 1.17 + 1.18 : 2 ) така че в случая се получава че съм затворил на 110п печалба, което при 2 лота прави към $200, колкото си бяха в действителност.
          Може би заблудата ти идва от начина на усредняване на различните брокери. При моя (FXCM) ми се дава средна цена, но лотовете стоят разделени, така че при 20 лота с различна цена, аз имам 20 отделни поръчки, а не една усреднена поръчка от 200к

Коментар

• Re: plovdiv

Първоначално изпратено от plovdiv
            ... Така че при 2-3000$ сметка и риск около 5% (всички отворени сделки общо), т.е. отново говорим за търговия с минилотове и при разумен модел за игра, вероятността не само да не загуби, но и да спечели, се увеличава. Предполагам, че му е ясно, че вероятността първата сметка да го направи милионер е минимална, така че се надявам и да е наясно с рисковете...
            Логиката ми напълно съвпада с твоята, plovdiv! От една страна наистина не ми се занимава с 20 лева за седмица, а от друга - никой не е казал, че ще отворя позиции за всичките кинти! :-) Те ще ми послужат за избягване от дъното и ще мога да изчакам подходящ момент за затваряне! Разбира се в началото (а и не само!) риска трябва да се прецени добре...

Коментар

• gbp-usd

Това което предстои е яко опъване на нерви при всички положения и няма да е някакво смислено движение , двойката си има една подсрепа на 1.7420 , която ако не издържи е ясно какво ще стане.Няма много логика в това да я продадат сега защото суапа все пак е положителен , но е достатъчно да я затварят , а все пак и доларите от това ниво парят и може и да купят нещо в обратната посока а голям избор няма !!!!!!Та може и подкрепата да не издържи и пак да обърне нагоре , не е невъзможно.
              D.Y.F-091066

Коментар

• PPP, нещо прегорях и не ми е интересно вече...

3 х 10К (1.170, 1.180, 1.190) = 30К на средна цена 1.180, нали?

Е, затваряш 20К на 1.1860 на +60ПИПА (говорим за пипове, не пипове на лот, долари, долар на пип, пипове на ден, километри в час, килограми, сантиметри и т.н.) и ти остават 10К на пазара на средната цена 1.180. И един лот да беше затворил, и трите лота да беше затворил, резултатът ти в ПИПОВЕ (разликата между цената на затваряне и средната ти цена) е все 60 към момента на затваряне. В парично изражение имаш печалбата от 60 пипа изчислена върху 20К, НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТОЛКОВА, разбираш ли?! Като затваряш дългата си позиция не правиш нищо друго освен да продаваш това, което си купил преди. Е като продадеш 20К на 1.1860 тези 20К които са ти на средна цена 1.180 имаш печалба 20К по прословутите 60п!!!
                Към момента имаш 2/3 от пизицията си затворена за +60п, останалите на пазара на средната цена от 1.180 (ако не си добавял още)!

ТОЛКОВА Е ПРОСТО, че чак се чудя за какво беше спора...

Коментар

• Spored vas kakvo 6te stane s GBR/USD?

Коментар

Първоначално изпратено от bertram
                    ...пловдив, направих си труда да прегледам мненията ти и оставам с впечатление, че единствената ти цел тук е да бъзикаш колегата 'РРР'
                    ако не друго той поне е тук много преди теб и като гледам има сериозни изгледи да е тук много след теб!

а в този форум винаги е имало и ще има зядливци и това е ясно - не ставай един от тях!!!...
                    Значи единствената причина да се "заяждам" с PPP е изопачаването на елементарни неща от негова страна. Системата с ловенето на дъна/върхове и добавяне "до откат" не знам да е донесла на някого успех, но парите са си негови и той може да си прави каквито сделки иска. Когато обаче каже, че 5 пъти по 0.1 лота отворени преди месец и излезли днес на +10 пипа общо са му донесли 50 пипа на дневна търговия, това според мен си е абсолютна комплексарщина и заблуда и вероятността някой следващия път да се набута, прилагайки неговите методи и очаквайки подобни резултати, е огромна. И след като това е форум, в който все си мисля, че няма значение кой кога е дошъл, а какво мнение изразява, си позволих и ще продължа да си позволявам да казвам какво мисля, дори и това да не се харесва.
                    ok, plovdiv, приемам че си прав. Искам да ме посъветваш тогава как да поствам позиция, която е затворена частично? В случая с 220-те пипа печалба, които толкова ти бодат очите, по твоята логига съм на печалба от 60п. Това обаче просто не отговаря на истината, защото от това затваряне съм направил около $200 печалба. Ако кажа, както ти предлагаш че съм на 60п печалба, умножено по двата 10к лота които съм затворил, излиза около $100 печалба, а това просто не е така. Друг щеше да е случая, ако бях затворил цялата поръчка. Тогава щях да имам три лота със средна цена от 1.1801 - 160п + 60п + (-40п) = 180п
                    Дай ми съвет, моля те!

Коментар

• usd/chf

V momenta izuchavam vylnoviq metod na Eliott i nabliudavam valutnata dvoika usd/chf.Na daily ima dve vyzmojnosti spored men :
                      1. Sledvashtite 1-2 dena shte se dorisuva 5-tata vylna i shte ochakvame 3 vylni nadolu korekcii
                      2. V momenta se namirame vyv vyzhodqsht triygylnik sled koito cenata shte mrydne pak malko nadolu i shte si potelgi pak na sever
                      Nqkoi ima li po-opiten ot men ( ot mesec se zanimavam s podoben analiz ) koito moje da izkaje mnenie ?
                      Oshte edin vypros ...kak moga da post-vam grafiki vyv forum-a ?

Коментар

• plovdiv

То че ще го има е сигурно за момента , и все пак е добре да се върне поне сега и има някакъв шанс да се случи е то направо е тото поне така изглежда.А да го отиграя това до 1 не искам , не изпитвам такава потребност.Много ми се ще да направи един луд откат нагоре , не че искам да го отиграя и аз вече не обичам долара , на пазара също не го обичат иначе сега вече да е поне с две фигури още на юг при този суап.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• За начинаещите и сметката

Най добре е да започнете с 500. Трейдвате смело, така както
                          мислите че трябва. Когато останат 200 започвайте да
                          мислите как трябва. Успех!

Коментар

• Re: plovdiv

Първоначално изпратено от supertrader
                            ...виж сега как долара дори и да се устреми към 1.00 , после ще се върне и може и след години цената ще я има...
                            Хехехе. Аз лично бих предпочел да отиграя това евентуално до 1.00, ако го има, отколкото да отворя сега дълга и да чакам години, за да се върне цената и да спечеля. А че ще се върне - спор няма.

Първоначално изпратено от supertrader
                            Попитах те нещо друго -%от... какво , отговори ми ако обичаш или ако не знаеш кажи не знам...
                            Не знам за какво става дума, не се сещам какво си ме питал.

Коментар

• plovdiv

Ти не искаш да разбереш твоя градски как си държи добавените позиции , и ти изглежда странно обаче пазара винаги връща - имаш време погледай го и виж сега как долара дори и да се устреми към 1.00 , после ще се върне и може и след години цената ще я има.Това което на теб казваш че ти харесва - движението в някаква посока е през много малка част от времето , а реиндженето е по продължително.Та те него използват за да печелят , защото иначе просто го чакаш да свърши.Та вече има индикатори по въпроса които го предсказват успешно момента когато реинджа свършва и то доста точно , няма ги по платформите обаче..Попитах те нещо друго -%от... какво , отговори ми ако обичаш или ако не знаеш кажи не знам...
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Zdraveite!

Kak be6e saita na Petar Karaivanov?

Коментар

Working...
                                X