If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ANK of Japan и ЕЦБ трябва да координират действията си, за да прекратят поскъпването на еврото и йената. Това заяви Хироши Ватанабе, председател на международния отдел към министерството на финансите на Япония. Според него становището на финансовите министри от Г-7 е ясен знак, че трябва да се действа чрез интервенции на пазара, след като се оказва, че другите начини за спиране на спада на долара са по-трудни.
Представители на ЕЦБ не коментираха изявлението на високопоставения служител на японското финансово ведомство. Късно в сряда еврото достигна изключително близо до рекордното ниво от 12 януари спрямо щатския долар, а йената се търгуваше на 41-годишен максимум спрямо щатската валута. Думите на Ватанабе подсказаха, че Японската централна банка твърдо ще продължи да се намесва на валутните пазари. През 2003 г. тя направи рекорден обем интервенции, продавайки 27 трлн. JPY /256 млрд. USD/. ЕЦБ е доста консервативна в това отношение и единственият начин това да стане е съвместно една от водещите монетарни институции и най-вече Фед, както направиха през 2000 г., да спрат поевтиняването на еврото.
Коментар
is eur/chf
Barakov - този път въобще не съм съгласен с теб - за мен в дългосрочен план(до 1г.) таргетът е 1.75--
Успех на всички Спекуланти
Шефа на германският икономически иститут - DIW (един от шестте водещи в страната) заяви, че forex нивата на еврото ще бъдат проблем само, ако мината на 1.35 EUR/USD в дългосрочен план.
спорад мен тази двоика ще гони 1.5860 при пробив next 1.6172 ...1.6310 което ме води на мисълта
,че gbp/chf ...при пробив на 2.3320/30..(настоящо ниво) ще ни отведе до 2.3500...next 2.4080...
(разбира се това е в подългосрочен план и няма да мине без корекции)
това ми е мненито за сега...
Успех на всички..
Коментар
is eur/chf overbought
tedpl - мнението ми е позитивно ;-)
Смятам че не е изключено да видим 1.5850 и след това продажби до към 1.5740 от където трайно ще
просължи развитието на ъп тренда към нива 1.60/1.6150
Успех на всички Спекуланти
prodavajte smelo. i tuk pri nas nzd/chf e mnogo skap. ako toj padne shte padne eur/chf, a sled tova zhalna mu majka na gbp/chf.
moje da sme aborigeni ama mnogo mu hvashtame na foreksa.
Коментар