If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
hm, пропускаш дребната особеност че на този пазар няма само спекуланти
сори че ти го напомням.
ще гледам Слави, щото ми хареса вица за Милен Велчев.
Приятна вечер.
Коментар
hm
gbr/chf
ami kakwi mostni dalgi stopowe o4akwa6 da ima we4e. nqkoi koito e kupil na 1.08 da dariji oste li ?
edwa li. po golemi stopowe ima nagore, tai 4e sega she hodi natam po weroqtno... sled izwestno lutane tuk nqkude
Коментар
Skakauec
gbr/chf
FF, и аз си мисля че сме в шибана корекция. Слагам дълбок стоп и си стягам багажа, че ме чака
7 часа път до София. Желая ти успех!!!
USD/JPY е за продаване - 108.90 е 61.8% фибо на паданет от 112.35 до дъното...
Куки,верно,че много неяснота се натрупа.Аз честно казано втория ордер за удвояване
го слагам повече от яд отколкото на някаква реална основа.Дори и генерално да обръща тренда,все поне корективно
трябва да му се мерне над 1.20 ( ако падне до 1.15/16 ).
1anti - не знам дали ще ми повярваш но в момента съм махнал всички индикатори от графиката си (е, освен 2-3 които винаги си стоят).
Докато пазара не ме убеди в обратното - в момента съм го приел за падащ и оттъргувах 50% от движението, което започна около 1.2068 до последния минимум 1.1869
Затова и не препоръчвам позициите си на никой - опитвам се да намеря правилната стратегия в променилата се ситуация, но за момента не успявам.
kuks, dnes za vtori pat sme v protivopolojni pozicii, koeto rqdko se sluchva...zashto si kas ot 1.1965? az lichno sam dalag ot 1.1961/izpalnen fraktal/ ac i ao/okscilatori/ sa v zelena zona/30min. grafika/ probita e i pri dvata okscilatora osnovnata liniq...naistina mi e stranno che si skasil na 1.1965 i ako imash malko vreme bi li napisal zashto.blagodarq
ico, пазара се променя - излязохме от широката консолидация и е много рисковано да се дават някакви генерални виждания.
иначе аз бичи настроените спрямо долара разбирам радостта им (макар че предполагам че никой не е хванал повече от 10-20% от движението от 1.29 до 1.19, както и тези които бяха много бичи настроени спрямо еврото не хванаха (включително и аз) повече от 30% от движението от 1.23 до 1.29, където уж нещата бяха ясни)
това е нормално.
притеснителното (за еврото) е друго - очакваше се че пробив на 1.1930 ще предизвика силен импулс надолу поради бутнати стратегически стопове на дълги позиции в евро.
това не се случва и вероятностите са 3:
- тези стопове са много по-ниско (слабо вероятно, макар до 50% ритрейсмънта на нарастването от 0.86 до 1.29 има още доста много)
- нивата около 1.1850 се отбраняват със зъби и нокти - не много вероятно имайки предвид че всяко ново дъно е все по-ниско, а и не се наблюдава масиран откат нагоре при достигане на дъно
- стратегически дълги позиции просто няма - вероятно но не напълно - според теорията за свободните пари - те все някъде са инвестирани (не ми се задълбава на тази тема).
затова и заставам къс при всяко рали надолу в момента - с идеята да взема мойте 10 процента от падането (ако мога)
Като не му върви на човек абсолютно нищо не може да се направи (
Сутрешната ми идея за еврото се оказа вярна.Да 50%-ното фибо издържа
на първия натиск.Кой дявол ме накара да си сложа бай-ордера малко отдолу?
Минимум 70 пипса пропуснати.Считам,че ако имаме дневно затваряне над
1.1960 корективното покачване може и да продължи.Махам всички ордери
с изключение на един - бай-лимит на 1.1775 с 1/2 позиция,която ще допълня
с удвояване на 1.1583.Даже ще сложа и този ордер и до другия вторник само
ще гледам. GL
Коментар
FF
gbr/chf
koito kato go gledam ste go frasne obache kato otide na 1.3050 go kupuvam taka ili inache posokata e nagore no sega sme v sibana korekcia
Коментар