If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Делта още дава котировки. USD/CHF в момента е 1.2478/82. Един съвет - винаги имай сметки
наи-малко при двама брокери, за да си щадиш нервите и да ти е по-успешна търговията.
Какъв е този Алпари ? Как да го намеря?
ПП. Мръдна 1 п. нагоре.
ima6 li poziciq i na koi broker
CMS zatvoriha,a Alpari mardat o6te po tqh sam zatvoril chf na 1.248,no 6te vidim v nedelq-zabelqzah edinpat 4e otkrivat parvona4alno na razli4ni niva i v nedelq 5te go proverq.Ima6 li pogled po vaprosa?
Росен, здравей ! Ти си 100 % прав ! Всичките си правила съм ги изработил и отиграл на демото.
И след това в реал не мърдам нито на йота от тях, след като се убедих, че ми носят успех. В
демото например открих, че в 95 % от случаите позицията НЯМА НАЧИН да не се върне там,
от където е тръгнала, въпрос на време е само. И ако се е отдалечила много от мене, а не ми се чака,
просто я приближавам значително, като добавям, ако трябва и няколко пъти. Непременно някоя
корекция или може би /??/ вълна, както чувам, че я наричат, ще ме стигне и замине с добра
печалба. Така обаче открих МНОГО ВАЖЕН ЗАКОН : имай винаги достатъчно остатък, за да не
се притесняваш и ако потрябва да умножиш някоя губеща и по 8. Защото в демото не ми пука,
както ти отбеляза, но тук доста ми пука.
Интересен спор се завъжда, няма що. Едно скромно мнение и от мен:
На няколко пъти се споменава, че същността на тая игра са здравите нерви. Ама повечето, като им кажеш, че да си успешен на тоя пазар, трябва да имаш здрава психика, го пропускат покрай ушите си като поредното клише.
Карлос очевидно практикува здрави нерви, след като усреднява или поне задържа губещи текущо позиции и това явно носи успех.
Вярно, неслагането на стопове му коства гълтане на цялата загуба при обратно движение, но пък щади нервите, защото признайте си - адски неприятно е да откриеш позиция и след 10 мин. да си в изходно положение с Х загуба, била тя и планирана.
Само един довод имам за това, че основното е психиката: как така всичките на демо сме страшни, гледам по разни виртуални демо-игри от $10K правят по $10M за месец. Е как джанъм на риъл не става, питам аз?
Единствено защото на демото не ти дреме, че позицията е отишла на загуба, че ще усредняваш, че ще думкаш голяма част от акаунта на едно място, няма да слагаш стопове и прочее.
Разлики други няма, цените са си същите, размерите са достъпни. Е тогава? Разликата е в главата ти, това е. Като се справиш с нея си готов.
Za usredniavaneto na pozicii. Pniakoga usredniavam, vsustnost vsiaka pozicia mi e suvkupnost ot usredniavania, no v ramkite na 10-20 pipsa mezdu poruchkite. Pravia go , kogato ne moga da izchislia s tochnost do kude ste stigne dvizenieto predi da oburne. Chesto osredniavam pri veche pechelivshi pozicii kato dobaviam. Tova e obsto vzeto uspeh na vsichki.
Az sum goliam privurzenik na Hedgovete. Izpolzvam gi aktivno ot okolo 3-4 meseca i niamam gubesta pozicia. Moze bi ako biah igral bez stopove i hedgove pri tozi pazar v poslednite 4 meseca pak stiah da sum napred, no sega sum si spoken, che maximalnata mi zaguba e do razmera do hedga. Da ne govorim, che niakoi chuzdi brokeri vzemat samo edinica margin pri nasrestni poruchki v edna dvoika. Ako kursa se otplesne s 10 figuri na primer ste zakria do purvonachalno reshenata zaguba, no e po-veroiatno da se izmuknesh na pechalba. Slagam hedgove i na veche pechelivshi pozicii. Po vuprosa za stopovete POVIARVAITE MI NIAMA PO-GOLIAMA GLUPOST DA SE IGRAE BEZ STOPOVE. Hedga e raznovidnost na stopa. Edin edinstven put ste se oburnat nestata i zaminava smetkata. Kazvam go ot poziciata na chovek, koito predi vreme zakri smetka zaradi igra bez stopove.
Коментар
Селянинът с колелото
Любопитно четиво
Срещнах любопитно четиво по повод на тъй нареченото хеджиране на позиции
Za usredniavaneto iskam da kaja neshto.Imam pritael koito usredniava na primernio 2 figuri?????????????
Mislia che e po-dobre pazara da si nameri danoto ili varha ,tam smiatash 40% vrashtane, dobaviash kolkoto e neobhodimo za da si na nula.
Po tozi nachin se izbih ,biah dalag ot 1.2340 padna za 2 dena s 400 pipa do 1.1950(gledah umno razbirase) pocha da vrashta i vlizah okolo 1.2050 i stana rabotata.
i za dane ne si mislite che filosofstvam kogato pochnah snesok 50 % oi accounta za 15 dena ,veche 1.5 meseca ne moga da se izbia,no tarsia patia razbirase!!!!!!!
Zvan, много се кефя да прочета постингите ти. Имах чувството че всички са решили че са хванали господ за шлифера като са се сетили да усредняват.
За късите и дългите - според мен няма грам смисъл. РРРРР, ако знаеш кога да купуваш е/$, ще знаеш и кога да го продаваш. С тази дългосрочна позиция само затваряш марджин
Ima i po-shantavi neshta v tozi biznes. Charlz Lebo i Deivid Lukas opisvat v knigata si "Computer_analysis_of_the_futures_market" niakakyv dosta uspeshen treidyr, koito polzval signali ot svoia "mejduplaneten telefon", systoiasht se ot prazna butilka kola sys zabuchena v neia schupena antena. Vsyshtnost te opisvat tozi sluchai v konteksta na tvyrdenieto, che ne e tolkova vajno kakvi signali za vhod shte se polzvat, pri uslovie che se spazvat ostanalite po-vajni pravila - kontrol na riska, igra samo po trenda i natrupvane na pechalbata. A tozi shtastlivec nesyznatelno gi e spazval - tyi kato ne mojel da ponasia podigravkite na kolegite si, byrzo zatvarial gubeshtite si pozicii i se opravdaval s loshite atmosferni usloviia ili razni kosmicheski smushteniia. Kogato sluchaino ucelval pechalba obache ia dyrjal maksimalno dylgo za da moje da si go "vyrne". Vsichko tova go pravilo dosta po-uspeshen treidyr ot niakoi negovi "seriozni" kolegi.
Зван , ще си направиш сметката и ще отвориш 3 позиции за да си спокоен , а на краткосрочните можеш да откриеш колкото си искаш позиции, но там слагаш стоп.
Tezi koito imat opit s otvariane na pozicii v edna dvoika na kasi i dalgi neka vzemat otnoshenie po vaproa,shoto tova mi se struva adski tapo i otlagane ha zagubite ili pechalbite saotvetno.
Коментар