IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Скакалец

Съгласен съм напълно със Скакалеца " пипса си е пипс " , ако можеш да го хванеш с малко , можеш и с много, но за губеща позиция просто трябва да признаеш пред себеси , че не си "познал".

Коментар

• Карлос

Аз не отричам твоя подход, Карлос, само ме смущава една крайност: не затварям никога на загуба.
      Това теоретично при продължителен тренд може да потопи всякакъв акаунт.

Коментар

• Скакалец

Ако не ти харесва 300 пипса, наречи го както искаш - твоя работа. Да речем, че и двамата влизаме
        с по 10К. На 192.50 ти ще имаш 90 $, а аз 300 $. Така по ли ти харесва ?

Коментар

• Скакалец

Мирод, не съм го чел. Вероятно той си е имал други удачни правила. А всеки говори от позицията
          на своите правила. Аз също. Но щом тези правила ми носят успех, защо да ги променям? А и при
          резултатите, които вече имам, едва ли ще фалирам. Освен ако не започна системно да се проявявам
          като кретен.

Коментар

• Карлос

Но този сценарий може да изглежда и така:
            Затварям на 194.50. При първото удвояване ще имам двойна позиция, на цена 193. Пак затварям на
            192.50. Но когато стигне 191, положението ще бъде очевидно към дъно, затова ще отворя тройна.
            Средната цена ще бъде 191. При 192.50 ще имам ...
            Това е същата ситуация, изиграна по друг начин. Не опира до знаене на нещо различно от това,
            което и ти знаеш при твоя сценарий.

Коментар

• Карло

Какво знаене бе? В примера губя 2 поредни пъти! И какви са тези 300п? Пипса си е пипс без значение сумата, с която играе. Все едно аз да кажа, че от 191 ще вляза с целия акаунт и тогава ще имам нам колко "хиляди пипса" печалба.
              Имаш изкривено мислене, Карлос. Предавам се!

Коментар

• Скакалец

Едва ли ще постъпя така. При първото удвояване ще имам цена 194. Но когато стигне 191, поло-
                жението ще бъде критично, затова ще утроя. Средната цена ще бъде 192. При 192.50 ще имам
                300 п. А ако се вдигне още? Освен това, аз ще бъда защитен от загуба, а ти - не. Ами ако на
                191.50 вземе, че тръгне нагоре? Примерът ти е от позиция на знаене, а ти никога не знаеш какво ще стане.

Коментар

• додавяне към губеща

Някой чел лие Ал. Елдер който казва: " Че добавяне към губеща позиция е работа на неудачничите. Това е голяма грешка която при системно допускане води до фалит какъвто и голям акаунт да имаш". Същия е постигнал "не малко" в областа на трейдинга.

Коментар

• Скакалец

След Сорос и другите, реалностите вече не са същите. Сорос показа нагледно как с пари на
                    кредит се правят чудеса. Освен, че си напълни джоба, той повлия на цели икономики, и то
                    бая мощни. И си има последователи. В сянка, разбира се. Така че дъна ли? Върхове ли?
                    Анализи ли? В един момент всичко става въздух под налягане.

Коментар

• Скакалец

"Много лесно ги лекувам такива вироглави позиции. Просто удвоявам още веднаж. Движението надолу
                      не може да бъде вечно"
                      Добре, Карлос виж какво става ако трябва аз да играя в такава ситуация
                      Купил съм GBPJPY на 195. Цената тръгва надолу. Инкасирам -30п. На 193 пробвам пак да купя. Нови -30п. На 191 купувам пак, този път познавам. При цена 193,60 вече съм на 0.
                      Ти също си купил на 195. На 193 удвояваш, на 191 удвояваш още веднъж. За да си на 0, цената трябва да стигне 192,50. При тази цена аз съм вече +90п.
                      И защо да усреднявам?

Коментар

• Скакалец

Не съм казал, че е глупав, а само, че тонът и обидите не са най-подходящото за този
                        форум. Но всеки сам си избира начина на поведение.

Коментар

• Скакалец

Мисля, че дъната отиват в шеста глуха, ако Буш кихне или недай боже Бен Ладен. Или ако
                          Кукловодите имат нещо на ум.

Коментар

• Карлос, Скакалец

Е, съвсем лесно е да фалираш - ако не ти стигне акаунта. Това е класически случай на
                            инкасиране на загубата - отиваш до -80% и ти затварят акаунта. Защото ако извадиш
                            късмет до -79% и върне - няма инкасиране :-)

Коментар

• Скакалец

И кое точно ти е смешно? Съединението или усредняването? Правото на мнение е
                              висше благо на демокрацията.

Коментар

• Скакалец

Аргументите ги свърших. А Астор е умно копеле...

Коментар

Working...
                                X