If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малък buy с (дълбочък) стоп на 1.8170, добавяне след 1.83, t/p 1.8350. Но това само
теоретично. Тази двойка не е за начинаещи като мен. Прави големи и бързи движения.
Коментар
Хамлет
T.A.D. не зная ти какво си чел и какво знаеш за Елиът.
Това което аз зная е, че е свършил в лудница и беден като църковна мишка...
slozil sum sell oreder na 1.8350 (predishnite kusi gi zatvorih +150 pipa)
i order na 1.8450
no si mislq za edno malko sell4e vednaga kato otvori pazara GBP/USD i EUR/USD
sell orderi sum slozil ina eur/usd na 1.2320 i 1.2430
pozdravi i uspeh
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ситуацията в тази двойка ми се вижда доста интересна. Според мен има 2 варианата
1. Пробив на нивото 1.83, ни отвежда да 1.8380 - тест на низходящата тренд линия. Евентуален пробив може да ни отведе до 1.8480
2. Пробив на подкрепата 1,8170 ще смъкне цената до 1,81. При пробив подкрепата е на 1,8040.
Първият вариант ми се струва по-вероятен. Мнения?
Awe da kaga, makar 4e ne go pravq i az, ama Elliot se e u4il 10 godini(moge i drug da beshe) . TRQBVA VINAGI VINAGI DA IMATE STOPOVE!!!shtoto kogato si usrednil na 4put i vupreki tehn. ti analiz mrudne s 2 viguri v obratna posoka(stoto nqkoe kamikadze se e razbilo nqkude) prosto she izgorish
Момчета, истината е, че практиката е съдия в такива спорове. Свалям шапка на Дон Карлос -
човека си има своето виждане и си публикува сделките - хубаво, лошо, научно, ненаучно,
наивно, ненаивно - практиката от година и нещо му го потвърждава. Аз, като страна в обсъж-
дането, съм на изучаваща позиция и искам да "претегля" и плюсовете и минусите, и благините,
но и опасностите. Защото кратката ми практика е болезнено против тоя метод :-). Скакалеца,
който най-вероятно е Астор77, влага много емоции, но и аргументи. Оставам с впечатление
обаче, че спестява своите методи или поне практически примери. Прав си е човека, привърже-
ник е на тезата за "платените обяди". Но за всички е полезно едно такова обсъждане и излага-
не на различните гледни точки. Успех на всички.
zdraveite,
goliama diskusiq se e zaformila (dokato nqkoi se opitvat da izpiqt si4kata bira v sofia ).
Karlo - pozdravleniq za sedmicata dano produlzi taka i meseca i godinata.
Spored men i dvete strani sa donqkude pravi. Ne sum ostanal s vpe4atlenieto, 4e dona otkriva pozicii bezrazborno, a to4nia vhod e >50% ot uspeha, ostanaloto e koga da priberem profita i kakvo da pravim ako oburne i izleze na zaguba.
ednite ste za zatvarane, drugite za usrednqvane.
Do neizbezen falit vodi ne tolko usrednqvaneto, a po-to4no :
priburzano usrednqvane sus suma neotgovariashta na accaunta = tezka pozicia i lipsa na margin za kakvoto i da bilo i...potuvane.
tova sum go pravil ... nevednuz . dokato kato gledam dona deistva dosta po-obmisleno i disciplinirano.
az li4no se sumnqvam, 4e fondovete turguvashti na forex pazara slagat stopove na po 50-100-200 pipa. Do kolkoto znam te po4vat da se zamislqt kato poziciqta mina na -400 i nagore pipa. ne znam dali usrednqvat no i opredeleno ne priburzvat sus zatvarqneto.
nqkoi ima li opit v taka struktura - da kaze kvo pravat, zashtoto se okazva, 4e pe4elivshite obiknoveno sa TE!!
pozdravi i priqtna po4ivka za vsi4ki.
p.s neka ne se napadame edin drug, a da sme si ot polza. dosta se u4a ot svoite i ot Vashite greshki..u4ete se i vie, a ako nqkoi naistina nema kakvo da u4i , no i ne iska da pomaga pone da ne ni obizda.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Kaрлос, наистина говориш с друг човек. Аз повече на тази тема няма да разменя и дума с теб!
Хамлет, губиш си времето да обясняваш на Карлос. Той и не ще да те разбере!
Коментар
Хамлет
Карлос
Карлос, грешиш че се опитвам да те провокирам под различни никове!
Не съм спорил с теб до момента.
Защо го правя ли? Опитвам се да те запазя по-дълго във форума.
Във форекса няма такова нещо като неинкасирана или временна загуба?!
Загубата си е съвсем реална загуба, колкото и съзнанието да ни се съпротивлява срещу фактите.
Когато курсът мръдне и с един пип в твоя вреда, тази загуба директно и на секундата се инкасира от марджина ти и отива по друга сметка. Ако смяташ да спориш, просто наблюдавай си марджина и ще се съгласиш с това което ти казвам... Няма и такова нещо като временна загуба... Ако имаше такова нещо като временна загуба, то можеше да отидеш в офиса на брокера си и да изтеглиш гаранционния депозит, който си внесъл срещу полица за временна загуба?! Да ама никой брокер няма да постъпи по този начин, както на всички несъмнено би ни се искало! След като си реализирал загуба, развитието може да е такова, че след това да реализираш печалба, но може и да е такова, че да реализираш още по-голяма загуба. Гаранция няма! Затова загубата си е загуба и толкоз.
Принце, печелиш облога. С форекс се занимавам от година и малко. За рейнджа не мога да ти
помогна, защото не съм съвсем сигурен какво означава това. За сигнали и часови, какво беше /?/
не зная и не желая да зная, за да не се проваля. Предпочитам да печеля грозно и като невежа,
отколкото да губя красиво и като професор по форекс. За усредняването - въобще не го практикувам,
прилагам го само в краен случай. Колкото до връщането на курса, нищо не си разбрал. Никога не съм
казвал, че EUR/USD ще се върне на +- 0.84. от където тръгна през 2000 г.
Но че курсът няма да прави корекции от по 0.5 - 2 фигури,/колкото и ми трябва, за да ми се
изпълни замисъла/ за период от няколко месеца, накъдето и да е курса - това може да бъде
твърдение само на сляп човек или който го мързи да погледне графиките минало време.
И моля те, престани да ме провокираш под различни имена. Най- много да ме накараш да не
отговарям на никого във Форума, макар че с някои хора е истинско удоволствие да се общува.Или пък да ме накараш да напусна Форума завинаги. Ако това ти е целта - печелиш !
... Съчувствам ти.
Коментар
Хамлет
Карлос
Карлос, обзалагам се че се занимаваш с форекс най-много от година и половина!
Разсъжденията ти са типични за човек, който не е виждал нищо друго освен рейнджова търговия.
Усредняванията имат смисъл, но не във всички случаи.
Ако си купил по сигнали на часова графика но курсът падне, има смисъл да усредняваш само ако сигналите по дневна или седмична графика все още са за нагоре. Но да твърдиш, че курсът няма къде да ходи и все някога ще се върне е твърдение на трейдър със скромен опит.
Астор, ако прочетеш това - вече знам как се чувстваш. И не ти вярвам, че се забавляваш. То си е мъчение
Коментар
ДонКарлос
Скакалец
Или какъвто си там.
ПП. Нямам нужда от загрижеността ти. Благодаря ти все пак. Питат - ме - отговарям. И в никакъв
случай нямам нужда от последователи. Не си товари комплексите на моя гръб.
А аз тази седмица пак съм над 500 п.+. В понеделник ще публикувам и рекапитулацията. Делата
говорят най-добре.
А ти не лошо да стоиш далче от форекса. Това не е занимание за нервни и неуравносени хора.
Дори и като хоби.
Коментар