If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
mersi, аз го направих и като отделна тема
ще те помоля и теб за малко повече разяснения ако ти е удобно за да го изпратя
човека е на изпит а аз трудно ще превключа да си припомня всички изчисления
Акционерно д-во е финансирано с обикновени акции и облигации. Счет.ст-ст на собствения капитал на д-вото е 100 милиона лева, счетоводната стойност на 1 акция е 100 лева. Същевременно на вторичния пазар акциите се котират по 150 лева. През предходната година дружеството е изплатило дивидент 18 лева на акция. В края на текущата година се очаква нетния доход на 1 акция да възлиза на 38.88 лв. и 50% от него да се изплати като дивидент, като реализирания темп на прираст на дивидента се запази за неограничен период от време. Облигациите на д-вото имат номинална стойност 50 млн.лв и се продават на 120% от номиналната им ст-ст. Цената на финансиране на д-вото е 8%. Намерете среднопретеглената цена на капитала на база пазарни тегла, ако ставката е 20%
Още 1 път повтавям колко безкрайно благодарен ще бъда ако някой реши задачите в рамките на 20тина минути да му помогнем на момчето ))
здравейте
съжалявам че не пиша тук толкова време
но за това после
имам нужда от спешна помощ
малко задачки по корпоративни финанси - забравил съм яко теорията от това съсредоточаване в други области. за брат ми са
Фирма А е емитирала 4 годишни облигации с номинал 1000 лева на 1 облигация с купонен процент 12%.
Купонните плащания се правят 2 пъти годишно в края на всяко шестмесечие при лихвен процент на годишна база 10%. Каква е цената на облигациите на фирмата в настоящия момент? Каква ще е доходността за периода на държане на инвеститор, който продава облигации на фирма А след 6 месеца (непосредствено след първото купоонно плащане) на цена 1100 лева
И аз ще се блъскам но ако някой с по-пресни знания помогне в следващите 20 минути с отговор на задачата ( и следващата която ще постна) - ще съм адски благодарен и обещавам да се върна да пиша във форума )))
чакам, ако можете да ми помогнете
почвам да пиша и втората задача
Коментар