If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прав си Огняне за противоречията. В момента двата подхода за анализ са 100% един с/у друг. В момента се осланям повече на фундаменталния, поради следните няколко причини:
1. 90% покачване на лихвата през декември.
2. Леко стесняване на търговския дефицит(покрива се изцяло от чуждите инвестиции в САЩ).
3. Колкото и да не им с вярва хората ги е страх от интервенции на джапанките и ЕЦБ.
4. Очакваното осезаемо подобрение на ситуацията на трудовия пазар.
5. Сериозното понижение на цената на петрола.
6. Като цяло по-доброто представяне на US икономиката съпоставена с европейската.
7. Earning season е в разгара си и големите компании взеха да избухват с чувствително по-добри данни от миналогодишните, Dow Jones доста бе подкрепен от съответното.
8. Както вчера някой вече каза идват празници, със характерното харчене и стимулиране на икономиката.
На големите спецове, съжденията ми може да им изглеждат нелепи, но човек заема позиция и толкова. Аз съм къс от 1,2980, със стоп 1,3010. Вчерашната къса беше затворена около 16,30 на 1,2942, въпреки че бях решил да я подържа. Ако не тръгне надолу, ще го играя нагоре.
Успех на всички!
Простено ти е чадо...Ти не знаеш откъде изгрява слънцето...
След малко еврото отлита на юг!Много здраво!Сигурно защото от 1.30 баба Гицка купува долари...
Рискът е тънката граница между страха и благоприятната възможност.
[url]http://www.standartnews.com
Здравейте,
първо искам да ви попитам всички които четете това тук ,Вие технически или фундаментален анализ използвате ????
Или използвате някакъв хибрид??? Смес и от 2-те??
Защото ако използвате фундаментален анализ би трябвало да сте вече къси !!!
Ако пък използвате технически анализ то тогава пак сте си наясно ,защото си следвате тренда ,а тренда никога не лъже. Мисля че всеки ще се съгласи че е най трудно да се разбере точно кога и къде ще се обърно посоката ,нали така??? Е Тогава Ви питам защо се мислите за толкова велики че да познаете ,ама точно Вие че сега ще направи завой и хоп корекция ???? Не е ли по добре да си следвате тренда пък ако 'сгреши'(обърне посоката) тогава и вие ще сгрешите ,но само веднъж. Затова не е ли под добре да изчакате ако в момента нямате отворена позиция (а ако имате дано е в правилната посока) зада видите на къде ще духне вятъра.
Според мен ситуацията при GBP/USD e следната : възходящ тренд ,следователно няма смисъл за игра срещу тренда. При пробив 1,8580 дълъг стоп 1,8440 таргет 1,8770
При пробив надолу продавм от 1,8440 стоп 1,8520 таргет 1,8320 ......
А ина4е май се заформя триъгълник от 08.11 и скоро ще видим правилната посока
Надявам се на отговори за фунд. или техн. анализ използвате ??? Защото по някога си противоре4ите
It's OK to make mistakes, it isn't OK to repeat them !!!
Добро утро на всички и успех.
Юлиане новината за днес е ,че ще интервенирам яко в подкрепа на долара(с 0.1 к),но това няма как да го знаят от делтата.Поверително е!!!
Коментар
hahaa
eur/usd
Европа била в капан,а Е/$ 1.3000 )Не разбра ли,че няма никога да хванеш връх или дъно,как ще добавяш към губеща.И наистина правилно ти се смеят в делтата,че пишеш нон-стоп сееееел,па все веднъж ще ти върже и тогава кой ще ти запуши устата?!?Значи тренда е низходящ за паритет ,така ли?Престани да се излагаш,признай си грешката и в канадците ги бръщолевеше същите глупости още от 1.30 и видя какви ги забърка)
да знае някой някакво по - интересно събитие днес , случайно изпуснато от Делтата ???
Коментар
4ikago
eur/usd
И в делтафорума са ти отговорили.Какво направи с $/САД от 1.30,чудни нива да добавиш)
А към късите евра от 1.2520 и без да добавяш са ти на печалба,само малко изчакваш и на 1.24 прибираш.Благодарности за ценните съвети,за добавянията,за отиграванията)) Добре,че съществуваш,да вземем и ние по някоя стотинка,копирайки възхитителните ти трейдове!!!!!!
Допускам,че ДНЕС ще започнем да пътуваме на юг.Затваряне на дневна под 1.2948 ще е първи сигнал за това,а потвърждение - пробив под 1.2840
Цели - 1.2929 (10 МА)/ 1.2884(Tenkan - sen daily и 23.6% 1.2658 - 1.3006)/ 1.2870(38.2% фибо)/1.2851(Low 10.11.04)/ 1.2832 (50% фибо) / 1.2787 (61.8% фибо)/ 1.2764(Low 5.11.04) / 1.2735 (76.4% фибо)/
1.2658 (Low 3.11.04)/ 1.2615 (Kijun - sen daily)/ 1.2527 (50 MA daily)/ 1.2435 (161.8 1.2658 - 1.3006)/
За мен целите са в зоната 1.2497 (50% фибо - 1.1989 -1.3006) и 1.2435
Тесен стоп на този пазар е несериозно - моят стоп е на 1.3170
Позицията ми от 1.2983 (от снощи ) не е голяма,при пробив на 1.3015 ще допълвам в зоната 1.3125 - 1.3156 (ако изобщо го видим).Разбира се,при пробив на всяко фибо ниво надолу,ще допълвам.Сигнал за продажба имам,от техническа гледна точка ситуацията е ясна,фундамента е добър,Европа е в капан,идва Г20 този уикенд...
Грехота е човек да се прави на голям професионалист и да не продаде евра от тези нива,а вместо това да убеждава народа как е купил евра от 1.20 или 1.25 или всеки ден си байва евра за по 30-40 пипса от текущи нива...
Със здраве...Следващото ми включване ще е при достигане на ниво 1.2658
Рискът е тънката граница между страха и благоприятната възможност.
[url]http://www.standartnews.com
Коментар