IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• eur/$

Коко от текущи цени ли мислиш че долара ще направи по 100 пипса? Аз съм на служебен купон , а не ми се оставят позиции без надзор .....

Коментар

• eur/$

Теди аз до утре смятам да съм прибрал по 100п от двойка - ама да видим

Коментар

• eur/$

Не съм сигурен естествено , но логиката е такава . Аз също се чудя ако излеза на зелено дали да затворя

Коментар

• eur/$

Има счетоводни приключвания на банкови институции има много тънък пазар има.....така че не бъди толкова сигурен новичък.

Коментар

• eur/$

мисля че за разлика от други години утре валутните пазари няма да работят

Коментар

• eur/$

Коко ако на 27-ми ще има гап той ще е в полза на долара . Защо ще затваряш тогава?

Коментар

• eur/$

Да. но в бг ще ги затворя. Утре ще реша със сигурност но обикновенно има 50-70п гап на 27 и той е предвидим. Ако обаче направя профит в което съм почти сигурен то тогава ще затворя всичко с изключение на една много екзотична двойка.
                Успехи

Коментар

• eur/$

за gg:

ако си отворен от 1.3385 сложи стопа на 1.3420 и таргета на 1.1.3550
                  стискам ти палци

Коментар

• eur/$

KOKO мислиш ли да оставаш на позиция през дългия уикенд

Коментар

• eur/$

поне почерпи аз без загуба ти със супер печалба - еи затова нямам цели с тях съм като налят с олово

Коментар

• eur/$

Иначе от всякъде си е за нагоре - Японците роптаеха да не стане 100 е корегираха се нагоре. Британците се опасяваха да не стане 2.000 е корегираха се надолу - сега на никой няма да му пука до 1.4 освен на Германците и горкият Шрьодер ама кой го слуша. То се обади и Ройтерс и каза десет божи заповеди тоест
                        Ройтерс публикува анализ, в който изтъква 10 причини, поради които покачването на еврото все още не е твърде неизгодно на ЕЦБ и й дава повод да се въздържа от нещо повече от вербални интервенции засега:

1. Макар и еврото да е покачило стойността си с около 10% спрямо долара за последните три месеца, на търговско-претеглена база увеличението е по-слабо: 4.6%. За цялата 2004, на търговско-претеглена база спрямо 23-те най-големи партньора на Еврозоната, еврото е поскъпнало с едва 1%, и това показва, че износът далеч не е засегнат толкова силно.

2. Въпреки силното евро, възможността за стабилен икономически растеж се запазва, тъй като около 4/5 от БВП на Еврозоната са генерирани вътрешно, докато износът съставлява едва 18.8% от икономиката. При това, повечето европейски компании търгуват помежду си в рамките на паричния съюз. Изчисленията на Европейската централна банка са, че икономиката може да нарасне с +1.9% дори при нулев нетен принос на експорта.

3. Скъпото евро е особено полезно на ЕЦБ от инфлационна гледна точка, като досега банката трудно се справя с приоритетната си цел да поддържа инфлацията под 2% на годишна база. Чрез ограничаването на цените на вноса и най-вече на ефекта от скъпия петрол, според Deutsche Bank, поскъпването на еврото е намалило ръста на цените в Еврозоната с около 0.3%.

4. Чрез силната валута на практика се осъществява затягане на паричната политика без да има нужда от покачване на лихвите, което иначе би било неизгодно при високата безработица от 8.9% и несигурните перспективи пред растежа. Отново по изчисления на Deutsche Bank, скокът на единната европейска валута от август насам има ефект, съизмерим с покачване на лихвите с между 30 и 50 базисни пункта.

5. Eвропейските компании са хеджирани добре срещу валутния риск, като според проучване на J.P. Morgan сред големите компании, нивото на хеджиране е 55%, над това от миналата година. Изтъква се обаче, че все пак този подход е скъп и дребният бизнес не може да си позволи да действа по същия начин.

6. Покачването на стойността на еврото е относително стабилно, като липсват силно волатилни движения.

7. Силното евро стимулира преструктурирането на бизнеса, подобрявайки производителността и следователно и и неинфлационния потенциал на растежа.

8. Европейската валута става все по-търсена от централните банки от Азия и Средния Изток за сметка на долара, с което печели повече престиж като предпочитана резервна валута. Високото доверие също може да помогне на ЕЦБ да задържи лихвите си високи за повече време (т.нар. сеньораж). За последните 4 години, делът на деноминираните в евра активи в резервите на централните банки по света е нараснал от 12% на 20%, докато деноминираните в долари активи са спаднали от 75% до 61.5%.

9. Позитивно е и обстоятелството, че чрез силното евро, и следователно слабия долар, се коригират глобалните дисбаланси, и докато покачването на EUR е постепенно, а не рязко, от гледна точка на дисбалансите ще продължава да има полза.

10. ЕЦБ и без това няма кой знае какъв избор. Централните банки разполагат с три метода на действие за справяне със силната валута: понижаване на лихвите, интервенции или само вербална намеса. При сегашните нива на инфлацията е трудно да се говори за по-ниски лихви, а евентуална интервенция вероятно би имала ограничен успех без сътрудничество от страна на САЩ. Америка обаче не показва, че има намерение да действа за ограничаването на спада на долара.

Е значи до февруари 1.40/45 ама сега корекциика че да имам някой лев за коледа и нова година
                        Успех

Коментар

• eur/$

не знам аз снощи ги добавях до към 1часа и ги затворих на -2 пипса

Коментар

• eur/$

... iwo ... kak ma nabuta ... ne e istina ((

Коментар

• eur/$

iwo a kysiq kanadec da go maham li

Коментар

• eur/$

ne s ezik s cqqqqqqla usta go pravq

Коментар

Working...
                                X