IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• d-r

DR, пази се, че по Нова година освен пазарът и нравите са тънки... Добре е, че си жив и здрав, кофти да обикаляш по институции, но като се наложи, няма как... На 20-и януари е клетвата на Буш, едва ли ще говори за долари, марки и т.н. ... пък и за феновете на долара е по-добре да мълчи...

Коментар

• веселяк

За нива над 1,45 честно казано не съм мислил, но сметката ми ще издържи до там макар , че не съм смятал до там (1,50). Като оформя позицията си и ако курса върви пак против мен започвам да я управлявам активно като отигравам движенията на 30м графика с около 20% от позицията. Така подобрявам средната си цена с около 100-150 п. Едно от правилата ми е да не довнасям към сметката си . Освен това винаги , когато закрия някоя голяма позиция веднага тегля печалбата. По този начин се дисциплинирам и не си позволявам да играя с по-голяма позиция , която да застраши сметката ми.
      А ако нулирам сметката си резултата ще стане 3:1 за мен срещу пазара (Първата си година приключих с - около 300$)

Бях много слаб интрадей трейдър( и сега съм такъв) , но си отговорих на един въпрос " Защо се занимавам с форекс - заради тръпката и безсънните нощи или за да правя пари ?" И от тогава търгувам средносрочно, Макар, че имам една малка сметка , с която търгувам интрадей заради тръпката
      ( с жалки резултати , но на +2,8% за тази година)

P.S. Мразя да пиша във форуми.

Коментар

• Iwo

Iwo мерси за добрите думи-наистина важно е да сме живи и здрави.Нямам дори драскотина но малко ми е жал за колата -на 7 месеца е ...а вече ...
        А за пазара мисля че е крайно време за корекция...Не вярвам да пробие 1.37 тази година...
        Кога ще е изказването на Буш- 20 януари или 20 февруари ..

Коментар

• d-r

много е хлъзгаво и през деня - важното е че си жив и здрав - впечетлението ми от пазара тези дни е , че е като пързалка на която си към края но трудно можеш да се каже къде ще спреш - настроенията за слаб долар са преобладаващи , поради една причина а тя е вакум на информация - просто засега пазара играе в една посока , но затова пък какво връщане ни чака

Коментар

• eur/usd-Караиванов

Здравей Караиванов и приятна вечер ти желая.!!
            Мерси за отговора !Разбрах те .

Коментар

• eur/usd

-DR Здравей.
              Абсолютно съм съгласен със всичко което си написал.Не забравяй обаче , че в повечето случаи словесните дуели са между 22-25 г. ентусиасти със стаж не повече от 1г. на пазара.И.... щом веднъж познае посоката и автоматично се самоиздига в собствените си очи.
              Иначе, нали виздаш - нищо интересно на този тънък пазар.Вчера купуваха,днес продаваха основните валути срещу $.В 17.00ч излезе Индекса на потребителското доверие в САЩ като е достигнал 102.3 при прогнозирани 97.0 спрямо 90.5 за предходният период.
              Лично според мен нивата от 1.3630/40 са мах. за еврото за тази година и поне до към 20 януари.
              След това ще видим :-)
              Наздраве на всички Спекуланти и лека вечер от мен

Коментар

• КIKI

КIKI по-добре да я бяха огкраднали....Благодаря на Бога и на Шведите за стоманата им...
                На никой не го пожелавам..

Коментар

• KIKI

Преди да открия тази позиция бях дълъг в gbp/usd от 1,9115 с малка позиция (10к- първото колче) и се подготвях да оформям дълга там като имах оредер на 1,9015 (20к), 1,8854 (20к) но не се получи и затворих с +104п . Мисля , че при тънкия пазар , който наблюдаваме големите искат да закарат курса поне до 1,38 за да скъсят от по-добри нива. Все повече анализатори споменават 1,40 , но в началото на годината, когато еврото мина 1,29 повечето смятаха, че ще видим 1,31-32 преди да започне корекцията и бяха излъгани. И тъй като играя средносрочно (често държа позиции по2-3 месеца) отигравам освен тренда , но и корекциите , така съм свикнал. Голям фен съм на Болинджера и в момента котировката е в горната част на седмична и втори ден е над нея на дневна. Освен това малко ме притесняват японците, защото сега при този тънък пазар могат да отнесат доста стопове на дългите. Еврото направи нов връх, а паунда, суиса и йената не. А и както писах преди според мен първо ще видим 1,30 а после 1,40 и нагоре. В интерес на истината почти не търгувам тази двойка. Фен съм на паунда и най вече на неговите кросове , а в кросовете за сега картинката е неутрална засега спороред мен.

Стига за днес. Отивам да отиграя 2-3 J&B (любимото ми)
                  Успехи !!!

Коментар

• eur/usd

Лоша работа докторе
                    Хубаво е, ако ти поне си добре.
                    Я кажи ти как ги играеш, какви стратегии имаш, вече си отдавна във форума, пък освен Гаус нищо друго не ми е останало в кратунката. Да те опознаем малко от Форекс страната ти))

Коментар

• eur/usd

Добьр вечер на всички !!От вчера на обяд не сьм поглеждал екрана...само сьм по полиции и засрахователи...И като чета сега постовете от вчера и днес ...и като виждам какви словесни ГЛАДИАТОРСКИ битки сте водили ....и като си помисля че както смляха колата ми можеше и аз да сьм на това сьстояние...ми се струва АБСОЛЮТНО безсмисленно тези дребнави спорове и обиди които си разменяте ..Има ли поне някой полза от това ..???? А сте интелигентни хора...
                      Някой с мнение за пропуснатото от мен на форекса и накьде сме в общи линии..???

Коментар

• Kamen

Поздравления Камен.Радостно е,че има хора като теб които са отдавна на пазара и при това успешно.
                        Нивата които даваш като ключови-добре,но какво би се случило ако видим 1.50++ преди корекция позволяваща ти да спечелиш(някои"анализатори"допускат такава възможност)?Какво би направил-затваряне на загуба,довнасяне.....или...?Ако не е тайна разбира се.Благодаря.

Коментар

• Varchev

usloviata na Var4ev ne iglejdat lo6i, no vaprosa e da ne se raboti s klienti, a samo da se treidva, taka 6te ima vreme i za li4nia account
                          Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• Kamen

No има нещо което е малко странно.........
                            Като така добре се ориентираш по дъната -върховете срещу основния тренд що не ги потърсиш същите
                            тези върхове-дъна в корекцията за да вземеш посоката на основният тренд?????

Коментар

• Kamen

Звучиш добре и разумно.

Коментар

• obiava za rabota vav Varchev

tz.. tz..
                                zatova nivoto e tolko kuco !!! to po-dobre da karash kamion.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X