IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нов трейдър

Kога? Ако искаш точна дата, ще се помъча да ти я дам - около средата на февруари. По-важното
    за мене е, че покрай тази позиция или по-точно благодарение на нея ще затворя 47 други в същия
    инструмент на хиперпрофит.
    А това, което ме съветваш - да поставя стоп на 1.24 за да го удари и после да чакам 1.36 три месеца,
    за да отворя тройна позиция, просто не се урежда. Сега знаеш достигнатото ниво, затова ти е лесно
    да раздаваш съвети. Ами ако 1.36 не бъде достигнато и след 6 месеца и след година?! Ако вместо
    това курсът се поразходи до 1.10? Аз да си чакам 1.36, нали? Затова определям предложението ти
    като нелепо. Да не говорим, че и при тройна позиция от 1.36 далече не бих достигнал сегашния
    профит, който междувременно надхвърли $ 5 000.
    Желая ти успех! А аз зная какво правя, уверявам те.

Коментар

• Нов трейдър

изразяваи се възпитано твоите 40% ги правя за 2 дена а не за 1 година а в първи клас в бг училищата се учи същото каквото и в 12 т.е нищо

Коментар

• Нов трейдър

Доне, не ми отговори на въпроса.

Кога ще продадеш първоначалната позиция, която е отворена на 1.23, на печалба?

Опитай се да мислиш. Вземи един калкулатор и смятай. Това че влачиш една позиция, не я обръща в печелишва. Печалбата ти идва от другите позиции, които си добавял.

Разбий си позициите, така както fostarfx разби начина ти на игра и ще видиш, че просто няма смисъл да влачиш такива позиции. Те ти ядат от печалбата и заемат маржин. Елементарно е, баси, в първи клас се учи.

А ако искаш да си ги мерим, може, но ще по процент на възвращаемост спрямо маржина. Иначе по нетни приходи ти ме биеш със сигурност. Аз спекулирам с малко - с 2000 долара, като макс ползвам 15% от сметката. Лотовете ми са по 10к. Играя дългосрочно от декември 2004. От средата на декември до сега съм около +40%. Имам 6 отворени позиции до момента:
        2 затворени на печалба
        1 ударен стоп на загуба
        1 ударен стоп на печалба (чудя се дали да отварям пак или не)
        2 отворени в момента

Сега трябва да се изстрелвам. Утре мога да пусна пълна разбивка, ако някой се интересува, за тез 6 позиции. :-)

Лека вечер

Коментар

• d/cad

къса 1.2395 стоп 1.2484 цел 1,18

Коментар

• зануляване

Спец,ха така,ние сега какво да правим,а?да отваряме дълга ли бе човечеее

Коментар

• позиц

Имам два ударени стопа -65п от кабел и от канадец и един тп на ревърс от кабел +27п
              В момента имам дълъг кабел от 1.8641 стоп 1.8612
              Успех

Коментар

• зануляване

отворих къса USD/JPY 104.07 25-01-2005 18:19:43

Коментар

• технически анализ

интересното е че според техническия анализ винаги могат да се намерят аргументи и за двете посоки на пазара, т.к. е много богат на инструменти и теории е трудно да се прецени кое тежи в текущата ситуациа.
                  Това налага да се комбинира с определяне на нива при които се подтвърждава посоката която е формирана от тех. анализ.

извода е следния!
                  1.Всеки трейдър трябва да има система с която да си прави всекидневен анализ на пазара!
                  2. Система с която да опредля входа, нивото при което би влязъл
                  3. система с която максимално да се възползва от движението в което се е включил т.е. ММ
                  4. система с която да свежда риска до минимум, това се прави с правилно подбраните стопове, избирането на стопа пак е свързано със система от правила.

опитах се да разбия нещата.

има нещо на което не обращате внимание от търговията на Дон Карлос, а това е:
                  1. той има система за анализ
                  2. има система за вход
                  3. имам система за ММ само че в обратна посока
                  4. няма система за стопове.

това веднага подсказва че той би могъл да е печелив играч защото е комбинирал основните неща които са необходими на всеки.

пп: аз не поддържам неговия начин на търговия само го коментирам

Коментар

• Нов трейдър

Благодаря за отзивчивостта, но няма да се възползвам от съветите ти. За да ти повярвам,
                    ще трябва да кажеш колко си спечелил от форекс да речем последния месец или година.
                    Но не просто да кажеш, всеки може да си измисли числа. Предлагам ти да постваш незабавно
                    всяка сделка при отваряне и затваряне, за да няма шест-пет. Пък ако се окажеш много
                    добър, може и да се замисля за съветите ти. И една голяма боза може да те почерпя.

Коментар

• изоставащ

http://free.data.bg/barakov/
                      и на : http://kaloiqn.data.bg/

Коментар

• Нов трейдър

Търся литература за технически анализ ,и софтуер за финансов анаиз.Благодаря.

Коментар

• Нов трейдър

Всеки си има система на търговия. Моята е доста несъвършенна , но прилича на тази на Дона. На теб като ти удари стопа на 1.24 на позиция която си открил какво правиш? Откриваш нова на 1.2410 или чакаш да стане 1.25 че да скъсиш? Не ти ли се случвало да ти ударят стопа до няколко пипса и после даима 200 в твойта посока преди да си отворил позиция. Е това се стремим с Дона ( Доне извини ме че говоря от твое име) да избегнем , дали е успешно или не всеки си вижда резултата. Успех ти желая

Коментар

• Нов трейдър

Ти на тва позиция ли му викаш?

Баси 1 лот селл на 1.23 и 10 лота селл на 1.36, за да докараш средна цена от 1.33, примерно :-)

Ако питаш мен позицията ти е селл 9 лота на 1.36 и лот загубен. :-))

А сега да се върнем на оригиналната позиция дето е селл на 1.23 без добавките.

Кажи ми кога ще я продадеш на печалба? Ама само тази позиция, без добавките.

Отговорът е "нЕма да е скоро".

Ако беше си турил едно стопче, щеше да загубиш само 1 фигура да кажем. Сега си 6-7 фигури загуба. А това, че си не знам си колко фигури и долари печалба от едни други позиции, отворени на 1.36 е друга тема.

Сега ще се опитам да ти обясня, как можеше да изкараш повече пари.

Ако я беше затворил тази позиция на загуба 1 фигура на 1.24, сега щеше да имаш повече свободни пари в сметката, щото нямаше да имаш маржин по тази позиция. И с тези свободни пари можеше да продадеш не 1, цели 3 позиции на 1.36. И сега щеше да имаш не 4000 долара, ами 8000.

Коментар

• AUD/USD Solomon Brothers

Дневна - формиран нов триъгълник. Къса от 7568. При достигане на 7640 съм сложил чакаща за удвояване на 7740 (при мен беше горна граница на триъгълника) и стопиране на цялата на 7800. Добавката не се е състояла, но текущо не съм я махнал. Новоформирания 3-ъгълник е низходящ (вероятен пробив отдолу), НО трендът е възходящ. Позицията е микроскопична и затова си позволявам да играя така Ако все пак СЛУЧАЙНО излезе на + ще добавям по усмотрение към печелившата.

Коментар

• eur/usd

И докато си говорите пазара тръгна...

Коментар

Working...
                                X