If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен също ми удари няколко стопа, но тя си проби канала мина предишният си връх и единствено на седмична това ниво 202. става за продажба защото е на една трендлиния но иначе може спокойно да гони близо 204, така че умната с тая двойка.
Успех
Алф това е сот информация, червеното е курсът евродолар а линиите са позициите на некомършалите тоест на големите и малките спекуланти, горедолу това което виждам е че към края на март има намаление на дългите и отворен интерес около 7,300 контракта и се забелязва редуциране на дългите с 2,700 контракта. банките все още доминират с 63,885 къси контракта - но това не е отбелязано.
Успех
Да прилича и на опит за реванш, но в случая не е , защото е много вероятно да е идеалното място за влизане, а не някъде в меллето.Поради това си струва риска, стига да е премерен.
На ebay това го отработвах доста време, просто трябва търпение.После идва и профита.
тези къси само добри данни от япония сутринта може да ги спаси(и аз съм къс) - едни отрицателни индекси ще ни оберат стоповете както циганите на пътя - и е без значение дали стопа ще е на 204 или 208така го виждам и бог да ни е на помощ
Съжалявам, ако не съм ясен.Загубил съм 40п., понеже средната ми цена беше 201,65.
Но когато котировката стане 202(т.е.ask210), ще съм "покрил" изцяло тази загуба, като практически влизам в позиция шорт от 202, т.е. - с 35п. по-добра цена на входа.
Да ,но трябва и да съм в правилната посока.Колебая се дали на 202 да компенсирам загубата, като поставя лимитирана на 202,40 за шорт, но по-вероятно ще си оставя позицията шорт с цел под 198(до 192 и т.н.).
Извода за мене е,че си на загуба и то защото не си преместил стопа надолу,за да се застраховаш от загубата.КОКО снощи показа на практика как става това с местенето на стоповете.
Сори,не искам да те обиждам с нищо.
Пламене , излиза,че при 30к позиция и ударен стоп на 45 пипса*30,ти си открил нова позиция къса на 202,50 и си спечелил!Нещо ми бяга в момента,но как става тази магия?Е,ако сега спечелиш със същата двойка повече от загубеното преди,то няма да има загуба.
След ударен стоп на 202,05, сега отново съм шорт от 202,50.Предишната позиция ми беше при средна цена 201,65, а сега при котировки под 202,0 компенсирам загубата и практически влизам от по-високо ниво(202).Проблемът е стопа!За сега-202,90.При котировки под 201,5 ще удвоя позицията.
Практиката показва, че когато си раазпределиш ресурсите има шанс да успееш, дори доста време да не си в правилната посока.Само че трябва желязна дисциплина и търпение, а за това пък трябва и време, и нерви, и да умеем да губим, без реваншистки амбиции.
Коментар