IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• технически анализ...

А най обобщеното което мисля е :
    - Техническият анализ се използва от най-най големите, за да прецакват успешно всички под тях! Как ли? - много просто, оставят пазара известно време да се води именно по него, после БУМ )))) - и се появява нов анализ за новата ситуация... ))))))))))))

Важното според мен е не тех. анализ, а ПСИХИЧЕСКИ анализ, на хората, масите и т.н...

Коментар

• The*Fan

Начало след 5м на възходящо движение

Коментар

• The*Fan

Ами ако излезе по-добър ще си продължим надолу още малко.
        In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• технически анализ...

Техническият анализ според мен има някаква стойност ако например е направен от влиятелен анализатор(анализатори), при което пазара би могъл да го последва на принципа на самореализиращото се пророчество... или пък стадният принцип... А замисляли ли сте се за това колко хора го правят и се водят от него, и че това също води до подобни движения(една от причините да го наблюдаваш - включи се в общото стадо...) )) А иначе аз самият не му отдавам особено значение

Коментар

• Eur/Usd

eLJay, споделял съм ги на няколко пъти на дълго и нашироко. Сега нямам нито време нито настроение. Само ще ти кажа, че примерът съвсем не е един. Допреди 2-3 седмици всички "техничари" предвиждаха 1.40-1.50, тренд нагоре и т.н. Сега изведнъж пък всички са за 1.20, даже и надолу. Не говоря само за пишещи във форума. Иди на www.forexnews.com и виж прогнозите на "специалистите" от началото на годината и от сега. Аз лично винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че нормалното съотношение за Е/$ е паритет или някъде наоколо.

Коментар

• EUR DOLL

РРР, няма смисъл да спорим има или няма смисъл от технически анализ, но във всички случаи е по-добре да слагаш стопове под-над някакви нива(технически), отколкото да седиш и да се надяваш да не пробие в обратна на твоята посока.... А за Петър... той дет се вика отдавна не участва тук, така че няма смисъл да коментираме неговите анализи...
              И един въпрос: ако TICs излезнат по-добри ?!? "Forget the news... remember the chart"

Коментар

• Eur/Usd

Ще се опитам да направя една прогноза по Ганн на 5м графика.
                Така
                Кабела от тук сме нагоре незнам до къде но до 1738 часа откъдето имаме 25-50п корекция много бърза до 18.18 часа откъдето отново нагоре чрез рейндж до към 23ч от същото ниво ще започнем утре в 07ч и до края на деня ще имаме 1.8560-80 откъдето ще гоним къса. Начало 1600ч
                Успех

Коментар

• Eur/Usd

PPP, да забравим за "единия пример" и да допуснем, че "техническият анализ е пълна измишльотина" - би ли споделил какви са твоите методи за търгуване ?

Коментар

• Данни

Empire Gauge plunged to -11.1 in May

Коментар

• Данни

Сега след този Empire ни трябват едни TICS под 60 милиарда, и до довечера сме на 1.28

Коментар

• Супертрейдър

За техническите анализи и прочие смятам че са абсолютна измишльотина. Ще ти дам пример: Имаше тук един Петър, сигурно си го спомняте Та по неговите техн. анализи, които според повечето тук пишещи са добри, в момента сме на 14 фигури от целите му в Кабела, и на повече от 20 от целите му в Е/$. Толкова за техническият анализ. Влияя се понякога от фундамента, но и той не е гаранция за нищо.
                        Продължавам да мисля че ще има корекция, ако не днес при лоши данни, в най-скоро време.
                        Успех

Коментар

• РРР

-Да и аз трябваше да предположа , защо ти е непонятно движението в средната цена при закриване на части от позиция , просто не ползваш такъв брокер.Между впрочем така , ми изглеждат по реалистични движенията по сметката , варианта да се отнася загубата по садото не ми харесва определено.Наистина зависи как търгуваш , на практика няма разлика в цифри - знам.Но е удобство да си имаш средна цена , на платформата и да можеш да си добавяш и вадиш от позицията и резултата да не го пресмяташ на калкулатор.А за швейцареца - гледам , че се държи за разлика от паунда.Странно ми изглежда , двойката с положителен суап я подлагат на по-голям натиск , продават я по-вече.Чета че причината била в паунд-евро , там наистина опря в тренд линия и се оттласна.Любопитно ми е какво мислиш , по разни тех.въпроси , занимават ли те ?
                          D.Y.F-091066

Коментар

• ~~~~~~~

безимен, трябва ли само защото някой е казал нещо по твой адрес да решаваш,че това е края и т.н? гледай по реално на нещата не се подавай на емоцията и си пиши на воля. мен лично много ме кефят твойте коментари както и на много други тук. продължавай в същия дух...и успехи от мен.

Коментар

• ~~~~~~~

Безименен дай си ако обичаш емайла
                              ако не искаш публичност моят е kavalera_bg@yahoo.com
                              Успех на всички !

Коментар

• ~~~~~~~

Юлиане, защо си служиш с неопределени изрази, като "...се чака развитие на корекция...". Говори за своята игра: какво /и кога/ чакаш ти, но това, че си добър трейдър- ДА- признавам го.
                                Дали аз играя на демо или риал, колко акаунта имам и на какви платформи са те, оставям на твоето въображение- не дължа обяснения никому! Ще кажа само, че първия си акаунт " го издухах " за 18 дни.../ако искаш вярвай, насила не те карам да четеш/.
                                Що се отнася до показанията на поредицата от индикатори, с които си служа /мога да направя анализа, и го правя, не по- малко категорично от теб/- те ми дават не по- малко достоверна инфо /в конкретния период и за точно избраната от мен валутна двойка/, а корекционните нива /които също ползвам задължително като част от моя анализ/ от геометрията на Фибоначи са проверени в практиката ПО- ОБЩИ зависимости, които разчитат по- скоро на масовата психология, но какво да кажа аз, ако знанията ми в тази насока липсват- НЕ МОГА ДА СЕ ВКЛЮЧА В ПСИХОЛОГИЯТА НА МАСАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ...!
                                Ето го проблема, който аз тълкувам така: щом не мислиш като нас, по- добре не пиши в тоя форум!

Що такава дискриминация и нетърпимост към чуждото мнение, бе човек? Аз казвам моето мнение,с него за днес , до сега имам около +130 пипса. Това може би е нужно някому само като алтернатива, винаги съм знаел за рисковете и съм предупреждавал: всичко, казано от мен /И НЕ САМО ОТ МЕН!/ да се подлага на съмнение!!!

Последно: анализът си го правя, стоповете си поставям , без да съм максималист, може би психологията ми малко понакуцва /и страхът си го имам от неизвестното, но и лакомията не ми е чужда: работя, за да ги преодолявам/.

И последно, за да не преча на Юлиян, когото уважавам като опитен трейдър, преди да престана да пиша тук, моят съвет към всички: ИГРАЙТЕ МАКСИМУМ С 10- 15 % АКАУНТА СИ, НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ БЪРЗО ЩЕ НАТРУПАТЕ КИНТИ, когато горната цифра е по- голяма, точно обратно.

Не мисля, че не съм бил коректен някога към трейдърите, в тоя дух: УСПЕХИ НА ВСИЧКИ и разбира се УСПЕХИ И НА ЮЛИАН!!!

"безимен" няма да Ви пречи повече... ;-)))))

Коментар

Working...
                                X