IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bnight

Дон Карлос техническият анализ сам по себе си наистина много мътна теория мога да ти кажа че в повечето случеи е доста двоинствен и несвързан и всеки в него може да си намери доказателство на тезата. Нали знаеш статистиката и библията могат да докажат всяка теза. Та какво е техническият анализ освен имено това статистика на настроенията. Предимството на техническият анализ е само едно не да се лъжат големите риби защото това няма как да стане идеята е да се лъжат дребните риби. Хора които по назнаиват нещо от техника но не достатъчно хора слагащи стоповете си на точната линия примерно 1.20 или хора които слагат автоматични поръчки от някои нива примерно 1.1980 еми какво е изкушението на хора с големите пари да приберът парите на тълпата. Та идеята на техниката е добра от психологическа гледна точка защото знаеш каде е и как мисли тълпата това ти позволява да я следваш когато пазара я следва и да играеш срещу нея когато пазара (големите риби) го правят. Дон Карлос желая ти успех и от части съм сагласен с твоето мнение но само от части. Късмет и лек ден.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Въпрос

Въпросът ми е какво влияние оказва падежа на Фючърсите и Опциите върху индексите и валутите? Има ли някой идея тук?

Коментар

• без повече въображение...

Ние една вечер си чесахме езиците на тази тема, а моята теза нещо не се възприе: валутният пазар го прави търговията - внос- износът на стоки и валута /каквито и да са те/.
        Тук Форекс- търговията е с някакъв дял /огромен, взет сам за себе си/, но не е по силите на никоя световна банка да поддържа и ДИКТУВА свой курс, защото пазарът ще я сдъвче веднага, ако му противостои! Банката може да интервенира /но докога?/ и защо на практика да рискува авоарите на своите акционери и клиенти? С други , по- сигурни операции и вложения работят те ОСНОВНО...
        И отново лека!

Коментар

• с повече въображение

Ако още един път иде до 1.2160-70 и се върне пак под 1.21 I'll shoot myself.
          In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• с повече въображение

По темата за техническият анализ не мога да си обесня следното нещо.
            Ако приемем че пазарът е 90 % подвластен на ГОЛЕМИТЕ банки, инвестиционни дружества, играчи, които от своя страна са пряко свързани с политически и икономически интереси то технически анализ не би трябвало да съществува, а само строго определени движения. Идеята ми се базира на представата че примерно само три мощни банки ако се обединят могат да променят даден курс накъдето си поискат.
            Следва закачане на малките рибки, оттам обиране на печалбата от страна на големите акули, оттам лошо положение за рибетата останали сами. Но отчасти пазарът е подвластен на технически анализ, което от своя страна значи че големите не играят непрекъснато.
            Поне според мен.
            Нелоша стратегия за прилична печалба би било следване на посоката на акулите и навременно откачане преди тях.
            може би

Коментар

• Karlos

за дон карлос

Коментар

• с повече въображение

Дон Карлос, оценявам леката и навременна ирония /"да се прежаля"/, правя го отново: Badboy според мен е прав за психологическото въздействие при някои хора /не е валидно за всички/ на "утвърдилите се" през вековете цифри .
                И, тъй като стана вече дума за 4 ч. графика на EUR/USD, там някои може и да са отчели вече конвергенцията на RSI- индикатора, като една идея в повече: съществува възможност за покачване, БЕЗ ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОВА ДА СТАНЕ...
                ...А това, че не съм чест гост на Форума е, защото ангажиментите ми не са съвместими с Форекса...

Лека и успехи!

Коментар

• безимен

евалата за написаното, но както се казва истината е някъде по средата
                  успех ва всички

Коментар

• с повече въображение

- Има ги и двете , решението ще е на Бъфет , Сити , дилърите от брокерските къщи , по-време на японската сесия пред очите на японците и те само ще се оправдават че не са те.Отсега им вярвам!А техничарите - армията от техничари , просто осигурява парите .И все пак за юг е трудно, към момента така изглежда.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• мнения...

И аз не вярвам в златни пропорции и глупости но сигурно има някакво психологическо обяснение за техническия анализ. примерно за ХШ- докато 2рия връх е по-висок от първия- нормалния човек разсъждава- всичко е ок- цената расте, но ао третия не успее да премине втория а пробие неклайна- повечето хора ще сметнат че ралито е свършило.

50% корекция също не противоречи на здравия разум, също и трендлиниите и пр. Дивергенциите отразяват забавяне в скороста на нарастване на цената в времето- т.е. по-малко хора купуват отколкото са купували преди. Двоен връх също не е на добре и пр.

Коментар

• мнения...

Попаднал съм на мнението на Bnight за H&S на 1ч. графика, но не съм прочел това, което е писал Badboy- моят пост е и негово виждане. Извинявам се за неяснотата.

Коментар

• безимен

Може би трябва да се прежалиш и да пишеш на чие мнение е противно твоето,
                          че не става много ясно. Само с един ред. Успех!

Коментар

• EUR/USD

Днес бях решил да не пиша повече, много ми стана вече!

Но като попрочетох долу, реших да направя и аз кратък коментар, по скоро да кажа противното на прочетеното, а именно: на 4h графика на EUR/USD, също ми се привижда H&S, НО ОБЪРНАТ! Ха сега де, пак като по учебник: всичко си има вече, пак като по учебник... и той сочи таргет около 90 - 150 пипса.../ама нагоре...!!!/... Да не се сепнете, играйте си играта, в която сте убедени, за да нямате основание после да казвате, че сте били подведени.

Горното не е прогноза, но реално го виждам и е в подкрепа на тезата ми, че анализите и теорията, с които ни засипват отвсякъде, ежедневно ни подават противоречива информация, а решението си е изцяло само наше...

Какво ви пълня само главите, не ви е достатъчно натоварването ви през деня...
                            Поздрави и пожелания за успех И в утрешния ден, и това се отнася до всички, нали знаете /особено уважавам опонента си Юлиян, който пише във Форума само когато иска да ме опровергае.../!

;-))))))))

Коментар

• bnight

Здравей! Би ли ми обяснил какво значение за пазара имат тези глави и рамене,
                              за които говориш? И как те биха могли да влияят на нивата? Има едни такива
                              гадатели - не на боб, кафе или карти, а...на клечки. Хвърлят клечките на масата
                              и се получава една странна плетеница, по която нашите хора "гадаят". Не ти
                              ли се струва горе долу същото да гадаеш по плетеницата от чертички, образувана
                              в графиките? Имай предвид, че болшинството от тези технически похвати са
                              създадени за търговия с акции и то преди много десетилетия, че и отгоре. Странно
                              ми е как някои хора вярват в тях в началото на 21 век и то отнесени към форекса?!
                              А форекса зависи от случайни фактори /природни бедствия, политика, тероризъм,
                              военни конфликти др. п./ и от закономерни фактори / фундамент, действия или
                              бездействия на централни банки, намесата на пазара на институционални
                              инвеститори, на акули и пр./ Не виждам, къде е мястото на чертичките тук! Ами
                              като излезе Бъфет на пазара трябва да забравиш глави, рамене, ръце, крака и всичко!
                              Най-много да ти се привиди един друг важен орган, ако не си в неговата посока. Ама
                              и да си, нали имаш стопчета, за които добрият чичко със сигурност ще се погрижи.
                              Ето така стигнахме до най-важното и единствено значение на "техниките". Каквито
                              и глави, триъгълници, барове и облаци да виждаш, нали като отвориш позиция,
                              поставяш и стоп? Добре, ама понеже добрите чичковци също разбират от графики
                              и вълни, те също знаят къде са ти стоповете. Нали точно затова грижливо са те
                              зомбирали? И като излезат на пазара е ясно какво става. Ама нали и те са хора и
                              искат да печелят. Милиарди лесно трупат ли се? А парите не се самосъздават, това
                              да не е перпетуум мобиле? Върви твърди, че пазарът не може да бъде манипулиран!
                              Аз лично само един път за последните месеци видях движение по чисто технически
                              причини. Беше понеделник и нямаше фундамент. А знаеш, в такива дни обикновено е
                              голяма скука. За да се осъществи движение по техническа причина е необходимо
                              собствениците на над 51% от вложения на пазара капитал да видят една и съща
                              фигура. И не само да я видят, ами и да се съобразят с нея. Разбира се при условие,
                              че чичковците имат почивен ден.
                              Извинявай, че ти пиша така, но смятам, че съм ти батко по всички линии, не само
                              във форекса. Иначе си ми много симпатичен, коректен си и аз от сърце ти пожелавам
                              да станеш голям търговец! Времето е пред тебе.

Коментар

• E/D

Бъфет ?!?!?!? скъп долар?!?!?!? конспирация!

Коментар

Working...
                                X