If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, колеги!
Пак за кабела ще ми е думата, сещате се, но и за други неща, първо за „другите”: прави ми впечатление, че пишем очакванията си, но според мен трябва да уточняваме и какъв е основния ни стил за работа /някои, мисля, „стратегия” му казват/.
Някои от вас си спомнят / преди месеци, още П. Караиванов не беше напуснал този Форум/, за един ентусиаст, който пусна в почивните дни предвиждания за 12 различни валутни двойки едновременно: стойности и посока... Някои участници , вкл. П.Караиванов, реагираха с недоверие и ирония, по- късно РАЗБРАХ МОТИВИТЕ ЗА ТЯХНАТА РЕАКЦИЯ, а ентусиастът бях аз. Стойностите определих чрез техн.анализ с използване на Японските свещи по различните времеви графики /анализ, като анализ/ . Три денонощия следих движенията и затварях позициите една след друга, някои с минимален профит, други на нула, СТАНАХ РАЗНОГЛЕД! Междинните резултати пусках веднага във Форума, а крайният резултат /пон.- сряда/ беше около +270 пипса .След това си казах, че за мен правило №1:
1. Участие с 1 - , в краен случай - 2 вал. двойки, НЕ ПОВЕЧЕ!
Мисля, че дори и анализът /само/ на 1- 2 вал. двойки е много обемист – поне за мен е така... Но всеки познава себе си!
Стигнах до по- трудното, по същество: на 30 мин. на кабела сега, с голямо закъснение виждаме, че цените са очертали перфектен H&S, а пазарът е затворил около крайната стойност на таргета: 1,7522. Ако го бях видял по- рано, щях да съм по- сигурен в петък, а аз си измислях всичко само по показанията на индикаторите. И в тоя дух се сетих, че от някъде бях преписал правило №2 за мен, а именно: СТРЕМЕТЕ СЕ КЪМ ПРОСТОТА: СЛОЖНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ЗА АНАЛИЗ НЕ ВИНАГИ СА ЕФЕКТИВНИ /това го преписах, да не си помислите, че мога да измисля толкова сложно нещо.../!
Нататък:
+++първо мислех, че пазарът ще отвори с гап надолу /не е изключено/, но сега съм на мнение, че в първия час ще сме 15- 25 пипса нагоре,
+++ в следващите 2 часа ще има /АЗ МИСЛЯ/ някаква мижава консолидация с леко движение нагоре,
+++следващите 6- 8 часа ще слизаме плавно /или много импулсно/ надолу,
+++за следващите 2- 3 денонощия ,силната дивергенция показва движение нагоре. КОЛКО? Не знам! Всички знаем , че със сигурност сме в SELL ZONE на Канала на Болинджър, а от нея трудно се излиза, иска се много време – 2- 3 месеца /? и повече ?.../, за да сме сигурни, че трендът е обърнал, още повече, че така силно разкрачен /разтегнат/, Болинджър не е бил от месец декември 1996 г.... ;-)))
„За да вържа гащите”, ще кажа нещо и за хората , които са в обратната посока... Виждам още :
---низходящ триъгълник /при мечи пазар/ - не го смятам за тренд- обръщаща фигура на 1 ч. графика с вероятен таргет 1,7460/70,
---H&S на 4 ч. граф., с таргет около 1,7450 , но това ще се получи при разглеждане на фигурата като низходящ триъгълник от възходящ тренд- да се успокоим, много далеч се опитвам „да гледам”! За да се случи това, ще са необходими над 35- 40 часа, а за това време ние ще имаме време да реагираме подобаващо...
Да не вземете да се замислите върху написаното от мен, то не претендира, нито пък – аз- за достоверност! Играйте по вашата стратегия! Успех през новата седмица!
Долу чувам сирена: дали санитарите не идват да ме приберат, след налудничавите ми предположения от по- горе...???
;-)))
Хайде този четвъртък да си направим среща?
Час 17:30 +++ докато има хора.
Четвъртък 21 юли.
Вход срещу визитка (или записване в списък)
На последната Forex среща доста хора се интересуваха и от Българската фондова борса.
Затова предлагам новата среща да е обединена за бг борсата и за форекса, а както досега винаги е ставало - ще се засегнат и други теми. В Инвестор.БГ имаме нов колега, които следи форекса и ще дойде на срещата, той на предишните срещи, все още не беше част от екипа ни- Иван Нончев .
Мястото е подбрано в центъра и с добри цени без нужда от капариране.
Коментар